pasztet smarowny

Pasztet smarowny Składniki: - mięso wieprzowe kl. II 1kg - wątróbki kurze 1kg - słonina 1kg - pieprz czarny 1,5g/kg - imbir 0,5g/kg - kwiat lub gałka muszkatołowa 0,5g/kg - kasz manna 50g/kg Pasztet Zobacz więcej
Witajcie w nowym roku! :) Jak tam, gotowi do pracy? Wypoczęci? Bo jeśli chodzi o mnie, to ani gotowy, ani wypoczęty. Ale powoli oswajam się z myślą, że pora wrócić do fabryki. A żeby wam się lepiej Zobacz więcej
Zimowe klimaty dopadły mnie na dobre. Ledwo skończył się smalec a ja już zabieram się za pasztet. Taki smarowany, lekki, w słoiczkach - zawsze pod ręką. Doskonały do kanapek. Z ogórkiem kiszonym lub Zobacz więcej
Stała sobie miska na blacie. – Kiedy zdążyłaś zmielić mięso? – (w tym momencie rozlega się mlaskanie przy oblizywaniu łyżki) – Mmm ten pasztet taki dooobry… No i jak powiedzieć, że w tym pasztecie Zobacz więcej
Już chyba kiedyś pisałam, że lubię wszelkie "mazidła" do chleba :)) Pasty, pasztety i wszelakie smarowidła - warunek: domowej roboty :) Szczególnym apetytem darzę wszystkie pasty z dodatkiem moich Zobacz więcej
Przy okazji robienia tradycyjnego pasztetu powstał pasztet pomidorowy, który bardzo wszystkim zasmakował :) Składniki : - około 1 kg mięsa z łopatki, - około 200 g wątróbki drobiowej, - włoszczyzna, - Zobacz więcej
Dla wielbicieli wątróbki przepyszny pasztet, który nie wymaga zapiekania. Jest kremowy i smarowny. Jak dla mnie idealny. Kiedy dodamy do tego "skorupkę" z jeżynowej galaretki zSyropu z czarnych Zobacz więcej
Studio Kuchnia
Studio Kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Studio Kuchnia
Pasztet mięsny

Pasztet mięsny 174

1
Duszonypasztet z mieszanego mięsa z dodatkiem pistacji i rumu, zawijanyw boczek. Pasztet zrobiłam z królika, wieprzowiny i cielęciny, upiekłam pod przykryciem z ciasta, które jest szczelnie zamknięte Zobacz więcej
Ciachomania
Ciachomania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ciachomania
PASZTET Z DROBIU

PASZTET Z DROBIU 250

2
, a osoby, które mnie znają, wiedzą, że to COŚ znaczy :) SKŁADNIKI: (2 średniej wielkości keksówki) 1 kg mięsa z drobiu (polecam 1/2 kg filetu z indyka i 1/2 kg podudzi z kurczaka) 20 dkg wątróbki Zobacz więcej
Pasztet z dziczyzną Składniki: - 2 kg mięsa z dzika (okrawki z rozbioru: boczek, podgardle, łopatka, karkówka), - 0,5kg mięsa z jelenia, - 0,5 kg podgardla wieprzowego, - 0,5kg piersi indyczej (można Zobacz więcej
Sezon na cukinię wciąż trwa i nie prędko się skończy. Na pewno przed jego końcem musicie zdążyć upiec ten pasztet. Bardzo delikatny, smarowny, ale też bez trudu dający się kroić w plastry, aromatyczny Zobacz więcej
Ostatnio odkrywam mnóstwo nowych (dla nas) smaków ... jednym z nich jest ciecierzyc,a w której zdążyłam się już zakochać:). Uwielbiam ją za aksamitny smak i cudowny wygląd ... i wszechstronność. Ilość Zobacz więcej
Czy pasztet będzie pikantny czy nie decydujecie sami, jednak fasola jest dość neutralna w smaku i trzeba jej trochę pomóc. Jeśli nie przepadacie za ostrością pieprzu cayenne czy chili, możecie Zobacz więcej
paszeciku. Zapewne chemia, od której kiedyś wszyscy zaczniemy świecić ;). Porcja na jeden słoik po dżemie + jedną kanapkę ;) Składniki Spora pierś z kurczaka (ok. 250 g) Wątróbka z indyka (ok. 200 g) Zobacz więcej
Pasztety uwielbiam, moja Rodzinka również. I choć ten mnie osobiście do gustu za bardzo nie przypadł, to pozostali domownicy się nim zajadali. Wręcz mlaskali z zachwytu. Cudowny zapach, kremowa Zobacz więcej
Przepis na pasztet, a właściwie "jego zarys" otrzymałam od jednej z klientek w sklepie. Okazało się, że do pasztetu wcale nie ma obowiązku dodawania wątróbki, praktycznie nadaje ona tylko koloru Zobacz więcej
homemade
homemade Obserwuj blogaObserwujesz bloga
homemade
(bez tytułu)

(bez tytułu) 25

0
należą do tych najbardziej przyjemnych - ludzie chowają się szybciej do domów, na wybiegu brak chętnych do biegania, więc Arya może szaleć za swoją zabawką do upadłego. W związku z porą roku i Zobacz więcej
Pasztet z soczewicy to prawdziwa gratka dla osób nie jedzących mięsa, ale nie tylko. Zapewniam, że mięsożercy również będą zadowoleni. Pikantny, wyrazisty, dobrze doprawiony, a do tego kremowy i Zobacz więcej
sposoby, ale najczęściej produkowałam właśnie pasztet. Jednak ostatnio rosół gotowałam na dwóch maleńkich ćwiartkach z kurczaka i skrzydełkach, co jest zbyt małą ilością mięsa na pasztet. Ale kto jak Zobacz więcej
Coraz bliżej święta, coraz….. Ciągle dzwoni mi w uszach ta piosenka. Nie wiem jak Wam, ale mnie w czasie świątecznych spotkań najbardziej smakuje pasztet. Dlaczego? Może dlatego, że nie robimy go Zobacz więcej