paszteciki półfrancuskie

Kolejna wersja pasztecików tym razem farsz zawijamy w ciasto półfrancuskie- serowe. Moim zdaniem jest to smaczniejszy wariant niż kupne ciasto francuskie, a nie każdy ma czas aby własnoręcznie zrobić Zobacz więcej
Paszteciki z ciasta półfrancuskiego nadziewane farszem z mięsa wołowego i kapusty. 25 dag mąki 1,5 dag drożdży 2 żółtka 10 dag masła 0,5 szklanki mleka 2 łyżki oleju szczypta soli jajko do smarowania Zobacz więcej
Paszteciki nadziane kapusta kiszoną, pieczone w piekarniku są świetne do barszczyku i na przekąskę. SKŁADNIKI : CIASTO : przygotowujemy ciasto drożdżowe półfrancuskie. podaję mój przepis Zobacz więcej
Mięciutkie, delikatne, chrupiące i przepyszne paszteciki do czerwonego barszczyku. Paszteciki z czystym, czerwonym barszczem to popisowe danie mojej mamy na rodzinnych i świątecznych przyjęciach. Zobacz więcej
Paszteciki bez względu na nadzienie należą do grupy najsmaczniejszych przystawek. Podawane zarówno na bankietach, wystawnych przyjęciach ale również na święta. Często w towarzystwie barszczyku goszczą Zobacz więcej
płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko, szczypta soli Składniki posiekać i połączyć, zawinąć w serwetkę lnianą albo bawełnianą i włożyć do miski z zimną wodą na ok. 2 godz. Potem rozwałkować, Zobacz więcej
Paszteciki, od kiedy pamiętam były tradycyjną potrawą na wigilijnym stole. Świetnie komponują się z barszczem, dlatego idealnie zastąpią wigilijne pierogi, uszka czy krokiety. Wykonanie jest dość Zobacz więcej
Składniki: - pół kg pieczarek lub innych grzybów - cebula - 2 łyżki masła - sól, pieprz - 2 łyżki bułki tartej - ciasto półfrancuskie przepis tu - czarnuszka - żółtko Wykonanie: Pieczarki obieramy, Zobacz więcej
czosnkowo ryżowe z wiosennym dipem SOSY, DIPY, PASTY: Dip czosnkowy ze smażoną szalotką Dip/pasta do krakersów: włoska i czosnkowa Ciepłe danie: Mój bogracz :) Pikantna zupa z kurczakiem i Zobacz więcej
Bardzo lubię ciasto półfrancuskie - drożdżowe ponieważ nie ma tyle tłuszczu co ciasto francuskie i nie robi się suche jak drożdżowe. Na zewnątrz jest lekko chrupiące a w środku miękkie i lekko Zobacz więcej
Składniki na 30 sztuk. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Ciasto półfrancuskie: 2 x 275 g ciasta półfrancuskiego (lub według przepisu : ciasto Zobacz więcej
Składniki na 30 sztuk. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Ciasto półfrancuskie: 2 x 275 g ciasta półfrancuskiego (lub według przepisu : ciasto Zobacz więcej
śliwką Tradycyjny smalec z cebulą i jabłkami 3. Inne przystawki Pieczona ricotta z ziołami (do krojenia na plasterki i do kanapek) Sałatka z cykorii, orzechów włoskich i gruszki z niebieskim serem Zobacz więcej
na godzinę, przykrywamy ściereczką, żeby wyrosło. Żeby nie popękało w trakcie pieczenia, możemy je leko ponakłuwać. Wkładamy do lekko nagrzanego piekarnika (150-180 stopni), po 45-50 minutach ciasto Zobacz więcej
Jak Sushi - naleśniki z czerwonego barszczu fantazyjnie nadziewane. Planując przyjęcie od razu musimy założyć jakiego rodzaju to będzie party. Od tego czy będzie to przyjęcie na stojąco czy biesiadne Zobacz więcej
ciasteczka kokosowe Ciasto orzechowe Ciasto Snikers Świąteczne ciasteczka półfrancuskie z grubym cukrem Niemieckie świąteczne ciasteczka Spitzbuben Austriackie rogaliki migdałowe Tort czekoladowy Zobacz więcej
. Kruche, maślane ciasteczka z dżemem. Dżem z pomarańczy i suszonych moreli. Polska zupa gulaszowa. Tarta z dyni z żurawiną. Puree z dyni. Kluski leniwe. Ryż na mleku z jabłkiem, cynamonem i Zobacz więcej
, żeby przygotować coś ekstra. I choć półfrancuskie to nie jest moje ulubione ciasto, zawsze jem je z pewną dozą ekscytacji i próbuję rozgryźć, czy więcej w nim kruchego, czy też francuskiego. Moim Zobacz więcej
i pieczarkami – Kuba pichci Zapiekanka a’la litewski Czenak – Smaki ogrodu Pieczarki w kremowym sosie pod talarkami z ziemniaków – Gospodyni Miejska Francuskie babeczki – W mojej kuchni Bułeczki z Zobacz więcej