paszteciki kapuściano grzybowe

Paszteciki kapuściano-grzybowe, czy tzw. kapuśniaczki to świetny i prosty przepis na świąteczne danie. Podane z barszczem czerwonym smakują wyśmienicie. Składniki na około 4 duże blaszki z piekarnika: Zobacz więcej
farsz, zlepiamy dokładnie rogi tworząc trójkąt. Układamy na blaszce wysmarowanej olejem zachowując odstęp, przed pieczeniem paszteciki smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy 25 minut w 180 Zobacz więcej
. Albo farsz mięsny, lub kapuściano- grzybowy, lub grzybowy. Mąkę przesiać na stolnicę, drobno posiekać z zimnym masłem, dodać piwo,sól i zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki na ok. 30 Zobacz więcej
. Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kminkiem lub sezamem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 200 stopni ok 20-25 minut na złoto. Podawać z barszczem czerwonym. Ciasto doskonale Zobacz więcej
Na dworze śnieg i mróz – taka pogoda zawsze przywodzi mi na myśl zbliżające się święta. Jedną z ulubionych potraw „zimowych” w mojej rodzinie są kruche kapuściano-grzybowe paszteciki. Popijane Zobacz więcej
Kolejne obowiązkowe danie na naszym wigilijnym stole to paszteciki z farszem kapuściano-grzybowym. Są idealne jako dodatek do barszczu czy ryby. Ja przygotowuję je także na wiele innych okazji, Zobacz więcej
lubimy, ale najlepiej smakują nam nastepnego dnia :) Teściowa robiła teżzupę grzybową (oprócz barszczu), ja jednak bardzo się waham, bo dla nas zawsze dwie zupy, to było za dużo. Na jednej szali Zobacz więcej
je lubimy, ale najlepiej smakują nam następnego dnia :) Ale jak zrobię naleśniki, to pewnie zrezygnuję z czegoż z mojej listy. Teściowa robiła teżzupę grzybową(oprócz barszczu), jednak przyznam, że Zobacz więcej