paszteciki z soczewicą zieloną

{{headerMessage}}
produkowanych przez jelita. Jednak jego głównym atutem jest smak i intensywny aromat, nadaje potrawom niepowtarzalnego smaku. Wszystkim miłośnikom Kopru polecam dzisiejszy przepis na "Paszteciki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jest nutella i nieśmiertelne masło orzechowe) ale z pomocą "Weganizmu udomowionego" wykształciły się dwie rzeczy, które z pewnością można by uznać za udane. Oto one: Grecka zupa z soczewicy i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chodziły za mną takie paszteciki z kruchego ciasta, z dużą ilością farszu, poza tym dawno nie jadłam zielonej soczewicy... Voila! Czytaj więcej » Zobacz więcej
adi
adi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szelmostwa Lisa
Łezki z soczewicą i warzywami

Łezki z soczewicą i warzywami 90

0
{{headerMessage}}
ciasto: 150 ml mleka 2 jajka 400 g mąki szczypta soli 1/4 kostki masła 1 łyżeczka suszonych drożdży farsz: zielona soczewica cebula papryka pieczarki kukurydza fasolka Soczewice ugotować i doprawić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kupiłam takie małe brytfanki. Mieszczą mi się w jednej dłoni. W sklepie czułam się jak mała dziewczynka wśród zabawek. Pierwsze upiekłam paszteciki. Piekłam już podobne ale z indyjskimi przyprawami. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Łączymy, mieszamy, przelewamy do foremki, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy godzinę i 10 min w 180 stopniach. Pasztet według przepisu: http://vegelicious.net/2010/12/pasztet-z-zielonej- Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu pasta, które posłużyć może np. jako farsz do naleśników, pierogów, pasztecików i tak dalej...jednocześnie dietetyczna, pożywna i smaczna. SKŁAD : szklanka soczewicy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo lubimy pierogi z kapustą i grzybami. Kiedyś postanowiłam wzbogacić je delikatnie składnikiem białkowym. Soczewica świetnie się sprawdziła. Farsz można wykorzystać również do krokietów lub Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Idealne do barszczu paszteciki z soczewicą i grzybami. Bardzo prosty przepis bo zawijane w ciasto francuskie (pod warunkiem oczywiście, że ciasta nie robicie sami:) Składniki na ok. 25 sztuk: 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zaplanowałam na ten tydzień lżejsze posiłki - dziś bezmięsne paszteciki. Przygotowane z soczewicy i meksykańskiej pasty fasolowej ze sklepu Arriba, a że pasta ma spory dodatek pikantnych papryczek Zobacz więcej
olatola
olatola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Leniwe Kuchcenie
Pasztet z soczewicy

Pasztet z soczewicy 67

0
{{headerMessage}}
skip to main | skip to sidebar Tak.Mogępowiedzieć, ze lata mnie tu niebyło. Nic na to nie poradzę,zupełnienie jestem typem osoby systematycznej. Co by nie było, dalej piekę i gotuję :) Dziś przepis na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"? Z prostych składników. Zielona soczewica, pieczarki, pestki słonecznika i przyprawy. Wstawiamy soczewicę. W tym czasie smażymy pieczarki, mielimy słonecznik i oczekujemy aż ziarno będzie miękkie. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wegetariański pasztet to klasyka kuchni roślinnej. Kiedy przygotowywałam go jednak jako duży pasztet, nie byłam zachwycona bo ciężko było ukroić zgrabny plasterek a pasztet szybko tracił świeżość. Zobacz więcej
P&S
P&S Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PS. Gotujemy
Pasztet z soczewicy z żurawiną

Pasztet z soczewicy z żurawiną 52

3
{{headerMessage}}
Dziś kolejny warzywny pasztet, pochodzący z książki "Jadłonomia". Opcja nie tylko dla wegan, polecam wypróbowanie nawet tylko mięsożernym. Pasztecik jest z nutą słodyczy niesioną przez żurawinę. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Paszteciki" pieczarkowe to doskonała alternatywa jako posiłek do pudełka. Idealnie sprawdzi się jako wytrawne śniadanie, posiłek do pracy, szkoły. Podane z kremem "serowym" smakują obłędnie. Przepis Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak już pewnie zauważyliście ostatnio szaleję z czerwoną soczewicą. To bardzo "wdzięczny" produkt z którego można wyczarować wiele ciekawych i smacznych dań. Dzisiaj chciałabym zaproponować Wam Zobacz więcej
Mimbla
Mimbla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ruskie raz!
na imprezę

na imprezę 885

1
{{headerMessage}}
- dodać mąki, za suche - wody. Ostawić na godzinę, żeby sobie porosło. Jeśli chodzi o farsz*: 1/2 kg pieczarek startych na dużych oczkach 2 duże marchewki starte, również, na dużych oczkach duża Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Soczewiaki

Soczewiaki 1696

1
{{headerMessage}}
Soczewiaki to staropolska potrawa, a dokładniej rodzaj bułeczek z ziemniaczanego ciasta nadziewanych farszem z soczewicy. Popularne są na Podlasiu, szczególnie na suwalszczyźnie. Soczewiaki mogą być Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na powitanie marca i budzącej się do życia zieleni proponuję kiełkujący pasztecik na bazie białego serka,idalny do smarowania tostów lub razowego pieczywa. Zawiera zdrowekielki, pestki słonecznika, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(tanie i pożywne danie dla studentów). A ponieważ męczy swego pierwszego „licencjata” białka potrzebuje – żeby mieć jasno pod „czapeczką”. Ambitna i ciekawa ta jej praca :-) Synio znowu prosi co Zobacz więcej