Przepis na pasztet drobiowy bez wątróbki

Moja córka uwielbia rosół, mogłaby go jeść codziennie. No ale co zrobić z pozostałym mięsem? No więc po ostatnim rosołku powstał pasztet bez wątróbki, za to z jajkiem w środku. Pyszny, podczas jego Zobacz więcej
Do pasztetu potrzebujesz: - 500g wątróbek drobiowych - 200ml śmietanki kremówki - dużej cebuli - 2 ząbków czosnku - 2 korniszonów - pęczka natki pietruszki - soli i pieprzu - łyżeczki cukru - 100g Zobacz więcej
Delikatny, aksamitny, pyszny, a przy tym tani i prosty, gorąco polecam pałaszując kromala z nim właśnie :D P.S. Uda się każdemu, bez wyjątku ! 6 ćwiartek z kurczaka 150 gramów boczku wędzonego 2 Zobacz więcej
To jest pasztet który zrobiłam na bazie CHICKEN LIVER PATE .A że zachciało mi się pasztetu bardziej treściwego w smaku z mniej wyczuwalną wątróbką spróbowałam połączyć wątróbkę z piersią drobiową i Zobacz więcej
Kto nie lubi domowego pasztetu? chyba wszyscy zajadają. Jest pyszny jaki by nie zrobić i doskonale wiemy co jemy, natomiast ten ze sklepu wiele ma do życzenia. Dziś proponuję Wam pasztet bez Zobacz więcej
Pasztet z wątróbki drobiowej, a raczej pasta z wątróbki, czy jak to woli smarowidło z wątróbki drobiowej, nie wymagający pieczenia i idealnie nadający się do kanapek ;-) Składniki: 500g wątróbki Zobacz więcej
Uwielbiam kuchnię resztkową, a w szczególności dania gdzie wykorzystuję mięso i warzywa z rosołu. Zawsze mam w zamrażalniku woreczek, do którego przekładam ugotowane mięso z rosołu. Gdy się napełni to Zobacz więcej
Tym razem pokusiliśmy się na własnoręcznie zrobiony pasztet drobiowy. Przepis kuchni kaszubskiej zapewne posmakuje amatorom pasztetów. Delikatny w smaku i bardzo prosty w przygotowaniu. Składniki 500 Zobacz więcej
Tak, miałam wczoraj wiele mocy przerobowych i zrobiłam naprawdę wiele pyszności. Między innymi ten pasztet. Można by powiedzieć, że to bardziej wątrobianka pieczona, bo jest w nim sporo wątróbek i ten Zobacz więcej
latosiowy-dom
latosiowy-dom Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
latosiowy-dom
Pasztet z wątróbki drobiowej

Pasztet z wątróbki drobiowej 1091

Szukając pomysłów na gładki pasztet postawiłam na wątróbkę drobiową. zrobiłam w dwóch wersjach Zwykły , czysty oraz drugi z rodzynkami: zielonymi Pasztet jest miękki, aromatyczny, delikatny w smakui Zobacz więcej
rosik93
rosik93 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smacznie w kuchni
Pasztet z wątróbek drobiowych

Pasztet z wątróbek drobiowych 6367

Pyszny, domowy pasztet drobiowy. Znakomity na poranne śniadanie. 1 kg wątróbki drobiowej 4 marchewki gotowane 1 duża cebula 1/3 kostki masła 2 szklanki mleka 2 łyżki majonezu masło do smażenia sól Zobacz więcej
Ponieważ bardzo lubię pasztety, dziś postanowiłam przygotować swój własny. Jest to danie oszczędnej pani domu, ponieważ do przygotowania tego przepisu można wykorzystać na przykład wcześniej uzbierane Zobacz więcej
pasztet z wątróbki drobiowej Zostało mi trochę wątróbki drobiowej no i jakimś cudem mamy pasztet :-) robiłam pierwszy raz z przepisu z gazety. Wyszedł bomba! - pożarliśmy wczoraj we dwójkę całą Zobacz więcej
Składniki: 400g wątróbki drobiowej, mały kawałek selera ( ja miałam po obraniu 35g), mała marchew ( ja miałam po obraniu 50g ), 1/2 cebuli, 1 łyżka masła, olej, sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Zobacz więcej
ażdy pretekst jest dobry, żeby wyrwać się zkieratu obowiązków domowych. Wiecie jak jest. Unikanie sprzątania, odkurzania igotowania jest bardzo męczące. Więc kiedy kumpel zadzwonił izaproponował Zobacz więcej
Alternatywa do pasztetu pieczonego. Jest bardziej aksamitny i troche bardziej charakterny niż pieczony odpowiednik. Składniki (na małą keksówkę): 50 dag kurzych wątróbek 30 dag piersi z kurczaka 2 Zobacz więcej
Wiem, że już jest po Wielkanocy... Ale zrobiłyśmy z Mamą pyszny pasztet, który zniknął tak szybko, że nawet nie udało mi się zrobić mu zdjęcia po przekrojeniu. Pierwszy raz robiłyśmy pasztet mięsny, a Zobacz więcej
Łatwy w przygotowaniu i przepyszny pasztet gotowy do spożycia od razu po zrobieniu. Przepis leżał dosyć długo w jednym z segregatorów z przepisami w kuchni na półce i w końcu nadszedł czas by go Zobacz więcej
Ot i taki pasztet sobie wymyśliłam. Drobiowy, ale nie suchy, bez wątróbki, bo chciałam aby był delikatny i aby nic nie zagłuszało smaku mięsa. Wymaga niewiele pieczenia, ale za to trochę gotowania i Zobacz więcej