paszteciki półfrancuskie

Kolejna wersja pasztecików tym razem farsz zawijamy w ciasto półfrancuskie- serowe. Moim zdaniem jest to smaczniejszy wariant niż kupne ciasto francuskie, a nie każdy ma czas aby własnoręcznie zrobić Zobacz więcej
Paszteciki z ciasta półfrancuskiego nadziewane farszem z mięsa wołowego i kapusty. 25 dag mąki 1,5 dag drożdży 2 żółtka 10 dag masła 0,5 szklanki mleka 2 łyżki oleju szczypta soli jajko do smarowania Zobacz więcej
Paszteciki nadziane kapusta kiszoną, pieczone w piekarniku są świetne do barszczyku i na przekąskę. SKŁADNIKI : CIASTO : przygotowujemy ciasto drożdżowe półfrancuskie. podaję mój przepis Zobacz więcej
Mięciutkie, delikatne, chrupiące i przepyszne paszteciki do czerwonego barszczyku. Paszteciki z czystym, czerwonym barszczem to popisowe danie mojej mamy na rodzinnych i świątecznych przyjęciach. Zobacz więcej
Paszteciki bez względu na nadzienie należą do grupy najsmaczniejszych przystawek. Podawane zarówno na bankietach, wystawnych przyjęciach ale również na święta. Często w towarzystwie barszczyku goszczą Zobacz więcej
płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko, szczypta soli Składniki posiekać i połączyć, zawinąć w serwetkę lnianą albo bawełnianą i włożyć do miski z zimną wodą na ok. 2 godz. Potem rozwałkować, Zobacz więcej
Paszteciki, od kiedy pamiętam były tradycyjną potrawą na wigilijnym stole. Świetnie komponują się z barszczem, dlatego idealnie zastąpią wigilijne pierogi, uszka czy krokiety. Wykonanie jest dość Zobacz więcej
Składniki: - pół kg pieczarek lub innych grzybów - cebula - 2 łyżki masła - sól, pieprz - 2 łyżki bułki tartej - ciasto półfrancuskie przepis tu - czarnuszka - żółtko Wykonanie: Pieczarki obieramy, Zobacz więcej
czosnkowo ryżowe z wiosennym dipem SOSY, DIPY, PASTY: Dip czosnkowy ze smażoną szalotką Dip/pasta do krakersów: włoska i czosnkowa Ciepłe danie: Mój bogracz :) Pikantna zupa z kurczakiem i Zobacz więcej
Bardzo lubię ciasto półfrancuskie - drożdżowe ponieważ nie ma tyle tłuszczu co ciasto francuskie i nie robi się suche jak drożdżowe. Na zewnątrz jest lekko chrupiące a w środku miękkie i lekko Zobacz więcej
Składniki na 30 sztuk. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Ciasto półfrancuskie: 2 x 275 g ciasta półfrancuskiego (lub według przepisu : ciasto Zobacz więcej
Składniki na 30 sztuk. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Ciasto półfrancuskie: 2 x 275 g ciasta półfrancuskiego (lub według przepisu : ciasto Zobacz więcej
dań) Kanapeczki z łososiem i serkiem Philadelphia Luksusowe smarowidło do chleba - z wątróbek drobiowych Kanapki z wegetariańskim paprykarzem z kaszy jaglanej Kanapki z pastą z bakłażana i natki Zobacz więcej
na godzinę, przykrywamy ściereczką, żeby wyrosło. Żeby nie popękało w trakcie pieczenia, możemy je leko ponakłuwać. Wkładamy do lekko nagrzanego piekarnika (150-180 stopni), po 45-50 minutach ciasto Zobacz więcej
i wypełnione pastą z krewetek z oliwką w środku ogórek nadziany pastą z krewetek z oliwką. Jadłospis przyjęcia tzw biesiadnej kolacji składa się zazwyczaj z 3 lub 4 dań. Jeśli jest to skromniejsza Zobacz więcej
. Świąteczne ciasta i ciasteczka: Strucla makowa krucho-drożdżowa Ciasto serowo - makowe Piernik z powidłami Świąteczny piernik z dynią Piernik z dynią (2) Sernik świąteczny Sernik domowy tradycyjny Zobacz więcej
. Kruche, maślane ciasteczka z dżemem. Dżem z pomarańczy i suszonych moreli. Polska zupa gulaszowa. Tarta z dyni z żurawiną. Puree z dyni. Kluski leniwe. Ryż na mleku z jabłkiem, cynamonem i Zobacz więcej
, żeby przygotować coś ekstra. I choć półfrancuskie to nie jest moje ulubione ciasto, zawsze jem je z pewną dozą ekscytacji i próbuję rozgryźć, czy więcej w nim kruchego, czy też francuskiego. Moim Zobacz więcej
Smażone: Pieczarki smażone – Monia miesza i gotuje Pieczarki w cieście – Moje domowe kucharzenie… Brukselka smażona z pieczarkami – Lejdi of the house Makarony: Makaron z pieczarkami w sosie Zobacz więcej