paszteciki kapuściano grzybowe

{{headerMessage}}
Paszteciki kapuściano-grzybowe, czy tzw. kapuśniaczki to świetny i prosty przepis na świąteczne danie. Podane z barszczem czerwonym smakują wyśmienicie. Składniki na około 4 duże blaszki z piekarnika: Zobacz więcej
kuchniazone
kuchniazone Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchniazone
pasztecik kapuściano-grzybowy

pasztecik kapuściano-grzybowy 104

0
{{headerMessage}}
farsz, zlepiamy dokładnie rogi tworząc trójkąt. Układamy na blaszce wysmarowanej olejem zachowując odstęp, przed pieczeniem paszteciki smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy 25 minut w 180 Zobacz więcej
Krysia
Krysia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kocioł i garnek
Paszteciki z ciasta piwnego

Paszteciki z ciasta piwnego 479

1
{{headerMessage}}
. Albo farsz mięsny, lub kapuściano- grzybowy, lub grzybowy. Mąkę przesiać na stolnicę, drobno posiekać z zimnym masłem, dodać piwo,sól i zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki na ok. 30 Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje pasje
Paszteciki z ciasta piwnego

Paszteciki z ciasta piwnego 194

1
{{headerMessage}}
. Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kminkiem lub sezamem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 200 stopni ok 20-25 minut na złoto. Podawać z barszczem czerwonym. Ciasto doskonale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na dworze śnieg i mróz – taka pogoda zawsze przywodzi mi na myśl zbliżające się święta. Jedną z ulubionych potraw „zimowych” w mojej rodzinie są kruche kapuściano-grzybowe paszteciki. Popijane Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejne obowiązkowe danie na naszym wigilijnym stole to paszteciki z farszem kapuściano-grzybowym. Są idealne jako dodatek do barszczu czy ryby. Ja przygotowuję je także na wiele innych okazji, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
lubimy, ale najlepiej smakują nam nastepnego dnia :) Teściowa robiła teżzupę grzybową (oprócz barszczu), ja jednak bardzo się waham, bo dla nas zawsze dwie zupy, to było za dużo. Na jednej szali Zobacz więcej
{{headerMessage}}
je lubimy, ale najlepiej smakują nam następnego dnia :) Ale jak zrobię naleśniki, to pewnie zrezygnuję z czegoż z mojej listy. Teściowa robiła teżzupę grzybową(oprócz barszczu), jednak przyznam, że Zobacz więcej
{{headerMessage}}
drugiego resztę, nie odczujemy jej aż tak bardzo, a satysfakcja z samodzielnie przygotowanych kapuśniaczków gwarantowana :) Polecam (szczególnie miłośnikom kapuściano-grzybowego farszu)! Przepis Zobacz więcej