paszteciki z mąki, sera i tłuszczu

{{headerMessage}}
Pyszne, kruche paszteciki ! Składniki: 20 dag mąki 12 dag margaryny 3 dag drożdży łyżeczki cukru 4 łyżki mleka sól do smaku 1 jajko papier do pieczenia Składniki na nadzienie: 1 puszka kukurydzy 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Paszteciki szczecińskie – rodzaj smażonego ciasta drożdżowego nadziewanego mieszankami mięsnymi bądź jarskimi, danie typowe dla Szczecina. Nadzienie składa się najczęściej z wieprzowiny połączonej z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kulki gałki muszkatołowej Zagnieść kruche ciasto z podanych składników i przypraw (oprócz śmietany). Dodawać powoli śmietanę, tak, by dobrze zagnieść ciasto. Odstawić na ok. 2 godziny do lodówki. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejna wersja pasztecików tym razem farsz zawijamy w ciasto półfrancuskie- serowe. Moim zdaniem jest to smaczniejszy wariant niż kupne ciasto francuskie, a nie każdy ma czas aby własnoręcznie zrobić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
smażenia ciasto wyda nam się zbyt gęsto to dodajemy wody. naleśniki z owsianej mąki bardzo szybko wysychają na patelni wiec ciasto ma być bardzo rzadkie, wodniste. farsz: 25 dkg sera białego 4-5 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To połączenie chodziło za mną jak cień i w końcu udało mu się pieścić moje podniebienie! Postanowiłam się zainspirować genialnymi pierogami na piwie Stefy. Potrzebujesz: mąkę cebulę czosnek szpinak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Takie paszteciki to bardzo fajny sposób na wykorzystanie mięsa gotowanego pozostałego na przykład z rosołu. Są sycące, więc z kubkiem aromatycznego czerwonego barszczu, kilka takich pierożków Zobacz więcej
PrzepisyJoli
PrzepisyJoli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepisy Joli
PASZTECIKI Z JARMUŻEM

PASZTECIKI Z JARMUŻEM 62

4
{{headerMessage}}
PASZTECIKI Z JARMUŻEM – jarmuż jest bardzo zdrowy i idealnie komponuje się smakowo doprawiony serem feta Dzisiaj przygotowałam z niego cudowną przekąskę Zapraszam do udostępniania dalej filmu jeżeli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zapraszam do spisu świątecznych propozycji. Znajdziecie tu wszystkie moje pomysły na to aby Święta Bożego Narodzenia spędzić ciut lżej niż tradycja zakłada, a jednocześnie smacznie, aromatycznie i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wyrabiania stopniowo wlewać masło i wyrabiać dalej, do wchłonięcia tłuszczu. Odstawić do wyrośnięcia na ok. godzinę. Cienko rozwałkować i owijać każdą kiełbaskę, pokroić na mniejsze kawałki lub Zobacz więcej
{{headerMessage}}
spore rolady. Jednak spokojnie można przygotować sześć mniejszych roladek. Roladki najpierw obsmażam na złoto na patelni a później dopiekam w piekarniku. W ten sposób unikam przypalenia na patelni i Zobacz więcej
qualietta
qualietta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Skarbnica smaków
Cebulaki drożdżowe

Cebulaki drożdżowe 183

0
{{headerMessage}}
posypać je startym ostrym żółtym serem. Sera nie miałam, więc go sobie darowałam, a papryką doprawiłam farsz. Ilość cebuli podana w przepisie jest zdecydowanie za mała w porównaniu do ilości ciasta. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Kuchnia Turecka wyjątkowo bardzo mi odpowiada i myślę, że jeszcze nie raz tam wrócę. Börek to nadziewany placek wykonany najczęściej z ciasta filo i zawijany w różne formy. Z nadzieniem często Zobacz więcej
{{headerMessage}}
własnie daniem oczarowała Wojciecha Modesta Amaro. Jej wersja nie zawierała tylko galaretki z cebuli. Według mnie tajemnica smacznych pierogów ruskich tkwi w jakości sera białego oraz w proporcjach Zobacz więcej
mariwanna
mariwanna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obiad gotowy!
Rustykalna tarta z kurkami

Rustykalna tarta z kurkami 70

0
{{headerMessage}}
Lubię chodzić po jesiennym lesie, szurając liśćmi, słuchając spadających żołędzi i stuku dzięciołów. Lubię też zbierać grzyby, choć grzybobrania z prawdziwego zdarzenia jeszcze nie doświadczyłam. Za Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, lecz te ze słoika również się nadają. Dodajcie swoje ulubione zioła, oprócz niezwykłego aromatu są puszyste i pyszne. Będą świetną przekąską, przystawką dla gości, dodatkiem do sałatki czy drugim Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(w moim przypadku wystarczył kubek o pojemności 330 g, ale ilość dodawanej śmietany może się różnić – zależne od konsystencji ciasta) 1 łyżeczka cukru 1 szczypta soli 20 dag żółtego sera 75 dag Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wody mineralnej, 2 łyżki tartego parmezanu, 1 łyżka oliwy, olej do smażenia, 25 dag drobno startych lub rozkruszonych serów: z zieloną i niebieską pleśnią (rokpol, lazur), mozzarella, twardy ser Zobacz więcej
paulette17
paulette17 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia PauletteS
PASZTECIKI

PASZTECIKI 108

1
{{headerMessage}}
. Paszteciki są pieczone, ale smażone na głębokim oleju też są pyszne i nie wciągają dużo tłuszczu. Ich wnętrze to oryginalny pomysł na wykorzystanie pasztetu i sera, co w połączeniu tworzy idealną Zobacz więcej
agatagy
agatagy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dietetycznie w kuchni
Serowe paluchy z pesto

Serowe paluchy z pesto 201

1
{{headerMessage}}
jest znudzony klasycznymi pasztecikami. Serowe paluchy z pesto Przepis na około 12 paluchów Na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej typ 500 15 g świeżych drożdży 1 i 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru Zobacz więcej