pasztet drobiowy z pistacjami

Bardzo lekki pasztet, bez dodatku wątróbki i boczku, za to z dodatkiem pistacji i oleju Kujawskiego z cytryną i bazylią. Ma zwartą konsystencję i po schłodzeniu można go cieniutko kroić. Pokrojony w Zobacz więcej
Delikatność drobiowego mięsa i delikatna słoność pistacji w tym przypadku to połączenie idealne. W moim domu sprawdza się w 100 procentach. Polecam więc i dla Was taki pasztet, nie tylko na świąteczny Zobacz więcej
Jakoś z czasem ostatnio krucho, ale to pewnie jak u wszystkich. Wkoło wszystko dzieje się tak szybko, może nawet za szybko, a nam nie pozostaje nic innego jak jakoś nadążyć za światem. Jeśli chodzi o Zobacz więcej
Wielkanoc zbliza sie wielkimi krokami. Postanowilam wiec, ze w tym roku pojawi sie u mnie na blogu kilka przepisow na potrawy wielkanocne. Zacznijmy wiec od drobiowego pasztetu z dodatkiem watrobki i Zobacz więcej
Pyszny, domowy pasztet drobiowy z dodatkiem pistacji. Kroi się idealnie, nawet na cieniutkie plasterki, nie rozpada się. Pasztet pieczony w małej keksówce, 20 cm dł. Taką keksówkę możecie nabyć w Zobacz więcej
Na Święta tradycyjnie pasztet musi być i basta! Zawsze przygotowuję go według tej samej, podstawowej receptury, urozmaicając jedynie przyprawy i dodatki. Na tegoroczną Wielkanoc przygotuję pasztet Zobacz więcej
Przepis na sprawdzony pasztet drobiowy z dodatkiem pistacji i żurawiny. Bardzo smaczny i delikatny, z nutką słodyczy. Z pewnością trafi w gusta wszystkich miłośników pasztetów oraz fanów mięs z Zobacz więcej
Bardzo często robię pasztet. Taki domowy jest najlepszy, wiemy co jemy, co mamy w środku, możemy sami komponować dodatki. Tym razem pasztet wyszedł niezwykle delikatny, miękki, wilgotny. To chyba Zobacz więcej
piekny ten pasztet i z takimi dodatkami to musi smakowac wybornie;) Oj, jaka ochota mi przyszła na ten pasztet, chociaż za pasztetami nie przepadam, ale taki domowy musi być smakowity:) Dlaczego przy Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wiem co jem
Teryna drobiowa

Teryna drobiowa 206

1
"Jeszcze jedna alternatywa dla kupnych wędlin. Teryna czyli rodzaj pasztetu pieczony w szklanym lub kamionkowym naczyniu w kąpieli wodnej. Zrobiłam ją z chudego mięsa drobiowego, boczku i orzechów Zobacz więcej
Zapraszam na pasztet który podbił serca moich domowników. Jest tak smaczny, że więcej kupnych w domu nie będzie! Do tego prosty w przygotowaniu i co najważniejsze nie trzeba go piec. Przepis na ten Zobacz więcej
Domowy pasztet jest pyszny, łatwy do przygotowania i bardzo aromatyczny. Lubie wegetariańskie pasztety z soczewicy i soi, jednak z dodatkiem mięsa to mój faworyt!. Wszystkie zioła i przyprawy Zobacz więcej
Delikatny, aromatyczny i szybkipasztetz drobiowych wątróbek, wędzonego boczku, z dodatkami: siekanymi pistacjami, suszoną żurawiną uatrakcyjni świąteczny stół, ale nie tylko. Zapraszamy!!! Zobacz więcej
Chociaż nie mogę siebie nazywać wielbicielem pasztetów, to czasami mam ochotę ich skosztować !! Kiedy przychodzi mi chęć na zjedzenie pasztetu, wtedy eksperymentuję. Ten przepis to jeden z owoców Zobacz więcej
Znów uderzam w nieznane rejony, tym razem wytrawnie. Nie próbowałam robić klasycznego pasztetu, bo to domena Teścia. Poza tym ostatnio w Almie kupiliśmy pyszny pasztet z pistacjami i chciałabym umieć Zobacz więcej
Dziś ciąg dalszy świątecznych przepisów - teraz opowiem Wam o pasztecie. Składniki: 500 gram łopatki 500 gram boczku bez kości 300 gram wątróbki drobiowej 2 duże cebule 5 kawałków białego chleba 5 Zobacz więcej
polecam również lekki pasztet drobiowy z pistacjami lub pasztet domowy Składniki na 7- 8 porcji 2 udka i 2 piersi kurczaka 2 marchewki groszek zielony ( u mnie z puszki, mrożony będzie miał Zobacz więcej
. Postanowiłam dać jej jeszcze szansę w postaci pasztetu, bo jak wiemy, chyba każdy go lubi, jest delikatny, przemielony, z aromatycznymi dodatkami i do posmarowania na świeżym chlebie. Tak mogę jeść Zobacz więcej
Zwykły, tradycyjny pasztet. Taki bez żurawiny, śliwek, pistacji i innych "fajerwerków" - nasz ulubiony (szczególnie najmłodszej części rodzinki). Najlepszy z chrzanem, marynatami i razowym chlebem. Zobacz więcej
... czyli galantyna z kurczaka z pistacjami. Nie wiem jak Wy, ale ja staram się nie kupować gotowych wędlin, pieczeni i pasztetów, bo nie dość, że szybko się psują i nie wiadomo co jest w środku, to Zobacz więcej