paszteciki półkruche

Paszteciki....świetny dodatek do zup czystych, kremów, barszczu, delikatne półkruche ciasto i pyszny farsz, cóż chcieć więcej? Przepis na paszteciki wykorzystałam z książki "Kuchnia Polska". Przepis Zobacz więcej
Paszteciki półkruche z kapustą i grzybami Wspaniały dodatek do barszczu. Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 100 g masła 2 jajka 3 łyżki gęstej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Farsz 30 Zobacz więcej
Witam serdecznie Propozycja na pyszne paszteciki z ciasta półkruchego z kapustą kiszoną i pieczarkami, paszteciki są bardzo smaczne i idealnie nadają się do podania z czerwonym barszczem i nie tylko Zobacz więcej
Co podać do czerwonego barszczu? Albo uszka, albo paszteciki. Te są idealnym rozwiązaniem na kolację wigilijną – są postne, nadziane trzema rodzajami grzybów, kiszoną kapustą i cebulką. Ciasto Zobacz więcej
1 jajko sól, pieprz, papryka Wykonanie: Mięso i warzywa ugotować. Wystudzić i zmielić. Bułkę namoczyć w powstałym wywarze. Do zmielonych składników dodać jajko i namoczoną bułkę. Przyprawić i wyrobić Zobacz więcej
Poleca: Krolcia Źródło: Jakub Kuroń. Rodzinna tradycja gotowania Fot. Krolcia Te paszteciki śp. M. Kuronia robię już od wielu lat. Co roku goszczą na naszym stole wigilijnym, a i w ciągu roku zdarzy Zobacz więcej
60 dag mąki pszennej 3 żółtka 2 jajka 20 dag masła/margaryny 2 łyżki śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia jajko do posmarowania pasztecików 1 kg kapusty kiszonej 3 cebule 2 garście suszonej Zobacz więcej
Składniki na 2-3 blachy do pieczenia. Blachy wykładamy papierem od pieczenia. Przed pieczeniem średnio nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto półkruche- drożdżowe: 350 g mąki pszennej / tortowej Zobacz więcej
Paszteciki to idealny dodatek do rosołu, barszczu czy grzybowej i niezawodny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Można je podawać na ciepło lub na zimno. Są trochę czasochłonne w przygotowaniu, Zobacz więcej
Składniki na 2-3 blachy do pieczenia. Blachy wykładamy papierem od pieczenia. Przed pieczeniem średnio nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto półkruche- drożdżowe: 350 g mąki pszennej / tortowej Zobacz więcej
jego tytuł. Zdjęcia powiększają się dopiero w poszczególnych postach. Miłego gotowania Świąteczne krajobrazy, czyli jak udekorować dom na Boże Narodzenie przy dwóch kotach (albo dzieciach) Postne Zobacz więcej
Znudziły wam się klasyczne paszteciki? A może wy lub wasi świąteczni goście nie jedzą mięsa? Jeśli tak to polecam pyszne a'la paszteciki z farszem porowo-jajecznym. Taką przystawkę z powodzeniem Zobacz więcej
Wiecznie ta kapusta i kapusta, a co Wy na to aby zrobić paszteciki z cebulą i grzybami? Cały dzień płaczu od krojenia ale warto było :) Paszteciki wyszły wspaniałe! Idealne na przekąskę nie tylko na Zobacz więcej
Szybka przekąska, którą Kejti zrobiła na studenckiego sylwestra w gronie znajomych. Sposób na formowanie ciasta i sam przepis na kruche (a właściwie półkruche) ciasto wzięty z naszych pasztecików Zobacz więcej
W moim domu każdy jest fanem małych słodkości na raz, jak i przekąsek na słono. Hitem są paszteciki mamy z ciasta drożdżowego lub półkruchego, lecz co jakiś czas wprowadzam nowe propozycje. Bułeczki z Zobacz więcej
Witajcie! W naszych domach pełną parą ruszyło przygotowywanie świątecznych potraw i wypieków. Na blogu też nie może ich zabraknąć, dlatego dzisiaj przychodzimy do Was z pasztecikami - idealnym Zobacz więcej
do smaku solą, cukrem. Paszteciki półkruche z kapustą i grzybami. Wspaniały dodatek do barszczu. Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 100 g masła 2 jajka 3 łyżki gęstej śmietany 1 łyżeczka proszku do Zobacz więcej
Odliczanie czasu do Świąt Bożego Narodzenia czas zacząć. Teraz będą na blogu pojawiać się nowe świąteczne przepisy. Tym razem chodzi o paszteciki, czy też kapuśniaczki. Paszteciki to doskonała Zobacz więcej
. Z ciasta kruchego przygotowuje się najczęściej: spody ciast (serników, szarlotek), babeczki, drobne ciasteczka. W wytrawnej wersji – spody tart, czy paszteciki. CIASTO PÓŁKRUCHE Ciasto półkruche Zobacz więcej
Witam serdecznie Propozycja na pyszne paszteciki z farszem mięsnym, farsz jest bardzo dobry, wilgotny a paszteciki bardzo smaczne. Idealnie nadają się do podania z czystym czerwonym barszczem i nie Zobacz więcej