paszteciki z mięsem do barszczu

Zauważyłam, że w związku ze zbliżającymi się świętami bardzo interesują Was tematy oscylujące wokół pasztetów :-) Dziś prezentuję paszteciki, które wspaniale smakują do barszczu! W sam raz, gdyby Zobacz więcej
Drożdżowe paszteciki z mięsem, do barszczu lub na przekąskę (krok po kroku) Pokazywałam Wam jak zrobić mięsny farsz , jak już wspominałam można go wykorzystać na wiele różnych sposobów, jednym z nich Zobacz więcej
Pozostało mi troszkę mięsa gotowanego i mielonego, postanowiłam je wykorzystać do zrobienia pasztecików z ciasta francuskiego. Składniki: - arkusz ciasta francuskiego, - gotowane mięso np. z rosołu, Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Wigilijny barszczyk czerwony

Wigilijny barszczyk czerwony 153

0
W moim domu nie wyobrażam sobie Świąt Bożego Narodzenia bez czerwonego barszczyku. Jako, że w Wigilie nie jadamy żadnych mięs barszczyk jest postny na warzywach i suszonych Zobacz więcej
Jeśli planujecie menu, zakupy spożywcze i pracę z myślą o Świętach, przygotowałam dla Was dział świąteczny – znajdziecie tam podstawowe przepisy wigilijne i bożonarodzeniowe na: naprawdę pyszną rybę Zobacz więcej
Marta_gotuje
Marta_gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Marta gotuje
Paszteciki z mięsem

Paszteciki z mięsem 421

4
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Paszteciki zmięsem toidealny dodatek doczerwonego barszczu, danie naprzyjęcie lub jako przekąska dozabrania zesobą np.pracy. Smakują naciepło izimno. Możemy zrobić Zobacz więcej
wystarczająco miękkie dodaj sok z cytryny i cukier, jeśli dla Ciebie jest za mało doprawiony dodaj więcej. Gotuj jeszcze 10 minut i gotowe. Przelej barszcz przez sito i zachowaj tylko czysty barszcz. Zobacz więcej
cebulę, marchew, pietruszkę w całości. Wsypać przyprawy, gotować. Umyte i obrane buraki zetrzeć na grubej tarce, dodać do wywaru. Doprawić octem i cukrem. Zagotować. Zabielić śmietaną. Podawać Zobacz więcej
Za dwa tygodnie z hakiem Święta. Jeśli planujecie menu, zakupy spożywcze i pracę na ten czas, przygotowałam dla Was dział świąteczny – znajdziecie tam podstawowe przepisy wigilijne i bożonarodzeniowe Zobacz więcej
Paszteciki idealne przy każdej okazji. Znikają bardzo szybko. Rewelacyjnie smakują podawane z barszczem. Składniki na ciasto: kg mąki 1 kostka margaryny 5-10 dag drożdży 180 ml śmietany 18 % 1 jajko Zobacz więcej
Po mimo mojej awersji do pieczenia – czasem nie sposób tego uniknąć . Czas :1 godzina Składniki : 2 szklanki mąki szklanka mleka 1 jajko 1 paczuszka suszonych drożdży ( ok. 4 -5 dag świeżych ) Zobacz więcej
1 łyżeczka cukru 1 łyżka octu sól,pieprz Przygotowanie : Buraki umyć,obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka,zalać wodą. Dodać ziele angielskie ,pieprz w kulkach i liscie laurowe. Przyprawić Zobacz więcej
Do pasztecików można wykorzystać udko z rosołu, a można jeść same- zamiast kanapek np.do szkoły lub z barszczem czerwonym Składniki: ciasto: 250g mąki 80g masła 50 g świeżych drożdży 3 łyżki śmietany Zobacz więcej
Paszteciki idealne przy każdej okazji. Znikają bardzo szybko. Rewelacyjnie smakują podawane z barszczem. Składniki na ciasto: kg mąki 1 kostka margaryny 5-10 dag drożdży 180 ml śmietany 18 % 1 jajko Zobacz więcej
jarma
jarma Obserwuj blogaObserwujesz bloga
gotujemy rodzinnie
Czerwony barszcz

Czerwony barszcz 1209

2
Jak ugotować barszcz, aby miał piękny kolor i głęboki smak? To prostsze niż myślisz. Składniki: - włoszczyzna - 5-6 średnich buraków - 2 gałązki lubczyku (maggi) - 2 gałązki selera - sól, pieprz, Zobacz więcej
(jest niepełna, nie wszystkie udało się zamieścić na blogu). DANIA WIGILIJNE Barszcz na zakwasie z buraków Uszka z mięsem/ Uszka z grzybami Śledzie w kożuszku Paszteciki krucho drożdżowe z Zobacz więcej
Te paszteciki są z mięsem, podałam z czerwonym barszczykiem. Ciasto przypomina ciasto francuskie 2 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. zimnego piwa 1 paczka zimnego masła Płaska łyżeczka soli garść mąki do Zobacz więcej
Na śniadanie, przekąskę czy kolację... Świetnie sprawdzą się jako dodatek do czerwonego barszczu. Wykorzystując gotowe ciasto francuskie przygotujesz je w mgnieniu oka! Nadzienie: 50 dag kiszonej Zobacz więcej
Krokiety, nazywane są też w kuchni polskiej, pasztecikami z naleśników. Najczęściej podawane są jako osobne danie lub dodatek do czystych zup lub barszczu. Składniki potrzebne do przygotowania Zobacz więcej
vegety. 2 jajka ugotować na twardo. Pierś i warzywa zmielić w maszynce do mięsa. Jajka obrać i pokroić w kostkę. Wymieszać razem i przyprawić. Ciasto francuskie rozłożyć.Na cieście nałożyć rządek Zobacz więcej