paszteciki drożdżowe - sprawdzone przepisy kulinarne

liczba wyników: 200

Paszteciki

sto kolorów kuchni

...Dzisiejszy wpis to tak naprawdę wpis mojej Mamy.  Chociaż nie tylko jej, bo przepis na te paszteciki mama dostała od swojej sąsiadki.  Paszteciki są przepyszne.   Można nadziewać je farszem z kapusty i grzybów, mięsnym lub mieszanką kapusty i mięsa.  W każdej wersji są niezwykle smaczne.  Ten przepis pokazuje różnicę między tym jak podaje się...

Paszteciki

MEA CULINA

...Z okazji Sylwestra każdy został poproszony o przygotowanie jakiejś potrawy na ostro. W takich wypadkach najczęściej przygotowuje się sałatki, kanapki czy inne przekąski. Ja w tym roku zdecydowałam się na paszteciki. A że po świętach mam pełen zamrażalnik skorzystałam z już wcześniej przygotowanego bigosu jako farszu. Okazało się, że to był bardzo...

Paszteciki

Studenckie gotowanie

...Miałem okazję pomagać mamie przy robieniu paszteciki. I miałem okazję pstryknąć parę zdjęć - więc zamieszczam je razem z przepisem :) Składniki: 1kg mąki 1,5 kostki margaryny 3 jajka 3 łyżki cukru szczypta soli 10dkg drożdży 1 szklanka gęstej śmietany 1kg kapusty kiszonej 30dkg pieczarek 2 cebule Zaczniemy od zdjęcia gotowego...

Paszteciki

kuchnia sentymentalna

...Paszteciki Paszteciki odkryłam dawno temu. Są genialne na grudniowe imprezy. Dzisiaj wersja z kapustą i pieczarkami, a na Sylwestra będą z mięsem. Najpierw szykuję drożdżowy rozczyn – pół kostki drożdży rozpuszczam z łyżeczką cukru w szklance ciepłego mleka. Odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. By przygotować ciasto potrzebna będzie mąka...

Paszteciki

Zjem to!

...Drożdżowe, lekko maślane paszteciki. Na pewno znajdzie się wiele okazji aby je przyrządzić w czasie zbliżającego się okresu świąteczno- karnawałowego. Ja proponuję farsz pieczarkowo- serowy, ale może też być z kapusty kiszonej, samych grzybów, szpinaku... Paszteciki mają tą zaletę, że śmiało można je odgrzewać w piekarniku, a następnego dnia...

paszteciki

Kulinarny fotoblog

...Paszteciki z kapustą i pieczarkami wyszły znacznie lepiej niż się spodziewałam. Co prawda jest z nimi sporo pracy, szczególnie krojenie pieczarek do farszu, ale efekt jest naprawdę pyszny. Farszu jest wystarczająco dużo, aby paszteciki były wilgotne, a ciasto jest miękkie i lekko chrupiące po bokach. Dobrze smakują z barszczem. Polecam i sama też...

Paszteciki

codogara

...Paszteciki Dziś zapraszam na drożdżową ucztę. Cztery ruloniki pełne grzybowego farszu, otoczka z ciepłego ciasta drożdżowego – po prostu paszteciki. Wyborny smak, lekka kruchość no i ten farsz… Muszę powiedzieć, że drożdżowe paszteciki z pieczarkami rzadko goszczą na moim stole – za rzadko. Jednak chwila ich przygotowywania oraz konsumpcji sprawia...

Paszteciki

Smakiem

...Można je sobie wyobrazić z innymciastem, ale to, cienkie drożdżowe ma niesamowity urok. Najpierwwydaje się, że nadzienia jest za dużo, a po paru minutach z piecawyjeżdżają puchate, wyraźnie nadziane poduszeczki; mają pięknykształt i idealne proporcje. Z przyjemnością wpadam w rytm ichtaśmowej, nieskomplikowanej produkcji. Na Wigilię paszteciki...

Paszteciki

codogara

...Paszteciki Dziś zapraszam na drożdżową ucztę. Cztery ruloniki pełne grzybowego farszu, otoczka z ciepłego ciasta drożdżowego – po prostu paszteciki. Wyborny smak, lekka kruchość no i ten farsz… Muszę powiedzieć, że drożdżowe paszteciki z pieczarkami rzadko goszczą na moim stole – za rzadko. Jednak chwila ich przygotowywania oraz konsumpcji sprawia...

Paszteciki

Człowiek jest tym, co zje...

...Człowiek jest tym, co zje...: Paszteciki skip to main | skip to sidebar Człowiek jest tym, co zje... Kuchnia, podróże, może coś więcej... czwartek, 2 stycznia 2014 Paszteciki 1 kostka drożdży 1 szklanka śmietany 1 margaryna 1/2 kg mąki (ew. dosypać) 4 łyżki cukru Zagnieść, formować paszteciki (nadzienie dowolne). Piec ok. 10 minut w 200 stopniach...

