paszteciki z grzybami ciasto francuskie

Szybka i smaczna przekąska na gorąco. Ciasto francuskie samo rozpływa się w ustach. Jest kruche i lekkostrawne. Leśne grzyby wspaniale pachną przypominając nam letnie poranki w lesie. SKŁADNIKI : 2 Zobacz więcej
Uwielbiam ciasto francuskie i mogłabym je faszerować dosłownie wszystkim. Tak się akurat złożyło, że dostałam całkiem spory słoiczek ususzonych grzybków. Dziękuje bardzo :* Teraz mam dość duży Zobacz więcej
Doskonałe do czerwonego barszczyku, bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Gorąco polecam na różne przyjęcia, na pewno będą gościom smakować :-) Składniki: 2 op. ciasta francuskiego 1 jajko ok. 15 Zobacz więcej
Te efektowne paszteciki z ciasta francuskiego, z farszem z kapusty i grzybów, z całą pewnością pięknie będą się prezentować na wigilijnym stole. Farsz można zrobić nawet kilka dni wcześniej - wtedy Zobacz więcej
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami – to alternatywa dla spóźnialskich, co nie zdążyli wcześniej przygotować ciasta drożdżowego, a kolacja wigilijna już za parę minut ;-) Wtedy na Zobacz więcej
pieczarek i cebuli dodać pokrojone namoczone suszone grzyby i razem jeszcze chwilkę smażyć. Ugotowaną kapustę odcedzić , poczekać do wystygnięcia. W maszynce do mielenia mięsa zemleć kapustę z Zobacz więcej
:-) Żebym jeszcze tylko nie doświadczała reakcji alergicznej na samą myśl o robieniu przedświątecznych zakupów w tym zgiełku i tłumie to byłoby OK... Póki co wyznaczam zadania specjalne moim panom, a Zobacz więcej
Paszteciki to idealne uzupełnienie czerwonego barszczu. Bez względu na to czy zawinięte są w ciasto francuskie, w naleśnikowe czy drożdżowe to zawsze smakują wyśmienicie. Wersja w cieście francuskim Zobacz więcej
SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g mielonego mięsa wieprzowego lub drobiowego 200g twarogu typu ricotta ( lub zwykłego z dodatkiem łyżki śmietany ) 3 łyżki pesto grzybowego 2 łyżki oleju Zobacz więcej
Święta tuż tuż, warto przypomnieć sobie przepis na wigilijny barszcz z dodatkiem buraków, warzyw i aromatycznych przypraw. Niepowtarzalny smak świątecznej zupy podkreślają pieczone w piekarniku Zobacz więcej
Paszteciki francuskie z kapustą i grzybami, najlepszymi, bo to prawdziwki zbierane i suszone przez moich rodziców :) Paszteciki są idealne do wigilijnego barszczu oraz jako sylwestrowa przekąska. Zobacz więcej
PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI Składniki: 2 płaty ciasta francuskiego Czarnuszka do posypania 0,5 kg kapusty kiszonej 1 cebula Garść grzybów (u mnie podgrzybki suszone) 1 jajko do posmarowania Olej Zobacz więcej
1 pietruszka 1 mały seler 3 marchewki sól morska do smaku 8 suszonych grzybów najlepiej borowików 6 szklanek wody 1-2 szklanki kwasu buraczanego pieprz młotkowany z kolendrą 2 liście laurowe 4 ziarna Zobacz więcej
Z reguły takie paszteciki robię z ciasta drożdżowego ale dziś kupiłam dobre,maślane ciasto francuskie i postanowiłam je wykorzystać do czegoś innego niż słodkości:) Niewielka ilość składników,prostota Zobacz więcej
Lubię szybkie i pyszne przekąski a ta właśnie do takich należy. Mrożone ciasto francuskie to cudowny wynalazek pozwalający nam w kilka minut wyczarować pyszne ciasteczka, paszteciki i wyliczeń tych Zobacz więcej
Nie ma nicprostszegoi szybszego jak przekąski i dania z gotowego ciasta francuskiego. Założęsię, że po Świętach zostało Wamtrochęfarszu na pierogi z kapustą i grzybami ....Jeśliniezbyt macie czas i Zobacz więcej
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami- idealne na przekąske do pracy bądź szkoły, a także idealne jako dodatek do czerwonego barszczu na wigilijnym stole.Proste i szybkie do Zobacz więcej
w pewnej hiszpańskiej knajpce. Do tego jest tu przepis na moje ulubione krążki cebulowe, a także babeczki z kiełbaskami, sałatkę z bobu, grzyby z pesto oraz paszteciki z ciasta francuskiego. Całość Zobacz więcej
Nasz rodzina jest duża. Każdy ma swoje ulubione dania, oprócz tego nowi członkowie rodziny wnieśli do świątecznego menu swoje przysmaki. Stąd nasza lista rarytasów na Wigilię i Boże Narodzenie jest Zobacz więcej
Na śniadanie, przekąskę czy kolację... Świetnie sprawdzą się jako dodatek do czerwonego barszczu. Wykorzystując gotowe ciasto francuskie przygotujesz je w mgnieniu oka! Nadzienie: 50 dag kiszonej Zobacz więcej