paszteciki rybki

Paszteciki z ciasta francuskiego w zabawnym kształcie to świetny sposób na efektowne podanie ryby. Taki pomysł z pewnością spodoba się dzieciom, które chętniej sięgną po chrupiące rybki skrywające Zobacz więcej
stole. W moim domu tradycyjnie pojawi się karp - smażony, w galarecie, faszerowany i zapiekany w białym winie, jak zawsze będą też i śledzie i pstrąg lub sandacz. W tym roku postanowiłam też pobawić Zobacz więcej
'Paszterybki' są nieco pracochłonne, ale efekt końcowy, który jest fantastyczny, wynagradza cały trud włożony w ich przygotowanie. Robienie takich pasztecików jest w sumie, bardziej niż pracą, miłą Zobacz więcej
Prosze bardzo. Własciwie to takie francusko-drożdżowo jest ale zawsze wykorzystuje je gdy robię paszteciki z mięsem i zawsze wychodzi. Więc myślę, że do ryby też się świetnie sprawdzi:) 2,5 szk mąki Zobacz więcej
Sandra
Sandra Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poranek na słodko
Wesołych Świąt!

Wesołych Świąt! 91

0
Wstawiam zdjęcie choinki, pasztecików, pierniczków i galaretek ;-) Jutro może wstawię zdjęcie świątecznego stołu :) Wszystko jest już praktycznie przygotowane. Piekłyśmy z mamą: keksa, piernik, Zobacz więcej
walorów smakowych i swobody wypoczywania. Żeby jednak nie wyjść na całkowitego leniwca i osobę wyluzowaną muszę przyznać, że nad morze pojechaliśmy z gigantyczną lodówką turystyczną wypełnioną Zobacz więcej
szaleństwo kulinarne. Co w tym roku przygotować na święta? Potrawy wigilijne zapewne się nie zmienią bo tradycja to rzecz święta. Więc na pewno jakaś rybka i barszcz z uszkami. Ale oprócz wigilii Zobacz więcej
lubi pływać Najlepsze śledzie z cebulą Śledzie w miodzie Śledzie z czosnkiem Śledzie z cebulą i czerwonym pieprzem Śledzie marynowane w oleju lnianym Gravlax - marynowany łosoś Ryba po grecku w Zobacz więcej
Nie muszą być z ciasta francuskiego, nie muszą mieć nudnych kształtów roladek, czy kopert. Moje przypominają rybki, bo przecież to ryby królują na świątecznym stole. Ciasto inspirowane jest gruzińskim Zobacz więcej
Święta już tuż tuż i pewnie większość z Was dokładnie zaplanowała menu na te szczególne dni. Chciałam Wam jednak przedstawić kolejną świąteczną ( ale nie tylko ) propozycję na danie z rybką. Są to Zobacz więcej
emiliana
emiliana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
gliniany talerzyk
Rybka w bułce

Rybka w bułce 123

0
GUACAMOLE 1 awokado limonka (sok i skórka) 1 pomidor 1 czerwona cebulka 1/2 pęczka kolendry 1 mała papryczka chilli sól OGÓRKOWY SOS 4 ogórki konserwowe kawałek pora (5 cm) 4 fileciki anchois 100 ml Zobacz więcej
są oznaczone *. Podpis * E-mail * Witryna internetowa Treść komentarza * Nawigacja po wpisach Wstecz Szukaj Ostatnie wpisy Spanakopita, czyli ciasto filo z nadzieniem szpinakowo-serowym Muffinki Zobacz więcej
. Następnie ugotuj na parze. Przestudź, podziel na mniejsze cząstki. 3. Warzywa pokrój w paseczki, awokado pokrój w kostkę. 4. Na talerzu połóż sałatę, wszystkie warzywa, rybę. Posyp wszystko Zobacz więcej
Muffinki jogurtowe ze śliwkami | glinianytalerzyk glinianytalerzyk Ceramiczne poszukiwania pysznych smaków Menu główne Przeskocz do tekstu Przeskocz do widgetów Przykładowa strona Muffinki jogurtowe Zobacz więcej
Paczuszka z rybką Spanakopita, czyli ciasto filo z nadzieniem szpinakowo-serowym Kategorie ARABSKIE SMAKI (3) AZJATYCKIE WPŁYWY (2) BEZY (4) CHLEBY (5) CIASTA I WYPIEKI (29) DANIA JEDNOGARNKOWE (2) Zobacz więcej
pola są oznaczone *. Podpis * E-mail * Witryna internetowa Treść komentarza * Nawigacja po wpisach Wstecz Szukaj Ostatnie wpisy Baklava pachnąca kardamonem Tofu z grilla z pikantną cukinią i sałatką Zobacz więcej
emiliana
emiliana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
gliniany talerzyk
Paczuszka z rybką

Paczuszka z rybką 127

0
Paczuszka z rybką | glinianytalerzyk glinianytalerzyk Ceramiczne poszukiwania pysznych smaków Menu główne Przeskocz do tekstu Przeskocz do widgetów Przykładowa strona Paczuszka z rybką Opublikowano 11 Zobacz więcej
: amarantus cukinia imbir limonka paryczka tofu zioła Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi Wymagane pola są oznaczone *. Podpis * E-mail * Witryna internetowa Treść komentarza * Nawigacja po Zobacz więcej
nasmarowanego tłuszczem. Na wierzchu rozłożyć panierkę. Zapiekać w 180 stopniach C przez 20 minut. Powiązane wpisy: Łosoś w papilotce z mieszanką warzyw chińskich, ryżem białym z dzikim oraz sałatą z Zobacz więcej