paszteciki ile smaku

{{headerMessage}}
Paweł22 grudnia 2012 00:22 Świetny przepis. W sam raz na wigilię. Farsz z czosnkiem będzie super komponował się z aromatem postnego barszczu. OdpowiedzUsuń Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z ciasta na kefirze. Paszteciki z ciasta na kefirze smakują jak na ciepło tak i na zimno. Można ich podgrzać w mikrofalówce. Składniki na 15 - 20 szt 400 - 500g - mąki T500 - 550 7 g - soli 1 łyżka - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jakimś cudem udało mi się namówić Mamę do ograniczenia nieco ilości świątecznych i wigilijnych potraw. Wiem, wiem – tradycja! Ale w ten sposób zostało odrobinę mniej resztek, które później trzeba Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pozostało mi troszkę mięsa gotowanego i mielonego, postanowiłam je wykorzystać do zrobienia pasztecików z ciasta francuskiego. Składniki: - arkusz ciasta francuskiego, - gotowane mięso np. z rosołu, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 50 dag wątróbki z kurczaka, 3 łyżki smalec, 1 sztuka cebula, 1 sztuka jabłko, 1 łyżeczka pieprz mielony, - do smaku jarzynka, 1 szklanka nacie selera posiekane, 2 łyżki mąka pszenna Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Paszteciki z czerwoną soczewicą. Podam przepis tylko na nadzienie z czerwonej soczewicy. Składniki: około szklanki czerwonej soczewicy kostka warzywna przyprawy (ja użyłam soli, pieprzu, bazylii, Zobacz więcej
Bogini Smaku
Bogini Smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Maxymonium kulinarne
Pasta tuńczykowa

Pasta tuńczykowa 404

0
{{headerMessage}}
Przepadam za różnego rodzaju "smarowidłami" na pieczywo. Często sięgam po różnego rodzaju paszteciki ale również pasty kanapkowe. Tym razem postanowiłam sama zrobić szybką pastę tuńczykową. Zjadłam ją Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 750g dyni 100g cebuli 1 ząbek czosnku 10g imbiru 1 ziemniak 20g oliwy 600g bulionu łyżeczka pieprzu sól do smaku 1 łyżka maggi 100g śmietany Cebulę i czosnek posiekać, imbir i ziemniaka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 750g dyni 100g cebuli 1 ząbek czosnku 10g imbiru 1 ziemniak 20g oliwy 600g bulionu łyżeczka pieprzu sól do smaku 1 łyżka maggi 100g śmietany Cebulę i czosnek posiekać, imbir i ziemniaka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Święta tuż tuż, warto przypomnieć sobie przepis na wigilijny barszcz z dodatkiem buraków, warzyw i aromatycznych przypraw. Niepowtarzalny smak świątecznej zupy podkreślają pieczone w piekarniku Zobacz więcej
Joanna2882
Joanna2882 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ze smakiem i aromatem
ZUPA POMIDOROWA

ZUPA POMIDOROWA 1368

0
{{headerMessage}}
Składniki: 1,5 l. rosołu 1 puszka pomidorów lub 0,5 kg. świeżych 2 dag. masła 1/2 szkl. gęstej śmietany sól, pieprz do smaku koperek lub pietruszka do posypania Jeśli używamy świeżych pomidorów to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj przepis dla stęsknionych za ciastem. Co prawda ciężko w paleo przygotować paszteciki z kapustą i grzybami ale myślę, że taka bezglutenowa tarta idealnie spełni rolę pasztecikowej alternatywy. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cześć =) W listopadzie Kasztanowa Kuchnia miała okazję skosztować kilku smakołyków w szczecińskich lokalach. Gorące maliny z lodami i bita śmietaną oraz galaretka z owocami w kawiarni "Castellari": Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W Wigilię na naszym stole nie może zabraknąć pierogów z kapustą i grzybami. Czasami dla odmiany bywają paszteciki czy krokiety a do nich obowiązkowo barszczyk czerwony. Farsz z kapusty robię z dużą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Paszteciki krucho-drożdżowe (przepis z zeszytu): Składniki: 1kg mąki paczka drożdzy 200ml śmietany kostka margaryny pół kostki miękkiego masła 4 jajka sól do smaku Drożdże rozrobić ze śmietaną, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Imprezowa. Sylwestrowa. Świąteczna. Urodzinowa. Imieninowa. Spotkaniowa. I-te-pe. Po prostu - uniwersalna. Przekąska. Zakąska. Zagryzka. Dodatek. I-te-de. Te paszteciki posłużyły jako zamiennik uszek. Zobacz więcej
emportepiece
emportepiece Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pudełko rozmaitości
Dip koperkowy

Dip koperkowy 98

0
{{headerMessage}}
Alternatywa do sosu czosnkowego. Delikatny, śmietankowy dip. Idealny do pasztecików, przystawek a także do obiadu. Składniki ( na 250g dipu): 150g jogurtu naturalnego, 50g majonezu, mały ząbek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Narobiliśmy w sobotę górę pierogów, ale jeszcze zostało strasznie dużo farszu. Pierogi, smarowidło, jeszcze na paszteciki wystarczy. Potem dłuuugooo na soczewicę i kapustę nie spojrzymy... a Babcia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cieszę się, że deserki Was zainteresowały :) No i że zaczął się weekend :) Idę dzisiaj na Wigilię Wsi Polskiej gdzie sprzedają ozdoby świąteczne, wypieki i organizują konkurs na potrawę wigilijną. Na Zobacz więcej