pasztet bez wątroby

AKSAMITNY PASZTET DOMOWY – robięgo zawszę na święta, bardzo smakuje całej mojej rodzinie. Składniki: 50dag wieprzowiny 50 dag wołowiny 25 dag słoniny 30 dag boczku 25 dag wątroby wieprzowej lub Zobacz więcej
mysza
mysza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenna Wyspa Smaków
Foie gras

Foie gras 3294

4
Fałszywe foie gras, czyli parfait z gęsich wątróbek Ten przepis nie ma nic wspólnego z oryginalnym foie gras po za tym, że jest równie pyszny. Za to sto razy tańszy. Bez udziału stłuszczonej wątroby Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obżarciuch
Domowy pasztet

Domowy pasztet 10663

7
Domowy pasztet do smarowania, czyli wiesz co jesz Ilość: około 10 słoików 300 ml Składniki: około 2kg różnego rodzaju mięsa (ponad 1kg musi być mięsa tłustego, aby pasztet nie był suchy np. podgardle, Zobacz więcej
Jadłam kiedyś owsiankę z bananem i orzechami z uśmiechem na twarzy wcześnie rano ciemny, razowy chleb z nieskazitelnym twarożkiem i płynnym miodem, np. z auchan kopytka i pierogi z mrożonej paczki na Zobacz więcej
, to słoiki pustoszeją w takim tempie jak pola podczas żniw Bardzo smaczny pasztet , który można długo trzymać w lodówce Składniki : 0,5 kg karkówki 0,35 kg wędzonego boczku 0,20 kg świeżej słoniny Zobacz więcej
wszystko dokładnie wyrabiam. 5. Przekładam do formy do zapiekania i piekę ok. godziny w nagrzanym piekarniku. Sprawdzam patyczkiem do szaszłyków czy pasztet jest upieczony. Nie wyobrażam sobie Zobacz więcej
Pâté czyli pasztet. Dziś szybka wersja pasztetu z wątroby wieprzowej. Polecam również indyczą i wątróbki z kurczaka z dobrego źródła. Zamiast selera można dodać np. marchew lub pietruszkę. Palce Zobacz więcej
"Nie opuszczaj mnie już nie będzie łez, już nie będzie słów. Dobrze jest jak jest tylko taki kąt mały kąt mi wskaż, gdzie twój słychać śmiech, widać twoją twarz, chcę gdy słońca krąg wzejdzie- być co Zobacz więcej
Nasionato bez wątpienia cenny składnikzdrowejdiety. Pasta z tego przepisu łączy dwa rodzaje nasion – słonecznika i dyni. Słonecznik i dynia są bogatymi źródłami nienasyconych kwasów tłuszczowych i Zobacz więcej
tofka
tofka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
para w kuchni
A to pasztet!

A to pasztet! 464

0
Tak, uwielbiam wszelkiego rodzaju domowe wędliny. Marzy mi się zrobienie kindziuka, salcesonów czy innych wędliniarskich cudów. Niestety nie wszystko da się zrobić w pieleszach domowych. Ale nie jeśli Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Kawior żydowski

Kawior żydowski 929

1
"żydowski kawior" Pochodzenie tej potrawy ma bardzo ciekawą historię . . . sięgającą połowy XVI wieku. W tym oto czasie chodziła po Europie fama, że Żydzi w Alzacji tuczą gęsi dla osiągnięcia Zobacz więcej
parmelia11
parmelia11 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eko Quchnia
Bób, bób: hurra!

Bób, bób: hurra! 357

1
zalecano w różnych dolegliwościach ze strony nerek i wątroby, zaś wodę w której się gotował stosowano jako środek przeciwbiegunkowy. Kategorie: Bez kategorii | Zobacz więcej
U mnie w domu święta bez pasztetu to coś niewyobrażalnego. Musi być i już. Piekę go więc przynajmniej 2 razy w roku, część nawet zamrażam. Ten ma niepowtarzalny smak ziół i grzybów przywiezionych z Zobacz więcej
. Wystudzić. Mięso i fasolę zmielić maszynką do mielenia. Ustawić grubsze sitko, żeby nie zmieliło się na miazgę, powinny być wyczuwalne grudki. Masę przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Taki Zobacz więcej
do 180 - 190 stopni (bez termoobiegu) (trwa to ok godzinę). Pasztet udał się. Wszyscy chwalili. A ja przekonałam się, że to ciężka orka fizyczna. Wyrobić dobrze pasztet to nie lada sztuka. Chwała Zobacz więcej
dag wątróbki drobiowej (u mnie mieszana- indycza i z kurczaka) 50 dag surowego boczku 40 dag gotowanego drobiu (może być ze skrzydła)- waga mięsa bez kości 20 dag gotowanych żeberek wołowych 30 dag Zobacz więcej
Fotokulinarnie
Fotokulinarnie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fotokulinarnie
Pasztet mięsny

Pasztet mięsny 195

0
. Składniki - 2 pasztety długości 25 i 30 cm, w formach keksówkach 0,7 kg wątroby (najlepiej cielęcej) 1,4 kg łopatki wołowej (lub innego mięsa wołowego) 1 kg łopatki wieprzowej bez kości 0,4 kg Zobacz więcej
wodą, mniej więcej co 20 minut przekręcamy mięso. Po około 20 minutach dodajemy pokrojoną i doprawioną przyprawami cebulę. Pieczemy podlewając sosem z mięs co jakiś czas jeśli sos za bardzo się Zobacz więcej
Narodzenia bez pasztetu, wędzonej szynki, baleronu (przepisy znajdziecie we wcześniejszych postach). Ale też nie można zamknąć się całkowicie w rutynie gotowania co roku tego samego. Warto pomyśleć Zobacz więcej