paszteciki z kiszona kapusta i grzybami

Paszteciki z kapustą kiszoną i grzybami są doskonałą przekąską na ciepło nie tylko na święta, ale także na rodzinne i towarzyskie spotkania. Podane z dobrym czerwonym barszczem stanowią wspaniały Zobacz więcej
Wigilii to Drożdżowe paszteciki z kapustą kiszoną i grzybami. Z podanych składników wyszło mi aż 60 sztuk, więc powinny wystarczyć nawet na licznej, rodzinnej kolacji. Są co prawda niewielkie, ale Zobacz więcej
Paszteciki wypełnione farszem z kapusty kiszonej i suszonych grzybów to jedna z świątecznych potraw. Paszteciki możesz przygotować nie tylko z... zobacz › Zobacz więcej
Zupy 1. Zupa cebulowa zapiekana z grzankami serowymi 2. Flaczki wołowe 3. Barszcz czerwony z uszkami nadziewanymi suszonymi grzybami 4. Barszcz czerwony z pasztecikami nadziewanymi pieczarkarkami i Zobacz więcej
Paszteciki francuskie z kapustą i grzybami, najlepszymi, bo to prawdziwki zbierane i suszone przez moich rodziców :) Paszteciki są idealne do wigilijnego barszczu oraz jako sylwestrowa przekąska. Zobacz więcej
Tak jak i inne potrawy ta i barszcz wigilijny ma wiele odmian . Czas : 1 godzina Składniki : 2 buraczki pietruszki 1/8 selera 2 marchewki Sól 6-8 grzybów suszonych ( zależy od wielkości ) 2 szklanki Zobacz więcej
Propozycja dość świąteczna. Chociaż jak widać można wykorzystać ją na co dzień; jako dodatek do ziemniaków. Równie wspaniale sprawdzi się jako farsz do pasztecików czy krokietów z barszczem. W tamtym Zobacz więcej
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami. Składniki na 14 sztuk: 257g ciasta francuskiego 100 g pieczarek 85g kapusty kiszonej 1 cebula cebula 1 łyżeczka masła sól pieprz białko Zobacz więcej
PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI Składniki: 2 płaty ciasta francuskiego Czarnuszka do posypania 0,5 kg kapusty kiszonej 1 cebula Garść grzybów (u mnie podgrzybki suszone) 1 jajko do posmarowania Olej Zobacz więcej
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami- idealne na przekąske do pracy bądź szkoły, a także idealne jako dodatek do czerwonego barszczu na wigilijnym stole.Proste i szybkie do Zobacz więcej
Paszteciki z kapustą i grzybami idealnie pasują do czerwonego barszczu. Przyrządziliśmy je na zabawę sylwestrową. Najczęściej po świętach zostaje trochę wigilijnej kapusty, warto ją wykorzystać do Zobacz więcej
Na śniadanie, przekąskę czy kolację... Świetnie sprawdzą się jako dodatek do czerwonego barszczu. Wykorzystując gotowe ciasto francuskie przygotujesz je w mgnieniu oka! Nadzienie: 50 dag kiszonej Zobacz więcej
Składniki: Ciasto: 4 szklanki maki 250 g masła 1 szklanka śmietany 1 łyżka soli 20 g drożdży 1 łyżeczka cukru 1 jajko do smarowania sezam lub kminek do posypania Farsz: 1 kg kapusty kiszonej 300 g Zobacz więcej
Przygotowanie zaczynamy od sprawdzenia czy kapusta kiszona nie jest zbyt kwaśna. Jeśli tak jest należy ją przepłukać i pokroić. Następnie wrzucamy ją do dużego garnka, podlewamy wodą i gotujemy aby Zobacz więcej
Paszteciki z kapustą i grzybami są jednym z tradycyjnych dań wigilijnych. Ja zawsze przygotowywałam je z ciasta drożdżowego, ale w tym roku postanowiłam użyć ciasta francuskiego. Wszyscy wiemy ile Zobacz więcej
joduha.
joduha. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
joduha. kuchenna
Kapusta postna

Kapusta postna 341

1
Kapusta postna to potrawa pyszna jedzona samodzielnie, jak i świetna baza do krokietów, pierogów czy pasztecików. Najlepiej smakuje odgrzewana na drugi, a nawet trzeci dzień. Składniki: 1 kg kiszonej Zobacz więcej
Paszteciki krucho-drożdżowe z suszonymi śliwkami, kapustą i grzybami :-) Pycha! Składniki: [25 szt] ciasto krucho-drożdżowe [przepis znajdziecie tu- wystarczy 1/4 porcji podanej w przepisie] 200g Zobacz więcej
Chrupiące paszteciki z ciasta youfka z nadzieniem przygotowanym z kiszonej kapusty oraz suszonych mieszanych grzybów. Ciasto youfka to cienkie płaty ciasta doskonałe do przygotowania nie tylko Zobacz więcej
Bardzo lubimy paszteciki. Zazwyczaj robię je na cieście drożdżowym, ale kiedy mam mniej czasu korzystam z ciasta francuskiego. Paszteciki świetnie pasują do czerwonego barszczu. Z tym przepisem Zobacz więcej
Pyszne drożdżowe paszteciki do czerwonego barszczyku. Paszteciki z kapustą i grzybami SKŁADNIKI: CIASTO mąka - 400 g drożdże - 20 g jajko - 1 szt masło - 50 g cukier - 1 łyżeczka sól - 1 łyżeczka Zobacz więcej