paszteciki z soczewicą zieloną

produkowanych przez jelita. Jednak jego głównym atutem jest smak i intensywny aromat, nadaje potrawom niepowtarzalnego smaku. Wszystkim miłośnikom Kopru polecam dzisiejszy przepis na "Paszteciki Zobacz więcej
jest nutella i nieśmiertelne masło orzechowe) ale z pomocą "Weganizmu udomowionego" wykształciły się dwie rzeczy, które z pewnością można by uznać za udane. Oto one: Grecka zupa z soczewicy i Zobacz więcej
Chodziły za mną takie paszteciki z kruchego ciasta, z dużą ilością farszu, poza tym dawno nie jadłam zielonej soczewicy... Voila! Czytaj więcej » Zobacz więcej
ciasto: 150 ml mleka 2 jajka 400 g mąki szczypta soli 1/4 kostki masła 1 łyżeczka suszonych drożdży farsz: zielona soczewica cebula papryka pieczarki kukurydza fasolka Soczewice ugotować i doprawić Zobacz więcej
Kupiłam takie małe brytfanki. Mieszczą mi się w jednej dłoni. W sklepie czułam się jak mała dziewczynka wśród zabawek. Pierwsze upiekłam paszteciki. Piekłam już podobne ale z indyjskimi przyprawami. Zobacz więcej
. Łączymy, mieszamy, przelewamy do foremki, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy godzinę i 10 min w 180 stopniach. Pasztet według przepisu: http://vegelicious.net/2010/12/pasztet-z-zielonej- Zobacz więcej
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu pasta, które posłużyć może np. jako farsz do naleśników, pierogów, pasztecików i tak dalej...jednocześnie dietetyczna, pożywna i smaczna. SKŁAD : szklanka soczewicy Zobacz więcej
Bardzo lubimy pierogi z kapustą i grzybami. Kiedyś postanowiłam wzbogacić je delikatnie składnikiem białkowym. Soczewica świetnie się sprawdziła. Farsz można wykorzystać również do krokietów lub Zobacz więcej
Idealne do barszczu paszteciki z soczewicą i grzybami. Bardzo prosty przepis bo zawijane w ciasto francuskie (pod warunkiem oczywiście, że ciasta nie robicie sami:) Składniki na ok. 25 sztuk: 2 Zobacz więcej
Zaplanowałam na ten tydzień lżejsze posiłki - dziś bezmięsne paszteciki. Przygotowane z soczewicy i meksykańskiej pasty fasolowej ze sklepu Arriba, a że pasta ma spory dodatek pikantnych papryczek Zobacz więcej
olatola
olatola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Leniwe Kuchcenie
Pasztet z soczewicy

Pasztet z soczewicy 67

0
skip to main | skip to sidebar Tak.Mogępowiedzieć, ze lata mnie tu niebyło. Nic na to nie poradzę,zupełnienie jestem typem osoby systematycznej. Co by nie było, dalej piekę i gotuję :) Dziś przepis na Zobacz więcej
"? Z prostych składników. Zielona soczewica, pieczarki, pestki słonecznika i przyprawy. Wstawiamy soczewicę. W tym czasie smażymy pieczarki, mielimy słonecznik i oczekujemy aż ziarno będzie miękkie. Zobacz więcej
Wegetariański pasztet to klasyka kuchni roślinnej. Kiedy przygotowywałam go jednak jako duży pasztet, nie byłam zachwycona bo ciężko było ukroić zgrabny plasterek a pasztet szybko tracił świeżość. Zobacz więcej
"Paszteciki" pieczarkowe to doskonała alternatywa jako posiłek do pudełka. Idealnie sprawdzi się jako wytrawne śniadanie, posiłek do pracy, szkoły. Podane z kremem "serowym" smakują obłędnie. Przepis Zobacz więcej
Mimbla
Mimbla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ruskie raz!
na imprezę

na imprezę 884

1
- dodać mąki, za suche - wody. Ostawić na godzinę, żeby sobie porosło. Jeśli chodzi o farsz*: 1/2 kg pieczarek startych na dużych oczkach 2 duże marchewki starte, również, na dużych oczkach duża Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Soczewiaki

Soczewiaki 1400

1
Soczewiaki to staropolska potrawa, a dokładniej rodzaj bułeczek z ziemniaczanego ciasta nadziewanych farszem z soczewicy. Popularne są na Podlasiu, szczególnie na suwalszczyźnie. Soczewiaki mogą być Zobacz więcej
Na powitanie marca i budzącej się do życia zieleni proponuję kiełkujący pasztecik na bazie białego serka,idalny do smarowania tostów lub razowego pieczywa. Zawiera zdrowekielki, pestki słonecznika, Zobacz więcej
Ostatnimi czasy soczewica ma „parcie na szkło” w naszym domu. Maja przynosi torebki zielonej soczewicy i prosi o zrobienie takiej jak na farsz na pierogi tylko nie zmielonej, a potem wcina (nie sama, Zobacz więcej
Paszteciki z brązową soczewicą i cebulą Miałam dzisiaj wrzucić wszystkie przekąski jakie podałam w Sylwestra, ale że już późno, to przedstawię wam przepis na paszteciki. Ogólnie co do samego jedzenia, Zobacz więcej
Soczewiaki to tradycyjna potrawa Suwalszczyzny. Kształtem przypominająca paszteciki. Niegdyś był to przysmak biedaków, bo do ich wykonania wystarczały ziemniaki, garść soczewicy i cebula. Patrząc na Zobacz więcej