paszteciki z francuskiego

Szybkie przekąski to coś, o czym już nie raz pisałam. Kolejna forma, takiego właśnie dania, wymyślona w trzy sekundy kierując się tym, co było w lodówce - czyli to co uwielbiam - pełny freestyle :) Zobacz więcej
Kolejna moja śniadaniowa propozycja;) Tym razem są to bardzo smaczne i sycące paszteciki z ciasta francuskiego. Farsz powstał z białego sera, szynki i szczypioru. Całość dodatkowo posypana odrobiną Zobacz więcej
Kolejna propozycja (wcześniej pokazałam Wam przepis nasmażone kulki mięsne)na wykorzystanie mięsnych (ugotowanych lub upieczonych) pozostałości po obiedzie, czyli paszteciki z dodatkiem smażonych Zobacz więcej
Pozostało mi troszkę mięsa gotowanego i mielonego, postanowiłam je wykorzystać do zrobienia pasztecików z ciasta francuskiego. Składniki: - arkusz ciasta francuskiego, - gotowane mięso np. z rosołu, Zobacz więcej
Paszteciki francuskie z kapustą i grzybami, najlepszymi, bo to prawdziwki zbierane i suszone przez moich rodziców :) Paszteciki są idealne do wigilijnego barszczu oraz jako sylwestrowa przekąska. Zobacz więcej
Ciasto drożdżowe z ... » Francuskie paszteciki ze szpinakiem Na szybką przekąskę proponuję pyszne paszteciki z ciasta francuskiego ze szpinakiem. Wspaniałe smaki i chociaż znowu szpinak występuje tu z Zobacz więcej
Paszteciki francuskie z jajkiem i mięsem mielonym. Smaczne danie na ciepło. Idealne na obiad jak i na kolację. Paszteciki francuskie z jajkiem 2 kawałki ciasta francuskiego 400 g mięsa mielonego Zobacz więcej
Pyszne i szybkie w przygotowaniu paszteciki z ciasta francuskiego. Farsz, to idealny sposób na wykorzystanie mięsa i warzyw z rosołu. Smaczna propozycja ciepłej lub zimnej przekąski. Składniki na 20 Zobacz więcej
Z reguły takie paszteciki robię z ciasta drożdżowego ale dziś kupiłam dobre,maślane ciasto francuskie i postanowiłam je wykorzystać do czegoś innego niż słodkości:) Niewielka ilość składników,prostota Zobacz więcej
Bardzo lubimy ciasto francuskie czy toze słodkimi dodatkami czy na słono.Dzisiaj ciasto francuskie w wersji ze szpinakiem i fetą. Bardzo udane połączenie, idealne na szybką przekąskę zarówno na zimno Zobacz więcej
To szybka i smaczna przekąska. Możesz ja zrobić z dowolnym farszem, wszystko zależy od tego co lubisz :) Moje dzisiejsze paszteciki, zabieram ze sobą do pracy. Będą stanowiły dodatek do sałatki. Mniam Zobacz więcej
Bardzo lubimy paszteciki. Zazwyczaj robię je na cieście drożdżowym, ale kiedy mam mniej czasu korzystam z ciasta francuskiego. Paszteciki świetnie pasują do czerwonego barszczu. Z tym przepisem Zobacz więcej
Święta, święta i po świętach. W sumie to nawet i dobrze, bo ile można ;p Zapewne lodówki nadal pękają w szwach. Dlatego mam dla Was propozycje na wykorzystanie pozostałego mięska. Francuskie Zobacz więcej
Bardzo szybkie i proste do przygotowania paszteciki z mięsa, które pozostało nam np. z rosołu. Znakomite na ciepło i na zimno, idealne do barszczyku czerwonego choć dzieci zjadły od razu z krupnikiem Zobacz więcej
Paszteciki to jedna z tych rzeczy, które urzekają niebanalnym smakiem – pod warunkiem oczywiście, że pasztet przygotujemy sami. : ) Ja na blogu umieszczałam już pewien sprawdzony przepis na pasztet, a Zobacz więcej
Paszteciki, czy też pierożki (będę używać zamiennie tej nazwy) ze szpinakiem to doskonała przekąska, do tego bardzo prosta do zrobienia. Pierożki dobrze smakują zarówno na ciepło jak i na zimno, Zobacz więcej
Ciasto francuskie to odkrycie na miarę nobla! Sprawia, że każdy nawet największy antytalent kuchenny może wprawić w zachwyt swoich gości i nakarmić ich czymś niezwykle pysznym. Te paszteciki to Zobacz więcej
Dziś przepis na kolejne wykorzystanie gotowanego mięsa np. wieprzowiny z rosołu lub szybki obiad. Jeśli mięso ugotujecie dzień wcześniej, przygotowanie pasztecików zajmie Wam chwilę! Polecam Zobacz więcej
Dobry, tani, zawsze smaczny i szybki pomysł na przekąskę, na przykład w Sylwestra? Paszteciki, najszybsze to oczywiście te zrobione z mrożonego ciasta francuskiego. Na zdjęciu poniżej widac jakie Zobacz więcej
Jedną z największych zalet ciasta francuskiego jest to, że kiedy mają przyjść goście, wystarczy wyjąć cokolwiek z lodówki, zmiksować z cebulą i przyprawami, zawinąć w ciasto francuskie i upiec. W 20 Zobacz więcej