pasztet bez wątroby

PrzepisyJoli
PrzepisyJoli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepisy Joli
AKSAMITNY PASZTET DOMOWY

AKSAMITNY PASZTET DOMOWY 550

0
{{headerMessage}}
AKSAMITNY PASZTET DOMOWY – robięgo zawszę na święta, bardzo smakuje całej mojej rodzinie. Składniki: 50dag wieprzowiny 50 dag wołowiny 25 dag słoniny 30 dag boczku 25 dag wątroby wieprzowej lub Zobacz więcej
mysza
mysza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenna Wyspa Smaków
Foie gras

Foie gras 3889

4
{{headerMessage}}
Fałszywe foie gras, czyli parfait z gęsich wątróbek Ten przepis nie ma nic wspólnego z oryginalnym foie gras po za tym, że jest równie pyszny. Za to sto razy tańszy. Bez udziału stłuszczonej wątroby Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obżarciuch
Domowy pasztet

Domowy pasztet 11098

9
{{headerMessage}}
Domowy pasztet do smarowania, czyli wiesz co jesz Ilość: około 10 słoików 300 ml Składniki: około 2kg różnego rodzaju mięsa (ponad 1kg musi być mięsa tłustego, aby pasztet nie był suchy np. podgardle, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jadłam kiedyś owsiankę z bananem i orzechami z uśmiechem na twarzy wcześnie rano ciemny, razowy chleb z nieskazitelnym twarożkiem i płynnym miodem, np. z auchan kopytka i pierogi z mrożonej paczki na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gotowany pasztet z pieczonego mięsa i wędzonego boczku Do kanapek , zawsze trzeba coś wymyślać , gdyż wszystko szybko się przejada, wszystko -poza gotowanym pasztetem z pieczonego mięsa z dodatkiem Zobacz więcej
Anna Wiśniewska
Anna Wiśniewska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepisy z sercem
Domowy pasztet

Domowy pasztet 468

0
{{headerMessage}}
. Składniki: - 2 kg. mieszanego mięsa (łopatka, boczek lub pachwina, karkówka, cielęcina - im bardziej różnorodne, tym lepiej), - 30 dkg. wątroby wieprzowej, - 2 kajzerki, - 2 jajka, - majeranek, sól, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pâté czyli pasztet. Dziś szybka wersja pasztetu z wątroby wieprzowej. Polecam również indyczą i wątróbki z kurczaka z dobrego źródła. Zamiast selera można dodać np. marchew lub pietruszkę. Palce Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Nie opuszczaj mnie już nie będzie łez, już nie będzie słów. Dobrze jest jak jest tylko taki kąt mały kąt mi wskaż, gdzie twój słychać śmiech, widać twoją twarz, chcę gdy słońca krąg wzejdzie- być co Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nasionato bez wątpienia cenny składnikzdrowejdiety. Pasta z tego przepisu łączy dwa rodzaje nasion – słonecznika i dyni. Słonecznik i dynia są bogatymi źródłami nienasyconych kwasów tłuszczowych i Zobacz więcej
tofka
tofka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
para w kuchni
A to pasztet!

A to pasztet! 491

0
{{headerMessage}}
podaję z kością) 25 dag podgardla lub pachwiny 30-40 dag wątroby wieprzowej 1 czerstwa bułka 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 3 jaja ziele angielskie, liść laurowy sól, pieprz imbir mielony, majeranek, Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Kawior żydowski

Kawior żydowski 980

1
{{headerMessage}}
"żydowski kawior" Pochodzenie tej potrawy ma bardzo ciekawą historię . . . sięgającą połowy XVI wieku. W tym oto czasie chodziła po Europie fama, że Żydzi w Alzacji tuczą gęsi dla osiągnięcia Zobacz więcej
parmelia11
parmelia11 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eko Quchnia
Bób, bób: hurra!

Bób, bób: hurra! 360

1
{{headerMessage}}
zalecano w różnych dolegliwościach ze strony nerek i wątroby, zaś wodę w której się gotował stosowano jako środek przeciwbiegunkowy. Kategorie: Bez kategorii | Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Pasztet z grzybami, po podlasku

Pasztet z grzybami, po podlasku 215

1
{{headerMessage}}
U mnie w domu święta bez pasztetu to coś niewyobrażalnego. Musi być i już. Piekę go więc przynajmniej 2 razy w roku, część nawet zamrażam. Ten ma niepowtarzalny smak ziół i grzybów przywiezionych z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Wystudzić. Mięso i fasolę zmielić maszynką do mielenia. Ustawić grubsze sitko, żeby nie zmieliło się na miazgę, powinny być wyczuwalne grudki. Masę przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Taki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do 180 - 190 stopni (bez termoobiegu) (trwa to ok godzinę). Pasztet udał się. Wszyscy chwalili. A ja przekonałam się, że to ciężka orka fizyczna. Wyrobić dobrze pasztet to nie lada sztuka. Chwała Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na serio wszystkim bardzo smakował, więc może i Wy się skusicie i przygotujecie go na świąteczny stół ? Na blogu znajdziecie też kilka innych przepisów na pasztety. Polecam Wam choćby świąteczny Zobacz więcej
Fotokulinarnie
Fotokulinarnie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fotokulinarnie
Pasztet mięsny

Pasztet mięsny 226

0
{{headerMessage}}
. Składniki - 2 pasztety długości 25 i 30 cm, w formach keksówkach 0,7 kg wątroby (najlepiej cielęcej) 1,4 kg łopatki wołowej (lub innego mięsa wołowego) 1 kg łopatki wieprzowej bez kości 0,4 kg Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wodą, mniej więcej co 20 minut przekręcamy mięso. Po około 20 minutach dodajemy pokrojoną i doprawioną przyprawami cebulę. Pieczemy podlewając sosem z mięs co jakiś czas jeśli sos za bardzo się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Narodzenia bez pasztetu, wędzonej szynki, baleronu (przepisy znajdziecie we wcześniejszych postach). Ale też nie można zamknąć się całkowicie w rutynie gotowania co roku tego samego. Warto pomyśleć Zobacz więcej