pasztet drobiowy z pistacjami

Bardzo lekki pasztet, bez dodatku wątróbki i boczku, za to z dodatkiem pistacji i oleju Kujawskiego z cytryną i bazylią. Ma zwartą konsystencję i po schłodzeniu można go cieniutko kroić. Pokrojony w Zobacz więcej
Delikatność drobiowego mięsa i delikatna słoność pistacji w tym przypadku to połączenie idealne. W moim domu sprawdza się w 100 procentach. Polecam więc i dla Was taki pasztet, nie tylko na świąteczny Zobacz więcej
Jakoś z czasem ostatnio krucho, ale to pewnie jak u wszystkich. Wkoło wszystko dzieje się tak szybko, może nawet za szybko, a nam nie pozostaje nic innego jak jakoś nadążyć za światem. Jeśli chodzi o Zobacz więcej
do smaku sola, swiezo mielonym pieprzem i galka muszkatolowa. Dodac reszte posiekanych pistacji, wyrobic mase. Przelozyc do natluszczonej i posypanej tarta bulka formy (keksowki o dl. 25 cm). Piec 50 Zobacz więcej
Pyszny, domowy pasztet drobiowy z dodatkiem pistacji. Kroi się idealnie, nawet na cieniutkie plasterki, nie rozpada się. Pasztet pieczony w małej keksówce, 20 cm dł. Taką keksówkę możecie nabyć w Zobacz więcej
Na Święta tradycyjnie pasztet musi być i basta! Zawsze przygotowuję go według tej samej, podstawowej receptury, urozmaicając jedynie przyprawy i dodatki. Na tegoroczną Wielkanoc przygotuję pasztet Zobacz więcej
Przepis na sprawdzony pasztet drobiowy z dodatkiem pistacji i żurawiny. Bardzo smaczny i delikatny, z nutką słodyczy. Z pewnością trafi w gusta wszystkich miłośników pasztetów oraz fanów mięs z Zobacz więcej
Bardzo często robię pasztet. Taki domowy jest najlepszy, wiemy co jemy, co mamy w środku, możemy sami komponować dodatki. Tym razem pasztet wyszedł niezwykle delikatny, miękki, wilgotny. To chyba Zobacz więcej
piekny ten pasztet i z takimi dodatkami to musi smakowac wybornie;) Oj, jaka ochota mi przyszła na ten pasztet, chociaż za pasztetami nie przepadam, ale taki domowy musi być smakowity:) Dlaczego przy Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wiem co jem
Teryna drobiowa

Teryna drobiowa 213

1
"Jeszcze jedna alternatywa dla kupnych wędlin. Teryna czyli rodzaj pasztetu pieczony w szklanym lub kamionkowym naczyniu w kąpieli wodnej. Zrobiłam ją z chudego mięsa drobiowego, boczku i orzechów Zobacz więcej
Zapraszam na pasztet który podbił serca moich domowników. Jest tak smaczny, że więcej kupnych w domu nie będzie! Do tego prosty w przygotowaniu i co najważniejsze nie trzeba go piec. Przepis na ten Zobacz więcej
Domowy pasztet jest pyszny, łatwy do przygotowania i bardzo aromatyczny. Lubie wegetariańskie pasztety z soczewicy i soi, jednak z dodatkiem mięsa to mój faworyt!. Wszystkie zioła i przyprawy Zobacz więcej
Delikatny, aromatyczny i szybkipasztetz drobiowych wątróbek, wędzonego boczku, z dodatkami: siekanymi pistacjami, suszoną żurawiną uatrakcyjni świąteczny stół, ale nie tylko. Zapraszamy!!! Zobacz więcej
wyrafinowanym aromacie. Żeby osiągnąć taki smak, wątróbkę najlepiej zamarynować noc przed przygotowaniem. A konsystencja wychodzi tak delikatna, niemal kremowa dzięki przecieraniu pasztetu przez Zobacz więcej
Znów uderzam w nieznane rejony, tym razem wytrawnie. Nie próbowałam robić klasycznego pasztetu, bo to domena Teścia. Poza tym ostatnio w Almie kupiliśmy pyszny pasztet z pistacjami i chciałabym umieć Zobacz więcej
Dziś ciąg dalszy świątecznych przepisów - teraz opowiem Wam o pasztecie. Składniki: 500 gram łopatki 500 gram boczku bez kości 300 gram wątróbki drobiowej 2 duże cebule 5 kawałków białego chleba 5 Zobacz więcej
polecam również lekki pasztet drobiowy z pistacjami lub pasztet domowy Składniki na 7- 8 porcji 2 udka i 2 piersi kurczaka 2 marchewki groszek zielony ( u mnie z puszki, mrożony będzie miał Zobacz więcej
. Postanowiłam dać jej jeszcze szansę w postaci pasztetu, bo jak wiemy, chyba każdy go lubi, jest delikatny, przemielony, z aromatycznymi dodatkami i do posmarowania na świeżym chlebie. Tak mogę jeść Zobacz więcej
Zwykły, tradycyjny pasztet. Taki bez żurawiny, śliwek, pistacji i innych "fajerwerków" - nasz ulubiony (szczególnie najmłodszej części rodzinki). Najlepszy z chrzanem, marynatami i razowym chlebem. Zobacz więcej
Pasztet z pistacjami i Calvadosem Smażony pasztet z wątróbek drobiowych, flambirowany z Calvadosem. Dodatek pistacji wzbogaci zarówno smak wątróbek, jak i konsystencję, ponieważ dodajemy je na sam Zobacz więcej