pasztet delikatny

seler/pietruszkę. Mięso, masło, warzywa, przeciśnięty czosnek, cebulę i świeży koperek – miksujemy na gładką masę. Doprawimy do smaku. Smacznego! Kategoria: Dietetyczne, Dla niemowląt i małych Zobacz więcej
mogę skupić się prawie wyłącznie na obmyślaniu i przygotowywaniu świątecznych potraw. I być może jedną z nich będzie właśnie ten dwukolorowy pasztet. Jego zaletą jest to, że można go zjeść albo ze Zobacz więcej
Pasztetów i przepisów na nie na blogu niedużo bo najczęściej piekę taki nasz ulubiony czyli pasztet wieprzowy z grzybami. Ale czasami coś zmieniam bo przecież byłoby nudno. Tym razem postanowiłam Zobacz więcej
Delikatny, aromatyczny i szybkipasztetz drobiowych wątróbek, wędzonego boczku, z dodatkami: siekanymi pistacjami, suszoną żurawiną uatrakcyjni świąteczny stół, ale nie tylko. Zapraszamy!!! Zobacz więcej
pyszny pasztet pieczony,bardzo szybki do zrobienia i nie drogi,można go kroić nawet bardzo cieniutko,bardzo delikatny,w sam raz do małosolnego ogóreczka lub pomidorka-polecam serdecznie.... Składniki: Zobacz więcej
Delikatny pasztet będzie świetnym daniem np. na śniadanie w pierwszy dzień Świąt Bożego Narodzenia lub na Śniadanie Wielkanocne. Możecie podać go z klasyczną ćwikłą lub np. sosem żurawinowym z Zobacz więcej
pasztet cielęcy Na świątecznym stole, nie może zabraknąć domowego pasztetu. Dziś przedstawię przepis na pasztet cielęcy, którego skład został wzbogacony pokrojonym w kostkę wieprzowym boczkiem. Zobacz więcej
i wymieszałam z roztartymi serkami oraz wiśniami i mgdałami. Wlałam do foremki wyłożonej grubo posmarowaną folią aluminiową, lekko przykryłam i w kąpieli wodnej piekłam ok 60 minut w 170 stopniach C. Zobacz więcej
" Bardzo delikatny pasztet drobiowy. Dzięki metodzie pieczenia w kąpieli wodnej ani troszkę się nie kruszy, kroi się idealnie i łatwo rozsmarowuje. Nie ma w nim nic trudnego, dlatego poradzi sobie z Zobacz więcej
Delikatny pasztet z kurczaka i pistacji z musem żurawinowo-chrzanowym W Święta Wielkanocne obowiązkowo u nas na stole gości pasztet. W tym roku zaproponowałem trochę inny przepis. Bardziej delikatny i Zobacz więcej
Witaj! Dziękujemy Ci za wizytę! Twój komentarz pojawi się po zatwierdzeniu. Zobacz więcej
Składniki: 1 puszka tuńczyka w kawałkach 4 fileciki anchois 1 ząbek czosnku 100 g dobrej jakości masła sok z połowy cytryny spora szczypta przyprawy ognistej Kamis szczypta soli morskiej Zobacz więcej
Pasztet drobiowo-wieprzowy z musem awokado Składniki: 2 uda z kurczaka 2 skrzydełka z kurczaka 1 pojedyncza pierś kurczaka 100g. wątróbki wieprzowej 1 duża cebula (lub 2 mniejsze) 4 marchewki 2 Zobacz więcej
pasztet z czarnej fasoli Drobna czarna fasola z wyglądu prezentuje się o wiele gorzej niż jej białe odmiany ( choćby piękny biały Jaś) lecz jej smak całkowicie rekompensuje te drobne estetyczne Zobacz więcej
Pasztet drobiowo-wołowy z czosnkiem Składniki: 2 udka z kurczaka 2 skrzydełka z kurczaka 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 skrzydło indycze 300g.szpondru wołowego bez kości 4 marchewki 2 pietruszki 2 Zobacz więcej
Puszysty pasztet drobiowo-wołowy z serem żółtym Składniki: 2 uda z kurczaka 1 podwójna pierś z kurczaka 300g.szpondru wołowego bez kości 300g.sera żółtego w kawałku ( np.Gouda) 2 marchewki 1 Zobacz więcej
Terrina to nic innego jak rodzaj pasztetu, a jak pasztet to różne składniki. Na wiosnę proponuję delikatny twarożek, rzodkiewki, ogórek i zieleninkę. Dobrze schłodzony, zestalony żelatyną, obłędnie Zobacz więcej