paszteciki z mięsem i kapustą

Chciałam je zrobić od dłuższego czasu, ale strasznie nie chciało mi się gotować ani mięsa, ani kapusty, ani tym bardziej wspinać się na szafkę w poszukiwaniu maszynki do mielenia mięsa. W końcu Zobacz więcej
Paszteciki są ciekawym rozwiązaniem na zarówno ciepłą przekąskę, jak i na danie jedzone na zimno. Jeśli mamy chwilę czasu warto go poświęcić na ich wykonanie. Drożdżowe, miękkie ciasto połączone z Zobacz więcej
Przepis idealny by wykorzystać ostatnie 'zimowe składniki sezonowe' zalegające w spiżarni. Składniki ciasto: farsz: -kostka masła -400 Zobacz więcej
gotowanych szklanka kapusty kiszonej łyżeczka zarodków pszennych przyprawy: pieprz, sól - do smaku PRZYGOTOWANIE: 1. Składniki na naleśniki połączyć i usmażyć na patelni bez lub posmarowanej odrobiną Zobacz więcej
Paszteciki z ciasta francuskiego mięsa i kapusty czyli.....drugie życie wsadu z rosołu. Ale dziś tytuł naskrobałam, prawie jak jakaś praca naukowa. A co mi tam, czasem można z lekka rozwinąć Zobacz więcej
Krokiety pojawiały się u nas zamiennie, jako dodatek do barszczyku, z pasztecikami. U mnie w tym roku na okres Swiąteczny proponuje krokiety z kapustą i grzybami. Paszteciki z mięsem zaproponuje Wam Zobacz więcej
Jeśli planujecie menu, zakupy spożywcze i pracę z myślą o Świętach, przygotowałam dla Was dział świąteczny – znajdziecie tam podstawowe przepisy wigilijne i bożonarodzeniowe na: naprawdę pyszną rybę Zobacz więcej
Marta_gotuje
Marta_gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Marta gotuje
Paszteciki z mięsem

Paszteciki z mięsem 420

4
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Paszteciki zmięsem toidealny dodatek doczerwonego barszczu, danie naprzyjęcie lub jako przekąska dozabrania zesobą np.pracy. Smakują naciepło izimno. Możemy zrobić Zobacz więcej
Składniki: - opakowanie ciasta francuskiego - 500 gram mielonego mięsa - 10 pieczarek - pół kapusty pekińskiej - cebula - 3 łyżki ketchup - sól, pieprz - jajko Przygotowanie: Farsz: Mięso, pieczarki i Zobacz więcej
Za dwa tygodnie z hakiem Święta. Jeśli planujecie menu, zakupy spożywcze i pracę na ten czas, przygotowałam dla Was dział świąteczny – znajdziecie tam podstawowe przepisy wigilijne i bożonarodzeniowe Zobacz więcej
Kuanan
Kuanan Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchenne-czarymary
Danie w 5 minut

Danie w 5 minut 7645

0
Miałam ochotę na "coś", a wybór niewielki, bo przed zakupami...więc sięgnęłam po resztki, które mi zostały, czyli ziemniaki z obiadu, i mięso z rosołu. Mięsopociąćnaśredniekawałki, podsmażyć na Zobacz więcej
i chwilę podsmażyć na suchej patelni. Wrzucić do garnka. Dodać przyprawy. Doprowadzić rosół do wrzenia, zmniejszyć płomień, odszumować chochlą wazową płukaną w zimnej wodzie. Gotować wywar na wolnym Zobacz więcej
Na śniadanie, przekąskę czy kolację... Świetnie sprawdzą się jako dodatek do czerwonego barszczu. Wykorzystując gotowe ciasto francuskie przygotujesz je w mgnieniu oka! Nadzienie: 50 dag kiszonej Zobacz więcej
g mięsa mielonego 200 g pieczarek 100 g kapusty kiszonej 1 cebula 1 jajko 100 g startego żółtego sera ząbek czosnku sól pieprz słodka i ostra papryka łyżka oleju Mąkę, masło, śmietanę, sól i jajko Zobacz więcej
Paszteciki z kapustą i grzybami są jednym z tradycyjnych dań wigilijnych. Ja zawsze przygotowywałam je z ciasta drożdżowego, ale w tym roku postanowiłam użyć ciasta francuskiego. Wszyscy wiemy ile Zobacz więcej
Były paszteciki z kapustą i pieczarkami to tym razem coś dla fanów nadzienia mięsnego. Pyszne paszteciki z nadzieniem mięsnym – idealne na świąteczny stół i na wiele innych okazji. Zaskocz wszystkich Zobacz więcej
Przedstawiam kolejny pomysł Gordona Ramsaya na dodatek do dania głównego z jego książki „Niedzielne przysmaki”. Są to ziemniaki wymieszane z ugotowaną kapustą, następnie obsmażone w kształcie Zobacz więcej
Kapuśniak z młodej kapusty Najsmaczniejszy z kapuśniaczków . Czas : 1 godzina 45 minut 0,5 kg chudych żeberek wieprzowych 1/2 główki młodej kapusty ( wagowo ok.35 dag ) 4 średnie młode ziemniaki 4 Zobacz więcej
ciasto: 10 dag drożdży 1/2 dag cukru 50 dag mąki 1/4 l mleka 2 jajka 1 łyżeczka soli 8 dag tłuszczu farsz: 1/2 kg mięsa wołowego 1/2 kg mięsa drobiowego 1 liść świeżej kapusty 2 surowe jaja 1 cebula Zobacz więcej
Paszteciki z pieczarkami i żółtym serem Paszteciki to świetna przekąska jak również dodatek do czystego barszczu. Możesz przygotować z mięsem lub z kapustą. Składniki farsz : 500g pieczarek, 1 cebula, Zobacz więcej