Paszteciki drożdżowe

Chilli Plate

...Jak wspomniałam w poprzednim poście z połowy składników na kulebiak ( przepis TUTAJ) możemy wykonać paszteciki do barszczu. Barszcz czerwony z pasztecikami, to coś co uwielbiam. W tym roku zamierzam przygotować zakwas na czerwony barszcz, który przyrządzę w pierwszy lub drugi dzień Świąt ( w Wigilię króluje u nas grzybowa ).  Ciasto...

"Paszteciki Drożdżowe"

Moje gotowanie

...Paszteciki drożdżowe Autor: Halina Joskowska Opublikowano: 16 stycznia 2014 r. To są mięciutkie i pyszne paszteciki przygotowane z perfekcyjnego ciasta brioche. Jestem bardzo dumna, bo pierwszy raz przymierzyłam się do ciasta drożdżowego. Przyznaję ręka bolała od wyrabiania ale warto było. Smak przekroczył moje oczekiwania. Bardzo byłam ciekawa...

Paszteciki drożdżowe

Izioni pyszne smaki

...Nie robiłam takich na święta więc musiałam to nadrobić, ale było pysznie :) Troszkę przesadziłam z pieprzem bo po zjedzeniu potrzebne było wiadro wody, ale i tak mi bardzo smakowało :)  Paszteciki Ciasto: 50 dag mąki pszennej 2,5  dag drożdży 1 szklanka mleka 1 jajko 3 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli Farsz: 1/2 kg kiszonej kapusty 30 dag pieczarek...

Drożdżowe paszteciki

Z rozkoszą;)

...schłodzone przed dodaniem). Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy ciasto.  Odstawiamy do podwojenia objętości (około godzinę). Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy, przecinamy wzdłuż na pół, wykładamy farsz i zawijamy w rulon.  Kroimy na kawałki.       Tak przygotowane paszteciki, układamy na blasze - przykrywamy ściereczką i odstawimy na około 20 minut.   Po tym czasie paszteciki smarujemy rozbełtanym jajkiem, posypujemy sezamem i wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na 20 minut (z termoobiegiem)....

PASZTECIKI DROŻDŻOWE

muffinkowo

...PASZTECIKI DROŻDŻOWE: CIASTO WYKONAĆ WG. TEGO PRZEPISU SKŁADNIKI FARSZY: - OKOŁO 40 DKG GOTOWANEGO MIĘSA Z KURCZAKA - BUŁKA NAMOCZONA W WODZIE - CEBULA -SL,PIEPRZ,JARZYNKA,GAŁKA MUSZKATAŁOWA. MIĘSO, BUŁKĘ I CEBULĘ ZMIELIĆ W MASZYNCE DO MIĘSA.DOPRAWIĆ PRZYPRAWAMI I WYMIESZAĆ. CIASTO PODZIELIĆ NA CZTERY CZĘŚCI. Z KAŻDEJ UFORMOWAĆ RULON O DŁ...

Paszteciki drożdżowe z mięsem

smykwkuchni.blogspot.com

...Składniki na ciasto: - 1,5 szkl. mąki - 1/2 kostki margaryny - 1/3 opakowania drożdży - sól - 1/3 szklanki mleka - 1/4 szklanki ciepłej wody Z drożdży, mąki i wody robimy rozczyn, jak podwoi swoją objętość, wyrabiamy z resztą składników. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 25 minut. Po tym czasie formujemy paszteciki. Wałkujemy ciasto na blat, układamy...

Paszteciki drożdżowe z mięsem

Polityka ciasteczek

...u podstawy 1 łyżeczkę farszu i zawijać w rogaliki (dokładnie zalepiając brzegi). Gotowe rogaliki maczać w roztrzepanym jajku. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując kilkucentymetrowe odległości (paszteciki podrosną podczas pieczenia). Piec ok. 12 minut w temperaturze 180 stopni (aż się zarumienią). Upieczone paszteciki można przechowywać w zamrażarce i odgrzewać w piekarniku. Podawać z barszczem czerwonym. Smacznego!...

Ostatnio wyszukiwane:

sałatka z cukinią feta, nalewka antonówki, zapiekanka z fasolą szparagową, potrawy z orkiszu, wino różan, mostek wieprzowy, marynowany szmaciak, melon w spirytusie, gofry belgijski, ciasto na pizzę z drożdżami, łosoś na mleku, mel b, sałatka z figami ricottą i granatem w sosie miodowo cytrynowym, roladki z piersi kurczaka nadziewane szpinakiem i fetą podane w chrupiących ziarnach słonecznika, ciasto ucierane z jabłkami z olejem, sałatka z karmelizowanymi gruszkami i gorgonzolą, kurczak w kremowym sosie z mlekiem kokosowym, sałatka z serem pleśniowym i gruszką, sałatka z tortellini i wędzonym kurczakiem, makrela zupa

Informujemy, że na swoich stronach Phoenix Press Sp. z o.o. Sp.k. wykorzystuje wraz z innymi podmiotami współpracującymi pliki  cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych i w celu dostosowania serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników.  Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Kliknij polityka cookies, aby dowiedzieć się więcej, w tym jak zarządzać plikami cookies.

x