pasztet do słoika

Najpyszniejszy pasztet jaki jadłam, Wytwarzany pod czas świniobicia w każdym gospodarstwie na wsi. Przepis został podpatrzony od rzeźnika Składniki • 2,5 kg podgardla • 1 kg boczku surowego • 20 dag Zobacz więcej
Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam takie domowe smarowidła na kanapki. Jednym z nich jest pasztet. Zawsze przygotowuję go w słoikach, które potem pasteryzuję i wstawiam do lodówki. Tammogęgo Zobacz więcej
Dobre rzeczy wymagają czasu i chęci by je przygotować. Czasami warto się pomęczyć a smak i zapach po otwarciu słoika wynagrodzi nasz trud. 1kg łopatki bez kości 500 g wątróbek drobiowych 2 cebule 1 Zobacz więcej
Jeszcze niedawno lato pokazywało swoje ostatnie podrygi, a tu już jesień i pierwszy listopadowy deszcz. To, co latem wydaje się nie do pomyślenia - długo duszone mięsa, wolno pyrkający bigos, masowa Zobacz więcej
Pasztety to mój konik :) A ten robimy przy okazji rosołu, czyli dwie potrawy za jednym zamachem. Przyjemnie i prosto. Składniki: 90 dag skrzydła z indyka 90 dag filetu z kurczaka włoszczyzna na rosół Zobacz więcej
PASZTET DOMOWY w SŁOIKACH - Tradycyjne potrawy inaczej... - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Tradycyjne potrawy inaczej... PASZTET DOMOWY w SŁOIKACH (03.05.2016)MIKS z OWOCÓW z NALEWKI Zobacz więcej
pasztet tradycyjny zagotowywany w słoikach.. | UgotujmyCos.pl UgotujmyCos.pl Blog kulinarny - przepisy STRONA GŁÓWNA DANIA GŁÓWNE DANIA MIĘSNE DANIA BEZMIĘSNE DANIA WEGETARIAŃSKIE PRZYSTAWKI SAŁATKI / Zobacz więcej
z ziarnami pieprzu. Dodajemy zioła, jajka, przyprawy, sól i pieprz i dobrze wyrabiamy. Na koniec wlewamy Cavę i mieszamy dokładnie z mięsem. Masę pasztetową wkładamy do słoików, dobrze ubijając aby Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszamy na wytworny pasztet. Wytworny, bo z szynką. I naprawdę smaczny. Delikatny, kremowy smak. Ten smak przypomina mi dzieciństwo. Przez wiele lat jako dziecko jeździłem na kolonie do Zobacz więcej
) i zmiksować na gładką, niezbyt twardą masę. Jeśli pasztet ma być z jajkiem, to teraz należy je dodać i dobrze wymieszać. Doprawić. Słoiki wysmarować tłuszczem i nałożyć do nich, do 2/3 wysokości, Zobacz więcej
Poniedziałek, ale wcale nie nudny i znienawidzony, jak wielu ludzi uważa. Całkiem fajny, bo to kolejny poniedziałek ze słoikowymi smarowidłami i z Dobrą Kiełbasą. Ostatnio w każdy poniedziałek Zobacz więcej
Pasztety najczęściej piekłam w większej formie, uważam jednak, że to trochę za dużo jak na jednorazowe zapotrzebowanie rodziny więc wymyśliłam sobie pieczenie w słoiku. Jak mamy ochotę otwieram Zobacz więcej
Dziś podam Wam przepis na domowy pasztecik. Pamiętam jak moja mama robiła domowe przetwory, gdy zabiliśmy świnkę. Jedliśmy ze słoików kaszankę, pasztet,kiełbasę i galaretkę. Po otwarciu słoika Zobacz więcej
. Postanowiłam dać jej jeszcze szansę w postaci pasztetu, bo jak wiemy, chyba każdy go lubi, jest delikatny, przemielony, z aromatycznymi dodatkami i do posmarowania na świeżym chlebie. Tak mogę jeść Zobacz więcej
Witam Kochani tego jesiennego aczkolwiek słonecznego popołudnia Dziś przychodzę do Was z genialnym przepisem. Będzie to coś innego niż zwykle. Nic słodkiego ani obiadowego. Przychodzę do Was z Zobacz więcej
do pieczenia. Pieczemy przez godzinę w 180 stopniach C, aż pasztet się zrumieni. Ale nie za długo, żeby nie zrobił się za suchy - myślę, że 40 minut to max. Przedstawiona wersja jest wersją Zobacz więcej
do pieczenia. Pieczemy przez godzinę w 180 stopniach C, aż pasztet się zrumieni. Ale nie za długo, żeby nie zrobił się za suchy - myślę, że 40 minut to max. Przedstawiona wersja jest wersją Zobacz więcej
Bardzo chętnie nawiążę współpracę z producentami oraz sklepami związanymi z tematyką bloga E-mail: kuchniaolim@gmail.com o.malanowska@gmail.com Zobacz więcej
Witajcie kochani dzis zapraszam was po przepis na przepyszny pasztecik własnej roboty :) Dzięki Tradismak mogłam przetestować zestaw słoikowy, który znajdziesz tutaj Moja opinia nasuwa się tylko jedna Zobacz więcej
. Można chwilę odczekać, aż wyrośnie, nie jest to jednak konieczne. Chałkę smarujemy mlekiem sojowym i obsypujemy kruszonką. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 175 stopni C. Inspirowałam się Zobacz więcej