paszteciki drozdzowe z kapustą

Staropolskie paszteciki z ciasta drożdżowego wypełnione farszem z kapusty kiszonej, pieczarek i grzybów. Podawane najczęściej do barszczu w Święta Bożego Narodzenia. Proces przygotowania tych Zobacz więcej
To już przedostatni przepis świateczny, który mam dla Was w tym roku :) Paszteciki zrobiłam na życzenie Mamy, która bardzo je lubi :) Ja jadłam je po raz pierwszy i również mi posmakowały - myślę, że Zobacz więcej
, oprócz mojej rodziny. PARZUCHY - czyli drozdzowe kluski na parze z nadzieniem owocowym, lub twarogowym na slodko. Parzuchy robila zawsze moja Babcia na rozpoczecie wakacji. Nigdzie, poza Jej domem Zobacz więcej
, ryż, ziemniaki. Polecam... 1 rok temu Gotowanie na gazie Jak to kaowcem zostałem się na trzy kwadranse - A opowiadałem ja dla was jak to się kaowcem w domu kultury w Gliniewicach zostałem? No, mnie Zobacz więcej