pasztet bez dodatku bułki

Witajcie! Niestety, nie wyrobiłam się z dodawaniem przepisów przed świętami. Na swoje usprawiedliwienie powiem tylko, że ten pasztet jest tak dobry, że możecie go upiec na każdą okazję. Co Zobacz więcej
Moje ulubione powidła, zrobione w 100% z dojrzałych śliwek węgierek. Nie dodaję do niech ani grama cukru, bo i po co. Same w sobie są wystarczająco słodkie. Ponadto nie zgadzam się z tezą, że bez Zobacz więcej
Uwielbiam kuchnię resztkową, a w szczególności dania gdzie wykorzystuję mięso i warzywa z rosołu. Zawsze mam w zamrażalniku woreczek, do którego przekładam ugotowane mięso z rosołu. Gdy się napełni to Zobacz więcej
Ten wpis zaczęłam tworzyć bardzo dawno temu. Jest dla mnie bardzo osobisty... To nie jest zwyczajna bułka drożdżowa. Na każde święta i imprezy rodzinne była w domu za sprawą mojej chrzestnej, której Zobacz więcej
Zaczęłam wgłębiać się w temat indeksu glikemicznego, cukrzycy, insulinoodporności, problemów z tarczycą. Na swoje nieszczęście zapisałam się do kilku grup na facebooku. Piszę nieszczęście bo tam można Zobacz więcej
Komu lody? Komu?! Pomysłów na wegańskie lody jest cała masa. Dzisiaj pokażę Wam najprostszy sposób na sorbet z truskawek słodzony bananem, bez zbędnych dodatków i bez cukru. Dzieci kochają lody, ale Zobacz więcej
Ostatnio mam wyjątkową „fazę” na rosoły, więc gotuję je często. A że mięsa z rosołu zjadamy niewiele, to jakoś trzeba je zagospodarować. No, ale ileż można robić pierogi czy krokiety albo paszteciki? Zobacz więcej
Deser z chia i malinowym musem Deser z chia i malinowym musem Deser z chia i malinowym musem to jeden prostszych przepisów na blogu w ostatnim czasie. Mimo to opisanie go przysporzyło sporo trudności, Zobacz więcej
Uwielbiam wegańskie pasztety, szczególnie zroślin strączkowych. Zielony groszek to bogactwo witamin (A, C, E, K, z grupy B) isoli mineralnych (m.in. wapnia, potasu, żelaza, magnezu) oraz kwasu Zobacz więcej
Hej! Kolejny przepis z cyklu świątecznego.Tym razem będzie to pasztet z dodatkiem drobniutkiej fasolki mung. Celowo wybrałam drobną fasolkę bo: - do złudzenia przypomina żurawinę, - ta fasolka smakiem Zobacz więcej
Składniki na 10-12 sztuk. Blachy wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki: 350 g mąki pszennej 150 g mąki żytniej typ 720 100 g płatków owsianych 380 g Zobacz więcej
Czasem (czy aby nie całkiem często?) najprostsze jest najlepsze. Dziś przepis na bardzo prostą pastę kanapkową. Dopraw ją wedle uznania i jedz na zdrowie. Czasem zdarza się, że przy niektórych Zobacz więcej
Jasne bułki z dodatkiem sorgo (bezglutenowe) - Talerz na Diecie Skip to content O mnie O blogu Współpraca Top Menu Menu ARTYKUŁY Poradnik Bezglutek na przyjęciu Bezglutek w podróży Dieta bezglutenowa Zobacz więcej
Składniki na 10-12 sztuk. Blachy wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki: 350 g mąki pszennej 150 g mąki żytniej typ 720 100 g płatków owsianych 380 g Zobacz więcej
Wiecie co to jest aquafaba? Jest to woda, którą znajdziemy w puszce ciecierzycy lub białej fasoli. Podejrzewam, że zazwyczaj lądowała ona w odpływie waszego kranu, tak jak u mnie :) a to niestety był Zobacz więcej
Zbliża się Wielkanoc, a co za tym idzie wystawne, tradycyjne śniadania, którym praktycznie zawsze towarzyszy pieczywo. Jest go najwyraźniej bardzo dużo, bo na chlebek tu i tam trzeba się w piekarni Zobacz więcej
Uff, życie z niemowlęciem nie rozpieszcza. Ciężko mi znaleźć chwilę na gotowanie, a tym bardziej na zrobienie zdjęć potraw i pisanie przepisów na blogu. Wciąż liczę na to, że gdy moje dziecko Zobacz więcej
3 tygodnie temu Izka z Palety smaku opublikowała przepis na pasztet z żurawiną - zachwycił mnie jego wygląd i od razu wrzuciłam go na listę przepisów do wypróbowania. Oczywiście musiałam wprowadzić Zobacz więcej
Jeśli zastanawiacie się co tłustego poza smalcem i boczkiem można położyć na keto bułki to zdecydowanie polecam pasztet z tego przepisu! Przygotowując pasztet osobiście w domu dokładnie znacie Zobacz więcej
Zachęcona powodzeniem, jakim cieszy się w mojej rodzinie drobiowy pasztet bez pieczenia, postanowiłam nieco poeksperymentować i wzbogacić go o suszoną żurawinę. Muszę przyznać, że i tym razem się nie Zobacz więcej