paszteciki kapuściano grzybowe

Paszteciki kapuściano-grzybowe, czy tzw. kapuśniaczki to świetny i prosty przepis na świąteczne danie. Podane z barszczem czerwonym smakują wyśmienicie. Składniki na około 4 duże blaszki z piekarnika: Zobacz więcej
farsz, zlepiamy dokładnie rogi tworząc trójkąt. Układamy na blaszce wysmarowanej olejem zachowując odstęp, przed pieczeniem paszteciki smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy 25 minut w 180 Zobacz więcej
. Albo farsz mięsny, lub kapuściano- grzybowy, lub grzybowy. Mąkę przesiać na stolnicę, drobno posiekać z zimnym masłem, dodać piwo,sól i zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki na ok. 30 Zobacz więcej
Paszteciki z barszczem to idealna przekąska imprezowa. U mnie w domu paszteciki często pojawiają się w formie drożdżowej (klik) lub w cieście francuskim (klik). Dzisiaj chcę się z Wami podzielić Zobacz więcej
Na dworze śnieg i mróz – taka pogoda zawsze przywodzi mi na myśl zbliżające się święta. Jedną z ulubionych potraw „zimowych” w mojej rodzinie są kruche kapuściano-grzybowe paszteciki. Popijane Zobacz więcej
Kolejne obowiązkowe danie na naszym wigilijnym stole to paszteciki z farszem kapuściano-grzybowym. Są idealne jako dodatek do barszczu czy ryby. Ja przygotowuję je także na wiele innych okazji, Zobacz więcej
Pewnie zastanawiacie się, co podać na wigilijną wieczerzę? Ja w tym roku zaplanowałam: 1. Barszcz czerwony na zakwasie z kiszonych buraków 2. Uszka z grzybami z mieszanych grzybów leśnych 3. Karpia w Zobacz więcej
... ja jestem przekonana, że tak (jak pewnie każdy ;) Wesołych świąt! W tym roku zaplanowałam: 1. Barszcz czerwony na zakwasie z kiszonych buraków 2. Uszka z grzybami z mieszanych grzybów leśnych 3. Zobacz więcej