paszteciki drożdżowe z pieczarkami

{{headerMessage}}
Święta Bożego Narodzenia zbliżają się już wielkimi krokami, ale ja nie mogłam się powstrzymać i przygotowałam drożdżowe paszteciki z pieczarkami. Miały być na podwieczorek, ale niestety nie dotrwały Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wzięło mnie na drożdżowe ciasto, znalazłam w lodówce pieczarki i przy okazji robienia drożdżówek zrobiłam takie oto paszteciki na kolację, idealny dodatek też do zup typu krem. Składniki na około 12 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przedstawiam dzisiejszy obiad - paszteciki drożdżowe z farszem pieczarkowym. Pierwszy raz takie upiekłam, zawsze robiłam krokiety /naleśniki z nadzieniem pieczarkowym. Do tego czysty czerwony Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W tym roku przy poświątecznym barszczyku oprócz paluchów z pesto pojawiły się też paszteciki - w wersji lżejszej bo nie z francuskiego ciasta. Bardzo proste, farsz nieskomplikowany, w sam raz na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam drożdżowe ciasto. W pełni oddaję się jego zagniataniu, uwielbiam jego plastyczność, podatność, możliwość nadawania mu dowolnych kształtów. Niezwykle jest patrzeć jak rośnie, jak zaskakuje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sprawdzone ciasto na paszteciki z dużą ilością pysznego wytrawnego nadzienia. Najczęściej piekę je z pieczarkami i podaję jako przekąskę na przyjęciach. Idealnie sprawdzą się również jako dodatek do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kilka tygodni temu robiłam zawijas krucho-drożdżowego z pieczarkami. Wtedy zabrakło mi czasu na klejenie pasztecików, dlatego z ciasta i nadzienia do pasztecików zrobiłam roladę. Tym razem lepiłam, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To są moje ulubione paszteciki z pieczarkami, które robię na Święta. Pyszne do barszczu, ale ja lubię jeść je same. Robiłam je raz z suchymi drożdżami, ale ciasto jest zdecydowanie smaczniejsze z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Choć paszteciki z grzybami to jeden z przysmaków typowo wigilijnych w naszym domu, jadamy je przez cały rok, wtedy kiedy mamy ochotę. To ciasto drożdżowe jest moim ulubionym do wytrawnych drożdżowych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przygotowania do Świąt u mnie idą pełną parą. Dzisiaj piekłam paszteciki drożdżowe, które podane z czerwonym barszczykiem będą wspaniale smakowały podczas wigilijnej wieczerzy. Paszteciki są delikatne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wariacja na temat pasztecików jakie upiekła Jola Straga na I półfinale BlogerChef’a. Jej pizza rolls wypełniał farsz pieczarkowy, suszone pomidory i szynka parmeńska. Ja pozostałam przy pieczarkach, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Paszteciki z ciasta drożdżowego (jak na francuskie bułki) - puszyste i delikatne z nadzieniem z kurczaka, pieczarek i suszonych pomidorów. Idealne na majówkę, piknik lub kolację. Smakują wyśmienicie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
próbowałam. Kruche z zewnątrz, mięciutkie w środku i wypełnione po brzegi aromatycznym farszem z kapusty i pieczarek. Idealne jako dodatek do Wigilijnego czerwonego barszczu. Zaczynamy od Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasto drożdżowe, w środku nadzienie ze smażonej cebuli i pieczarek. Paszteciki idealnie smakują świeże, podane tuż po przestygnięciu. Świetnie pasują do zup kremów, np szpinakowego (przepis tutaj) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Krucho-drożdżowe paszteciki, nadziane pieczarkami i cebulką. Rewelacyjne na każdą okazję, nie tylko na Święta. Ciasto robi się błyskawicznie i bez żadnych komplikacji. Z barszczykiem smakują wybornie. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Miałam nieco mięsa, na którym gotowana była zupa. Część wykorzystałam do młodej kapustki, a resztę postanowiłam spożytkować w postaci farszu do drożdżowych pasztecików. Miękkie i aromatyczne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tym razem kuchnia polska - klasyczne drożdżowe paszteciki z pieczarkami, które będą wspaniałą przekąską lub dodatkiem do zupy, na przykład tradycyjnego czerwonego barszczu. Pieczarki w tym przepisie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Paszteciki krucho – drożdżowe z farszem z kapusty kiszonej i pieczarek, to moja propozycja nie tylko na Święta. Wybornie smakują z czerwonym barszczem.POLECAM…. PISTACJA Składniki na ciasto: 500 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Paszteciki krucho – drożdżowe z farszem z kapusty kiszonej i pieczarek, to moja propozycja nie tylko na Święta. Wybornie smakują z czerwonym barszczem.POLECAM…. Składniki na ciasto: 500 g mąki 50 g Zobacz więcej