paszteciki z wołowiny

Zajadam się tymi pasztecikami już od jakiegoś czasu, są takie pyszne więc przygotowuje je tylko na specjalne okazje, żeby mi się nie przejadły :) Obowiązkowo warto podać je z czerwonym barszczem. Zobacz więcej
Znowu się nazbierało zaległości w pisaniu. Po dłuuugiej niezwykle zimie wreszcie wiosna i każdą wolna chwilkę spędzam w ogrodzie. Porządki, przycinanie drzew i krzewów, sianie .....a po takiej dawce Zobacz więcej
Takie paszteciki to świetny pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu czy innych zup gotowanych na mięsie. Przygotowuję je dość często, bo robi się je szybko i są bardzo smaczne. Dziś miałam kawałek Zobacz więcej
Śniły mi się po nocach, musiałam je upiec. Uwielbiam z czerwonym barszczykiem. Pięknie pachną i są pulchne jak bułeczki :)Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki + 3 czubate łyżki do zaczynu 5 łyżek Zobacz więcej
W garnuszku rozpuśćcie pomidora (obranego ze skórki lub z puszki), dodajcie sos worcester lub sok z cytryny, sos sojowy i cukier. Zagotujcie. Gotowe. Najlepszy z tymi pasztecikami z wołowiną i tymi z Zobacz więcej
Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki tortowej 3 żółtka 375 g margaryny szczypta soli 200 ml śmietany 18% Farsz: 200 g ugotowanej wołowiny 200 g ugotowanej piersi z indyka 300 g boczniaków 1 cebula 1 Zobacz więcej
Ponieważ zapas ciasta francuskiego jeszcze się nie skończył postanowiłam zrobić paszteciki z mięsem, które w połączeniu z czerwonym barszczykiem w filiżance mogą stanowić ozdobę każdego przyjęcia lub Zobacz więcej
Kinia87
Kinia87 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kultura Kulinarna
Lekko-ciężkie

Lekko-ciężkie 174

0
To nie jest moje największe osiągnięcie kulinarne. Spodziewałam się czegoś znacznie znacznie smaczniejszego. Niestety moim zdaniem połączenie smażonej wołowiny, która sama w sobie jest ciężką odmianą Zobacz więcej
jestsmak
jestsmak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jest Smak
PRZEKĄSKI I PRZYSTAWKI

PRZEKĄSKI I PRZYSTAWKI 377

1
na zimno z łososiem Roladki francuskie Kefty wieprzowe Pikantny omlet hiszpański Szparagi z sosem holenderskim Zapiekany omlet ze szparagami Kuskus z fetą, groszkiem i oliwkami Francuskie paszteciki Zobacz więcej
Składniki : na 6 porcji 1 kg flaków wołowych ( ugotowanych i pokrojonych w paski ) 75 dkg wołowiny rosołowej z kością 8 szklanek wody 2 marchewki 1 korzeń pietruszki kawałek selera 1 por 1 cebula 2 Zobacz więcej
Składniki: Ciasto: 600 g mąki 150 g margaryny 3 jajka 1 żółtko 70 g cukru 100 g kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli Wykonanie: Mąkę posiekać z margaryną, dodać pozostałe Zobacz więcej
Pientka
Pientka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
DOTER Cooking
Niedzielny rosół

Niedzielny rosół 144

0
Składniki Składniki: 0.6 kg wołowiny z kością- rosołowe, 0,5 kg żeberek wieprzowych, 1 mała kość od schabu, 1 noga z kurczaka, 0,5 skrzydła z indyka, 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, Zobacz więcej
. Kuchnia Meksykańska”. Były przepyszne :) Myślę też, że świetnie sprawdziłyby się jako dodatek do barszczu w roli mięsnych pasztecików ;) PIKANTNO-SŁODKIE EMPANADY Z MIĘSEM (7-8 sztuk) 1 opakowanie Zobacz więcej
Paszteciki mięsno warzywne To danie - hit w moim domu ! Najlepiej żeby paszteciki były co dnia ! Farsz jest banalnie prosty , a więc... Dajemy mięsko jakie mamy - kurczak , indyk, wieprzowina , Zobacz więcej
Rosół to w polskiej kuchni jedna z popularniejszych zup. Gotowany i od święta i na co dzień .Warto pamiętać o tym , że dobry rosół wymaga czasu , cierpliwości i dobrego mięsa. Czas : 1 - 2 godziny Zobacz więcej
autorka: Wyraczynka | blog: Kuchnia z wyrakiem Azu (ros. Азу) - duszona wołowina po tatarsku autorka: Wyraczynka | blog: Kuchnia z wyrakiem Żeberka duszone w warzywach autorka: Wyraczynka | blog: Zobacz więcej
Paszteciki z ciasta półfrancuskiego nadziewane farszem z mięsa wołowego i kapusty. 25 dag mąki 1,5 dag drożdży 2 żółtka 10 dag masła 0,5 szklanki mleka 2 łyżki oleju szczypta soli jajko do smarowania Zobacz więcej
epithimija
epithimija Obserwuj blogaObserwujesz bloga
z charakterem
Drożdżowe paszteciki

Drożdżowe paszteciki 844

2
Składniki (na około 25 sztuk): 500g mąki Pół kostki drożdzy - 50g 2 łyżki cukru 4 łyżki ciepłego mleka Pół kostki rozpuszczonej margaryny 4 jajka Farsz: 300g wołowiny z rosołu (np pręgi) Włoszczyzna z Zobacz więcej
Dzisiejsze naleśniki będą na słono, idealne na przekąskę lub danie obiadowe. Przepis sprawdzony wielokrotnie przez mamę mojego męża… cyklicznie pojawiają się na stole i zawsze znikają błyskawicznie. Zobacz więcej
Dziś przepis mojej Mamy.. pewnie jeszcze nie jeden raz jej twórczość kulinarna będzie się przewijać przez ten blog - zobaczymy co z tego wyjdzie :) Paszteciki z ciasta francuskiego z wołowiną. Pyszna Zobacz więcej