paszteciki z ciasta francuskiego z kiszoną

Słowa klucze dla tej przekąski to szybko i łatwo.A do tego przyjemnie-i podczas robienia,a tym bardziej podczas jedzenia.U mnie owe paszteciki stanowiły dodatek do czerwonego barszczyku. Składniki: - Zobacz więcej
Paszteciki francuskie z kapustą i grzybami, najlepszymi, bo to prawdziwki zbierane i suszone przez moich rodziców :) Paszteciki są idealne do wigilijnego barszczu oraz jako sylwestrowa przekąska. Zobacz więcej
Nie lubię jak się marnuje jedzenie i właśnie paszteciki z ciasta francuskiego są świetnym sposobem na wykorzystanie resztek. Tym razem padło na resztę kapusty kiszonej ugotowanej na sałatkę do obiadu. Zobacz więcej
PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI Składniki: 2 płaty ciasta francuskiego Czarnuszka do posypania 0,5 kg kapusty kiszonej 1 cebula Garść grzybów (u mnie podgrzybki suszone) 1 jajko do posmarowania Olej Zobacz więcej
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami- idealne na przekąske do pracy bądź szkoły, a także idealne jako dodatek do czerwonego barszczu na wigilijnym stole.Proste i szybkie do Zobacz więcej
ciasta francuskiego dzielimy na spore kwadraty układamy na środku farsz, możecie paszteciki zrobić w formie kopert lub po prostu zrolować. Pieczemy w mocno nagrzanym piekarniku 20 minut. Dorsz w Zobacz więcej
joannas1976
joannas1976 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchennecudajoanny
Kapuśniaczki

Kapuśniaczki 358

1
Skład: 300g pieczarek 300g kapusty kiszonej 1 duża cebula 1opakowanie ciasta francuskiego 1 żółtko 1 łyżka masła sól, pieprz Przygotowanie: Kapustę wkładamy do garnka, solimy, podlewamy szklanką wody Zobacz więcej
Na śniadanie, przekąskę czy kolację... Świetnie sprawdzą się jako dodatek do czerwonego barszczu. Wykorzystując gotowe ciasto francuskie przygotujesz je w mgnieniu oka! Nadzienie: 50 dag kiszonej Zobacz więcej
Przygotowanie zaczynamy od sprawdzenia czy kapusta kiszona nie jest zbyt kwaśna. Jeśli tak jest należy ją przepłukać i pokroić. Następnie wrzucamy ją do dużego garnka, podlewamy wodą i gotujemy aby Zobacz więcej
Paszteciki z kapustą i grzybami są jednym z tradycyjnych dań wigilijnych. Ja zawsze przygotowywałam je z ciasta drożdżowego, ale w tym roku postanowiłam użyć ciasta francuskiego. Wszyscy wiemy ile Zobacz więcej
Farsz z kiszonej kapusty i pieczarek jest bardzo uniwersalny. Możemy wykorzystać go na kilka sposobów np. do drożdżowych pasztecików, sakiewek, krokietów, słonych drożdżówek tzw. kapuśniaków, ciasta Zobacz więcej
Bardzo lubimy paszteciki. Zazwyczaj robię je na cieście drożdżowym, ale kiedy mam mniej czasu korzystam z ciasta francuskiego. Paszteciki świetnie pasują do czerwonego barszczu. Z tym przepisem Zobacz więcej
Chociaż sezon na przepisy świąteczne dobiegł końca, to ja jednak umieszczę dziś klasyczną kapustę z grzybami. Taka kapustka służy mi jako farsz do krokietów, pasztecików z ciasta francuskiego, tarty a Zobacz więcej
« Pasta tuńczyk-feta-twaróg. Szybkie paszteciki z ciasta francuskiego. Witam. Dzisiaj zapraszam na paszteciki. Można je podawać zarówno w wersji słodkej jak i wytrawnej. Paszteciki z ciasta Zobacz więcej
Do barszczu świątecznego (wigilijnego) oprócz uszek z grzybami, można podać mix pasztecików z ciasta francuskiego. Doskonale się nadają jako zakąska, są na jeden kęs, zgrabne i smaczne. U nas Zobacz więcej
U mnie w domu wszyscy uwielbiają czerwony barszczyk dlatego postanowiłam przygotować im coś innego jako dodatek. Pyszne pierożki z ciasta francuskiego to gwiezdna alternatywa dla pierożków bądź Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczny kąsek
Kapuśniaczki

Kapuśniaczki 1054

1
Pyszny dodatek do wigilijnego barszczu lub świetna sylwestrowa przekąska - francuskie paszteciki z kapustą i grzybami. Kapuśniaczki pięknie wyglądają, wspaniale smakują i bardzo szybko się robią:) Zobacz więcej
Bardzo szybkie paszteciki zamiast krokiecików, dla osób, które do samej Wigilii pracują i nie mają czasu na przygotowanie wykwintnych dań. Te są szybkie i proste. A co najważniejsze w Wigilię, mało Zobacz więcej
W zeszłym roku robiłam kapuśniaczki drożdżowe, a w tym roku zrobiłam z gotowego ciasta francuskiego. Wiadomo-duże ułatwienie, bo i mniej roboty i mniej brudzenia. A chyba i lepsze:) 1 op. ciasta Zobacz więcej