paszteciki z francuskiego

{{headerMessage}}
Szybkie przekąski to coś, o czym już nie raz pisałam. Kolejna forma, takiego właśnie dania, wymyślona w trzy sekundy kierując się tym, co było w lodówce - czyli to co uwielbiam - pełny freestyle :) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejna moja śniadaniowa propozycja;) Tym razem są to bardzo smaczne i sycące paszteciki z ciasta francuskiego. Farsz powstał z białego sera, szynki i szczypioru. Całość dodatkowo posypana odrobiną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejna propozycja (wcześniej pokazałam Wam przepis nasmażone kulki mięsne)na wykorzystanie mięsnych (ugotowanych lub upieczonych) pozostałości po obiedzie, czyli paszteciki z dodatkiem smażonych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pozostało mi troszkę mięsa gotowanego i mielonego, postanowiłam je wykorzystać do zrobienia pasztecików z ciasta francuskiego. Składniki: - arkusz ciasta francuskiego, - gotowane mięso np. z rosołu, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Paszteciki francuskie z kapustą i grzybami, najlepszymi, bo to prawdziwki zbierane i suszone przez moich rodziców :) Paszteciki są idealne do wigilijnego barszczu oraz jako sylwestrowa przekąska. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasto drożdżowe z ... » Francuskie paszteciki ze szpinakiem Na szybką przekąskę proponuję pyszne paszteciki z ciasta francuskiego ze szpinakiem. Wspaniałe smaki i chociaż znowu szpinak występuje tu z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Paszteciki francuskie z jajkiem i mięsem mielonym. Smaczne danie na ciepło. Idealne na obiad jak i na kolację. Paszteciki francuskie z jajkiem 2 kawałki ciasta francuskiego 400 g mięsa mielonego Zobacz więcej
beetle
beetle Obserwuj blogaObserwujesz bloga
apetyt i smak
Paszteciki francuskie z mięsem

Paszteciki francuskie z mięsem 1413

1
{{headerMessage}}
Pyszne i szybkie w przygotowaniu paszteciki z ciasta francuskiego. Farsz, to idealny sposób na wykorzystanie mięsa i warzyw z rosołu. Smaczna propozycja ciepłej lub zimnej przekąski. Składniki na 20 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Z reguły takie paszteciki robię z ciasta drożdżowego ale dziś kupiłam dobre,maślane ciasto francuskie i postanowiłam je wykorzystać do czegoś innego niż słodkości:) Niewielka ilość składników,prostota Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo lubimy ciasto francuskie czy toze słodkimi dodatkami czy na słono.Dzisiaj ciasto francuskie w wersji ze szpinakiem i fetą. Bardzo udane połączenie, idealne na szybką przekąskę zarówno na zimno Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To szybka i smaczna przekąska. Możesz ja zrobić z dowolnym farszem, wszystko zależy od tego co lubisz :) Moje dzisiejsze paszteciki, zabieram ze sobą do pracy. Będą stanowiły dodatek do sałatki. Mniam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo lubimy paszteciki. Zazwyczaj robię je na cieście drożdżowym, ale kiedy mam mniej czasu korzystam z ciasta francuskiego. Paszteciki świetnie pasują do czerwonego barszczu. Z tym przepisem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Święta, święta i po świętach. W sumie to nawet i dobrze, bo ile można ;p Zapewne lodówki nadal pękają w szwach. Dlatego mam dla Was propozycje na wykorzystanie pozostałego mięska. Francuskie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo szybkie i proste do przygotowania paszteciki z mięsa, które pozostało nam np. z rosołu. Znakomite na ciepło i na zimno, idealne do barszczyku czerwonego choć dzieci zjadły od razu z krupnikiem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Paszteciki to jedna z tych rzeczy, które urzekają niebanalnym smakiem – pod warunkiem oczywiście, że pasztet przygotujemy sami. : ) Ja na blogu umieszczałam już pewien sprawdzony przepis na pasztet, a Zobacz więcej
jestsmak
jestsmak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jest Smak
Francuskie paszteciki szpinakowe

Francuskie paszteciki szpinakowe 708

0
{{headerMessage}}
Paszteciki, czy też pierożki (będę używać zamiennie tej nazwy) ze szpinakiem to doskonała przekąska, do tego bardzo prosta do zrobienia. Pierożki dobrze smakują zarówno na ciepło jak i na zimno, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasto francuskie to odkrycie na miarę nobla! Sprawia, że każdy nawet największy antytalent kuchenny może wprawić w zachwyt swoich gości i nakarmić ich czymś niezwykle pysznym. Te paszteciki to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś przepis na kolejne wykorzystanie gotowanego mięsa np. wieprzowiny z rosołu lub szybki obiad. Jeśli mięso ugotujecie dzień wcześniej, przygotowanie pasztecików zajmie Wam chwilę! Polecam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dobry, tani, zawsze smaczny i szybki pomysł na przekąskę, na przykład w Sylwestra? Paszteciki, najszybsze to oczywiście te zrobione z mrożonego ciasta francuskiego. Na zdjęciu poniżej widac jakie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jedną z największych zalet ciasta francuskiego jest to, że kiedy mają przyjść goście, wystarczy wyjąć cokolwiek z lodówki, zmiksować z cebulą i przyprawami, zawinąć w ciasto francuskie i upiec. W 20 Zobacz więcej