pasztet soczewica

Najczęściej soczewicę ugotowaną podaję do dań mięsnych lub ryb. Dziś proponuję zrobić z niej pasztet, który znakomicie zastąpi mięsny, ponieważ smakowo i wyglądem bardzo go przypomina. Ten wpis Zobacz więcej
Składniki 250 gram zielonej soczewicy duża marchew (ok. 100 g) duża pietruszka (korzeń, ok. 100 g) korzeń selera (ok. 100 g) cebula ząbek czosnku 2 jajka odrobina oliwy do smażenia i posmarowania Zobacz więcej
Zadziwiająco pyszny i niezwykle prosty pasztet z soczewicy. Zasmakuje nie tylko wielbicielom warzyw. Mięsożercy również docenią jego smak. Przepis pochodzi od Agnieszki Kręglickiej. Został delikatnie Zobacz więcej
Pasztet z soczewicy Przepis: 1 szklanka soczewicy (ja użyłam czerwonej i zielonej wymieszałam) około 190g 2 marchewki średniej wielkości 1 średniej wielkości seler 1 cebula/1 por 1 mała pietruszka – Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zajadam.pl
Pasztet z soczewicy

Pasztet z soczewicy 141

1
Pasztet w wersji wege? Czemu nie. Pasztet z soczewicy smakuje doskonale.Ma wyrazisty smak, który za każdym razem może być inny. Zmienia się w zależności od użytych przypraw. Poszukując inspiracji na Zobacz więcej
O właściwościach soczewicy nie muszę chyba opowiadać, jest wszędzie pełno wiadomości. Napiszę tylko że może być jednym z wielu zamienników białka zwierzęcego, dlatego jest tak kochana przez Zobacz więcej
Potrawa z cyklu gastronomia-ekonomia. Potrzebne są warzywa z rosołu (ja miałam 3 marchewki, jedna pietruszka, trochę selera), szklanka ugotowanej czerwonej soczewicy, 2 uduszone cebule, 2 jajka. Zobacz więcej
Pasztet z zielonej soczewicy na razowym chlebku, ze świeżymi warzywami smakuje pysznie. Składniki: - ok. 2 szklanki zielonej soczewicy - jedna dość duża cebula - dwie marchewki - odrobina czosnku - Zobacz więcej
Moja Mama robić pyszny, zapiekany pasztet z soczewicy. Postanowiłam zatem spróbować mojego wariantu - z dwóch rodzajów soczewic. Czerwona gotuje się szybciej więc pomaga utrzymać konsystencję a Zobacz więcej
Składniki: - 500 g soczewicy (suchej) - 300 g kaszy jaglanej (suchej) - 2 średnie cebule - 200 ml oleju (plus olej do przesmażenia cebuli) - 1 łyżka natki pietruszki - 1 łyżka lubczyku - 1 łyżka Zobacz więcej
Prosty i bardzo smaczny pasztet z czerwonej soczewicy, idealny do rozsmarowania na kanapce. Składniki: 250 g czerwonej soczewicy 1 duża marchewka 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 jajko natka pietruszki Zobacz więcej
Pasztet to stały gość na naszym stole, a z zielonej soczewicy wychodzi szczególnie dobry. Za każdym razem trochę inaczej smakuje, bo daję różne proporcje warzyw. Polecam eksperymenty - udają się Zobacz więcej
magda_1308
magda_1308 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Łycha smaków
Pasztet z soczewicy

Pasztet z soczewicy 105

0
Potrzebne składniki: 400 g soczewicy 3 marchewki 1 pietruszka 1/2 selera 50 g przecieru pomidorowego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego łyżeczka papryki słodkiej 2 łyżki oleju kokosowego garść Zobacz więcej
Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Kujawski ze Smakiem”, pod patronatem serwisu ZPierwszegoTloczenia.pl, którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent linii Kujawski ze Smakiem. 400 g Zobacz więcej
W szkole, w której uczą się moje małe szkodniki, był organizowany festyn pod nazwą "Żyj Zdrowo!" Oprócz występów, zawodów sportowych, biegu rodzinnego i innych atrakcji, pod koniec była zorganizowana Zobacz więcej
Składniki: 2 szklanki dyni startej na tarce o grubych oczkach 1 duża cebula drobno posiekana 3 ząbki czosnku 1 szklanka czerwonej soczewicy- gotujemy do miękkości (w lekko osolonej wodzie lub na Zobacz więcej
Pasztet soczewicowyw wersji podstawowej. Na kanapkę lub bez. Najlepiej z chrzanem! Pasztet z soczewicy Wykonanie: Soczewicę zalewam wodą na noc. Zmieniam wodę i gotuję do miękkości (u mnie około 30 Zobacz więcej
Pierwszy raz robiłam go w zeszłym roku. Dokładnie na Wielkanoc. Miałam wtedy nadmiar czerwonej soczewicy. W ostatniej chwili wymyśliłam pasztet. Takie danie kojarzy mi się z orientalnymi przyprawami, Zobacz więcej
Na przepis na ten pasztet natknęłam się już dość dawno, popełniłam go wtedy od razu ale został skonsumowany tak szybko, że nie zdążyłam go obcykać. Dzisiaj popełniłam go znowu i dzielę się z Wami Zobacz więcej
Zdrowy i smaczny. Polecam nie tylko tym, którzy mięsa nie jadają. Pasztet można kroić na plastry na kanapki, podsmażony podawać jako bezmięsne kotlety, lub od razu po upieczeniu, jeszcze gorący Zobacz więcej