paszteciki wegetariańskie

Już jakiś czas temu zauważyłam, że dobry pasztet w wersji wegetariańskiej (a nawet wegańskiej) NICZYM nie różni się w smaku od swojego mięsnego odpowiednika. Co więcej, jedzenie tej przekąski, kiedy Zobacz więcej
Paszteciki bez względu na nadzienie należą do grupy najsmaczniejszych przystawek. Podawane zarówno na bankietach, wystawnych przyjęciach ale również na święta. Często w towarzystwie barszczyku goszczą Zobacz więcej
zioła. Dodać jajka, ser feta. sos sojowy, bułkę tartą i płatki owsiane - dokładnie wymieszać, tworząc jednolitą masę. Pokroić ciasto na prostokąty o szer. 10cm. Układać farsz wzdłuż dłuższego boku, Zobacz więcej
doprawiamy przyprawą do żurku oraz szczyptą soli. Ciasto wyciągamy z lodówki i dzielimy na dwie części. Wałek oraz stolnicę oprószamy mąką. Rozwałkowujemy ciasto na kształt dość długiego prostokąta, Zobacz więcej
Składniki: 750g dyni 100g cebuli 1 ząbek czosnku 10g imbiru 1 ziemniak 20g oliwy 600g bulionu łyżeczka pieprzu sól do smaku 1 łyżka maggi 100g śmietany Cebulę i czosnek posiekać, imbir i ziemniaka Zobacz więcej
Składniki: 750g dyni 100g cebuli 1 ząbek czosnku 10g imbiru 1 ziemniak 20g oliwy 600g bulionu łyżeczka pieprzu sól do smaku 1 łyżka maggi 100g śmietany Cebulę i czosnek posiekać, imbir i ziemniaka Zobacz więcej
Wegetariańskie zdrojowe smarowidło do kanapek . Taki mój ala pasztecik . Smaczny . wystarczy fasola czerwona Lestello i pieczarki . Pasztecik z fasoli i pieczarek składniki fasola czerwona 1 szklanka Zobacz więcej
Smaczne i proste danie, idealne na kolację lub piątkowy obiad. Drożdżówki dobrze komponują się z sosem czosnkowym lub pikantnym czerwonym barszczykiem. VN:F [1.9.22_1171] Rating: 10.0/10 (5 votes Zobacz więcej
Święta tuż tuż, pewnie każdy szuka przepisów, które będą odpowiednie na stół wigilijny czy też czas w oczekiwaniu na ten świąteczny czas. Postanowiłam zatem zebrać przepisy, które według mnie powinny Zobacz więcej
Dziś nie będzie nowego przepisu, ale za to przygotowałam 12 wegetariańskich propozycji na Wigilię i Boże Narodzenie spośród przepisów, które już pojawiły się na blogu. Może będą one dla Was Zobacz więcej
Kruche paszteciki z pieczarkami to idealny wegetariański, dodatek do wszelkich zup, między innymi rosołu czy barszczu. Sprawdzą się na przyjęciach, podczas Świąt Bożego Narodzenia, na Sylwestra i w Zobacz więcej
Podsumowanie akcji Pieczarkowy Tydzień 2012 Bardzo Wam dziękuję za liczny udział w akcji! Udało nam się zebrać 99 przepysznych przepisów z udziałem pieczarek! Na profilu strony na FB otrzymałam cudny Zobacz więcej
Wegetariańskie paszteciki pieczone w kokilkach do podana na ciepło lub zimno. GRZYBOWE PASZTECIKI Z CUKINII I KUSKUSU * 6 małych kokilek 750 g cukinii 1 mała cebulka 1 duża marchewka 20 g suszonych Zobacz więcej
Nazwałam je pasztecikami, ze względu na mniejszy rozmiar na tzw "jeden kęs". Są to innymi słowy małe krokieciki w wersji wegetariańskiej z farszem pieczarkowym. Składniki na ciasto naleśnikowe: 10 dag Zobacz więcej
% możecie spodziewać się recenzji czekolady a co będzie dalej zobaczymy :) Zapraszam na kolejne podsumowanie - poprzednie części cyklu możecie zobaczyć Tutaj Filmik na poprawę humoru i nie tylko - od Zobacz więcej
djdomin
djdomin Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kaflowa Kuchnia
Currywurst

Currywurst 659

1
wegetariańskie g... Danie to podaję do akcji "Męska uczta". Choć autorka akcji przewiduje, że ma to danie być doskonałe dla mojej "samczej połówki", a ja nie mam takowej... A przy okazji kojarzy mi Zobacz więcej
Dziś będzie bez zbędnych wstępów i ceregieli. Będzie za to konkretny przepis na złociste mini paszteciki z czerwonej soczewicy, dyni i marchewki. To pożywna, a jednocześnie lekka propozycja na Zobacz więcej
Święta, święta ....i po świętach jak to się mówi. Jak zwykle nie zdążyłam opisać wszystkich smakołyków, które udało mi się zrobić. Jednym z bardziej udanych był pasztet z boczniaków z jajami Zobacz więcej
FoodMag
FoodMag Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FoodMag
Szybki barszcz czerwony

Szybki barszcz czerwony 190

0
przyprawy dodajemy powoli, tak aby uzyskać pożądany efekt. Jeśli chcemy uzyskać mocniejszy kolor, obieramy buraka, który został odłożony i ścieramy. Następnie przekładamy go na sito i przelewamy Zobacz więcej