Przepis na paszteciki drożdżowe z pieczarkami

Święta Bożego Narodzenia zbliżają się już wielkimi krokami, ale ja nie mogłam się powstrzymać i przygotowałam drożdżowe paszteciki z pieczarkami. Miały być na podwieczorek, ale niestety nie dotrwały Zobacz więcej
To są moje ulubione paszteciki z pieczarkami, które robię na Święta. Pyszne do barszczu, ale ja lubię jeść je same. Robiłam je raz z suchymi drożdżami, ale ciasto jest zdecydowanie smaczniejsze z Zobacz więcej
Ta bardzo dobra przystawka doskonale pasuje na różne spotkania jako dodatek do barszczyku. Polecam SKŁADNIKI Ciasto: 40 g drożdży 500 g mąki 1 łyżeczka cukru 1/2 szkl mleka 250 g masła 2 jaja Zobacz więcej
aniamat
aniamat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
coolandminty
PASZTECIKI DROŻDŻOWE Z PIECZARKAMI

PASZTECIKI DROŻDŻOWE Z PIECZARKAMI 2754

Sprawdzone ciasto na paszteciki z dużą ilością pysznego wytrawnego nadzienia. Najczęściej piekę je z pieczarkami i podaję jako przekąskę na przyjęciach. Idealnie sprawdzą się również jako dodatek do Zobacz więcej
Kilka tygodni temu robiłam zawijas krucho-drożdżowego z pieczarkami. Wtedy zabrakło mi czasu na klejenie pasztecików, dlatego z ciasta i nadzienia do pasztecików zrobiłam roladę. Tym razem lepiłam, Zobacz więcej
W tym roku przy poświątecznym barszczyku oprócz paluchów z pesto pojawiły się też paszteciki - w wersji lżejszej bo nie z francuskiego ciasta. Bardzo proste, farsz nieskomplikowany, w sam raz na Zobacz więcej
Krucho-drożdżowe paszteciki, nadziane pieczarkami i cebulką. Rewelacyjne na każdą okazję, nie tylko na Święta. Ciasto robi się błyskawicznie i bez żadnych komplikacji. Z barszczykiem smakują wybornie. Zobacz więcej
Przedstawiam dzisiejszy obiad - paszteciki drożdżowe z farszem pieczarkowym. Pierwszy raz takie upiekłam, zawsze robiłam krokiety /naleśniki z nadzieniem pieczarkowym. Do tego czysty czerwony Zobacz więcej
Farsz: 1 kg pieczarek kg kiszonej kapusty 1 cebula sól pieprz oliwa do smażenia Ciasto drożdżowe: 500 g mąki 1,5 łyżeczki drożdży instant 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli ok. łyżeczki gałki Zobacz więcej
Przygotowania do Świąt u mnie idą pełną parą. Dzisiaj piekłam paszteciki drożdżowe, które podane z czerwonym barszczykiem będą wspaniale smakowały podczas wigilijnej wieczerzy. Paszteciki są delikatne Zobacz więcej
Uwielbiam drożdżowe ciasto. W pełni oddaję się jego zagniataniu, uwielbiam jego plastyczność, podatność, możliwość nadawania mu dowolnych kształtów. Niezwykle jest patrzeć jak rośnie, jak zaskakuje Zobacz więcej
Wzięło mnie na drożdżowe ciasto, znalazłam w lodówce pieczarki i przy okazji robienia drożdżówek zrobiłam takie oto paszteciki na kolację, idealny dodatek też do zup typu krem. Składniki na około 12 Zobacz więcej
Paszteciki z ciasta drożdżowego (jak na francuskie bułki) - puszyste i delikatne z nadzieniem z kurczaka, pieczarek i suszonych pomidorów. Idealne na majówkę, piknik lub kolację. Smakują wyśmienicie Zobacz więcej
Miałam nieco mięsa, na którym gotowana była zupa. Część wykorzystałam do młodej kapustki, a resztę postanowiłam spożytkować w postaci farszu do drożdżowych pasztecików. Miękkie i aromatyczne Zobacz więcej
Choć paszteciki z grzybami to jeden z przysmaków typowo wigilijnych w naszym domu, jadamy je przez cały rok, wtedy kiedy mamy ochotę. To ciasto drożdżowe jest moim ulubionym do wytrawnych drożdżowych Zobacz więcej
chrupiące paszteciki Wwiększościdomów paszteciki podawane są w wieczór wigilijny, apóźniej zapomina się o nichna długo. U mnie w kuchni jest trochę inaczej i ten smakowitywyrób,od lat jestserwowany na Zobacz więcej
Bardzo szybki przepis na piątkowy obiad, do tego kubek czerwonego barszczu i jest pysznie. Co prawda paszteciki kojarzą mi się z weselem i ciepłym posiłkiem po północy. Jednak mi to nie przeszkadza i Zobacz więcej
Ciasto drożdżowe, w środku nadzienie ze smażonej cebuli i pieczarek. Paszteciki idealnie smakują świeże, podane tuż po przestygnięciu. Świetnie pasują do zup kremów, np szpinakowego (przepis tutaj) Zobacz więcej
"Bardzo, ale to bardzo smaczne bezmięsne paszteciki. Po raz pierwszy zrobiłam je parę lat i zrobiły prawdziwą furorę:) Ciasto jest idealne do formowania, po upieczeniu jest bardzo smaczne i Zobacz więcej