pasztet mięsny bez wątróbki

Moja córka uwielbia rosół, mogłaby go jeść codziennie. No ale co zrobić z pozostałym mięsem? No więc po ostatnim rosołku powstał pasztet bez wątróbki, za to z jajkiem w środku. Pyszny, podczas jego Zobacz więcej
Uwielbiam kuchnię resztkową, a w szczególności dania gdzie wykorzystuję mięso i warzywa z rosołu. Zawsze mam w zamrażalniku woreczek, do którego przekładam ugotowane mięso z rosołu. Gdy się napełni to Zobacz więcej
Ostatnio mam wyjątkową „fazę” na rosoły, więc gotuję je często. A że mięsa z rosołu zjadamy niewiele, to jakoś trzeba je zagospodarować. No, ale ileż można robić pierogi czy krokiety albo paszteciki? Zobacz więcej
Kolejnym daniem bez którego według mnie Święta Wielkanocne nie istnieją, to oczywiście pasztet mięsny. I oczywiście taki, który został upieczony w domu. Szczerze powiedziawszy do tych kupnych nie mam Zobacz więcej
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, czas na świąteczne przepisy. Co roku na naszym stole obowiązkowym elementem jest pasztet robiony przez moją mamę. Dopracowała go do perfekcji i bez tego pasztetu Zobacz więcej
Dzisiaj mam dla Was bardzo jesienne danie, chociaż robiłam je jeszcze późnym latem, chwile czekało na swoją kolej na blogu. Można je potraktować jako przekąskę, albo przystawkę przed daniem głównym. Zobacz więcej
Foie Gras to bardzo wyszukany, tradycyjny pasztet z gęsich wątróbek rodem z Alzacji. Uważany jest za luksusowy, jeden z najdroższych przysmaków kuchni francuskiej. Na Foie Gras chodzę czasami z moim Zobacz więcej
j_aga
j_aga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Polska Zupa
Pasztet z wątróbki w słoiku

Pasztet z wątróbki w słoiku 720

Ten pasztet nie wymaga wiele pracy. Smakuje wątróbką, ale to nic dziwnego biorąc pod uwagę, że jest ona głównym składnikiem tego smarowidła. Z podanych proporcji wychodzi nie za duży słoiczek. Zobacz więcej
Ot i taki pasztet sobie wymyśliłam. Drobiowy, ale nie suchy, bez wątróbki, bo chciałam aby był delikatny i aby nic nie zagłuszało smaku mięsa. Wymaga niewiele pieczenia, ale za to trochę gotowania i Zobacz więcej
Przepis na pasztet, a właściwie "jego zarys" otrzymałam od jednej z klientek w sklepie. Okazało się, że do pasztetu wcale nie ma obowiązku dodawania wątróbki, praktycznie nadaje ona tylko koloru Zobacz więcej
Wioleta g-a
Wioleta g-a Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mama Karmiąca
Pasztet z wątróbki

Pasztet z wątróbki 221

Dla wielbicieli wątróbki przepyszny pasztet, który nie wymaga zapiekania. Jest kremowy i smarowny. Jak dla mnie idealny. Kiedy dodamy do tego "skorupkę" z jeżynowej galaretki zSyropu z czarnych Zobacz więcej
ladykitchen
ladykitchen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Lady Kitchen
Pasztet bez wątróbki

Pasztet bez wątróbki 388

Jeśli jakaś potrawa kojarzy mi się mocno ze świętami, to jest to pasztet. Współcześnie używane przepisy pochodzą z Francji. Francuscy pasztetnicy cieszyli się zasłużoną sławą na dworach w Polsce. Te Zobacz więcej
pasztet z wątróbki drobiowej Zostało mi trochę wątróbki drobiowej no i jakimś cudem mamy pasztet :-) robiłam pierwszy raz z przepisu z gazety. Wyszedł bomba! - pożarliśmy wczoraj we dwójkę całą Zobacz więcej
Kto nie lubi domowego pasztetu? chyba wszyscy zajadają. Jest pyszny jaki by nie zrobić i doskonale wiemy co jemy, natomiast ten ze sklepu wiele ma do życzenia. Dziś proponuję Wam pasztet bez Zobacz więcej
Lubię pasztety, no nie wiem dlaczego ale tak jest. Czasami taka kanapka z pasztetem i jeszcze ogóreczkiem do tego to dla mnie spełnienie. Ale sami wiecie jak to jest, lepiej jednak zrobić samemu. Tym Zobacz więcej
Wyjątkowa pasta do chleba. Delikatna w smaku wątróbka drobiowa połączona ze słodyczą wiśniówki i suszonych śliwek, ostrością imbiru i intensywnym aromatem natki pietruszki. Jej przygotowanie nie Zobacz więcej
Pasztet z wątróbki drobiowej, a raczej pasta z wątróbki, czy jak to woli smarowidło z wątróbki drobiowej, nie wymagający pieczenia i idealnie nadający się do kanapek ;-) Składniki: 500g wątróbki Zobacz więcej
Składniki: 500 g karkówki wołowej 1 kg schabu wieprzowego 500 g słoniny 2 duże piersi z kurczaka ze skórą 6 jajek 4 łyżeczki ognistej mieszanki przypraw Kamis 4 łyżeczki soli 100 g orzechów włoskich Zobacz więcej
Anna R
Anna R Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
rozczochrane okruszki
Przekładaniec mięsny.

Przekładaniec mięsny. 146

Przepyszny przekładaniec mięsny jako danie obiadowe i równie pyszny po zastygnięciu na kanapki. Składniki: 500 g piersi kurczaka obtoczonej w łyżce oleju i łyżce przyprawy do kurczaka 300 g pieczarek Zobacz więcej
Dorota Smakuje
Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorota Smakuje
Pasztet mięsny

Pasztet mięsny 1989

Czym byłyby święta bez domowego pasztetu. U nas koniecznie musi znaleźć się na świątecznym stole. I chociaż troszkę przy nim pracy, to warto go zrobić dla efektu i końcowego smaku. Składniki: 0,5 kg Zobacz więcej