Przepis na pasztet bez wątróbki

Kto nie lubi domowego pasztetu? chyba wszyscy zajadają. Jest pyszny jaki by nie zrobić i doskonale wiemy co jemy, natomiast ten ze sklepu wiele ma do życzenia. Dziś proponuję Wam pasztet bez Zobacz więcej
Pasztet z wątróbek bez pieczenia to idealne smarowidło do kanapek lub czosnkowych grzanek. Pyszny, szybki w wykonaniu, do tego wykwintny i tani! Polecam! Składniki: 500 g wątróbki szklanki oliwy z Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obżarciuch
Domowy pasztet

Domowy pasztet 12357

Domowy pasztet do smarowania, czyli wiesz co jesz Ilość: około 10 słoików 300 ml Składniki: około 2kg różnego rodzaju mięsa (ponad 1kg musi być mięsa tłustego, aby pasztet nie był suchy np. podgardle, Zobacz więcej
ladykitchen
ladykitchen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Lady Kitchen
Pasztet bez wątróbki

Pasztet bez wątróbki 480

Jeśli jakaś potrawa kojarzy mi się mocno ze świętami, to jest to pasztet. Współcześnie używane przepisy pochodzą z Francji. Francuscy pasztetnicy cieszyli się zasłużoną sławą na dworach w Polsce. Te Zobacz więcej
Przepis na pasztet, a właściwie "jego zarys" otrzymałam od jednej z klientek w sklepie. Okazało się, że do pasztetu wcale nie ma obowiązku dodawania wątróbki, praktycznie nadaje ona tylko koloru Zobacz więcej
Ot i taki pasztet sobie wymyśliłam. Drobiowy, ale nie suchy, bez wątróbki, bo chciałam aby był delikatny i aby nic nie zagłuszało smaku mięsa. Wymaga niewiele pieczenia, ale za to trochę gotowania i Zobacz więcej
Żeby sobie ułatwić gotowanie, przygotowujemy pasztet bez pieczenia. Wątróbki będą podsmażane, duszone, a następnie miksowane. Przepis, dla tych którzy potrzebują żelaza. Składniki 450 g wątróbek Zobacz więcej
Pâté de foies de volaille – szybki pasztet z kurzych wątróbek. Bez pieczenia, bez kąpieli wodnej, bez dodatku jajek. Prosty, nieziemsko pyszny, bardzo elegancki. Pasuje zarówno na świąteczny stół, jak Zobacz więcej
Pasztet z wątróbki drobiowej, a raczej pasta z wątróbki, czy jak to woli smarowidło z wątróbki drobiowej, nie wymagający pieczenia i idealnie nadający się do kanapek ;-) Składniki: 500g wątróbki Zobacz więcej
Ostatnio mam wyjątkową „fazę” na rosoły, więc gotuję je często. A że mięsa z rosołu zjadamy niewiele, to jakoś trzeba je zagospodarować. No, ale ileż można robić pierogi czy krokiety albo paszteciki? Zobacz więcej
Moja córka uwielbia rosół, mogłaby go jeść codziennie. No ale co zrobić z pozostałym mięsem? No więc po ostatnim rosołku powstał pasztet bez wątróbki, za to z jajkiem w środku. Pyszny, podczas jego Zobacz więcej
Uwielbiam kuchnię resztkową, a w szczególności dania gdzie wykorzystuję mięso i warzywa z rosołu. Zawsze mam w zamrażalniku woreczek, do którego przekładam ugotowane mięso z rosołu. Gdy się napełni to Zobacz więcej
Alternatywa do pasztetu pieczonego. Jest bardziej aksamitny i troche bardziej charakterny niż pieczony odpowiednik. Składniki (na małą keksówkę): 50 dag kurzych wątróbek 30 dag piersi z kurczaka 2 Zobacz więcej
pasztet z wątróbki drobiowej Zostało mi trochę wątróbki drobiowej no i jakimś cudem mamy pasztet :-) robiłam pierwszy raz z przepisu z gazety. Wyszedł bomba! - pożarliśmy wczoraj we dwójkę całą Zobacz więcej
Mątewka
Mątewka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenne algorytmy
Pasztet z gęsi

Pasztet z gęsi 8612

Pierwsze pasztety robiłam z aptekarską dokładnością, musiało być takie a nie inne mięso i co do grama. Przepisy analizowałam, testowałam, wychodziło różnie choć czasami były udziwnione: a to Zobacz więcej
Tak, miałam wczoraj wiele mocy przerobowych i zrobiłam naprawdę wiele pyszności. Między innymi ten pasztet. Można by powiedzieć, że to bardziej wątrobianka pieczona, bo jest w nim sporo wątróbek i ten Zobacz więcej
Przepraszam a kolejną długą ciszę w eterze... Musicie mi wybaczyć, ale czasami są ważniejsze sprawy w życiu człowieka niż gotowanie i pisanie bloga. Na swoje usprawiedliwienie mam jedynie to, że Zobacz więcej
ażdy pretekst jest dobry, żeby wyrwać się zkieratu obowiązków domowych. Wiecie jak jest. Unikanie sprzątania, odkurzania igotowania jest bardzo męczące. Więc kiedy kumpel zadzwonił izaproponował Zobacz więcej
To jest pasztet który zrobiłam na bazie CHICKEN LIVER PATE .A że zachciało mi się pasztetu bardziej treściwego w smaku z mniej wyczuwalną wątróbką spróbowałam połączyć wątróbkę z piersią drobiową i Zobacz więcej
Składniki: - 500g gęsich wątróbek - 3 szalotki - kolorowy pieprz - 1 łyżeczka suszonego tymianku - 200g klarowanego masła - sól - 2 ząbki czosnku - 50ml koniaku Sposób przygotowania: 1. Na 2 łyżkach Zobacz więcej