pasztet tylko z wątróbki

Pyszny, domowy pasztet drobiowy. Znakomity na poranne śniadanie. 1 kg wątróbki drobiowej 4 marchewki gotowane 1 duża cebula 1/3 kostki masła 2 szklanki mleka 2 łyżki majonezu masło do smażenia sól Zobacz więcej
Tym razem pokusiliśmy się na własnoręcznie zrobiony pasztet drobiowy. Przepis kuchni kaszubskiej zapewne posmakuje amatorom pasztetów. Delikatny w smaku i bardzo prosty w przygotowaniu. Składniki 500 Zobacz więcej
POMIDOROWY PASZTET Z WĄTRÓBKĄ Składniki: około 1 kg udek z kurczaka 0,5 kg wątróbki drobiowej 200 g koncentratu pomidorowego 2 cebule 3 marchewki 2 pietruszki 2 ziemniaki 4 jajka 1 łyżeczka gałki Zobacz więcej
Mam w domu dwóch miłośników pasztetów, no i oczywiście musiałam zrobić jeden samodzielnie, wyszedł bardzo smaczny. Składniki: 0,5 kg wątróbki z kurczaka 1 duża marchewka potarta na bardzo drobnych Zobacz więcej
Smakowita Pajda zaskoczyła mnie tym, że tak doskonale wpłynęła na smak gęsiej wątróbki smażonej z dodatkiem suszonych grzybów i tymianku. Przepis na pyszny, kremowy pasztet z gęsich wątróbek bierze Zobacz więcej
Pasztet kupiony w sklepie może zaskoczyć nas swoim składem :( Jeśli chcemy wiedzieć co jemy, zróbmy go sami. Składniki : 40 dag wątróbek gęsich - myślę, ze z powodzeniem da się je zastąpić wieprzowymi Zobacz więcej
Pasztet za mną chodził. Jednak nie miałam ochoty się przepracować obgotowując mięso, mieląc je w wiecznie zatykającej się maszynce. Poszłam na łatwiznę. Zrobiłam pasztet niby francuski z wątróbek Zobacz więcej
Składniki: 1 średni kurczak z rosołu, 2 sztuki marchewka z rosołu, 1 mniejszy seler z rosołu, 20 dag wątróbka smażona, 2 sztuki jajka, 1 łyżeczka pieprz czarny grubomielony, 2 łyżki kaszka manna, 1/2 Zobacz więcej
Pasztet z wątróbki ześliwką Na tegoroczne święta pierwszy raz zrobiłam pieczeń z wątróbki :) - 1,20 kg wątróbki wieprzowej - 4 czerwone cebule - 2 łyżki masła - 1 łyżka majeranku - 2 kromki chleba Zobacz więcej
Mój debiut więc przymknijcie oko jeśli coś nie tak wyjdzie . Wie , że wpadki niektórych najbardziej cieszą hi hi . Więc jak chcecie krytykować to krytykujcie . Wiadomo czasem wart dobra uwaga niż Zobacz więcej
Pasztet jest bardzo delikatny, aczkolwiek z wyczuwalną nutą goryczki. Aby tę goryczkę złagodzić dodałam do pasztetu majonez. Wyszedł bardzo smaczny. A inspiracja był przepisRoberta Makłowicza. Zobacz więcej
Pasztet z wątróbki z żurawiną 2015-05-17 08:20:28 Write a review Save Recipe Print Prep Time 10 min Cook Time 15 min Total Time 25 min Prep Time 10 min Cook Time 15 min Total Time 25 min Składniki, 1 Zobacz więcej
Pasztet z kaczych wątróbek Surowce, przyprawy i materiały pomocnicze: - wątróbki z dzikiej kaczki 0,5kg (można zastąpić wątróbkami z drobiu hodowlanego) - mięso z dzika lub wieprzowe kl. II 0,75kg Zobacz więcej
Nie przesadzę jeśli napiszę, że uwielbiam pasztety. Każde. I te drogie, zapiekane, w całości z mięsa i te taniutkie w złotych kubeczkach, którym do mięsa dość daleko. Przedkładam pasztet nad większość Zobacz więcej
pasztet z wątróbki drobiowej Zostało mi trochę wątróbki drobiowej no i jakimś cudem mamy pasztet :-) robiłam pierwszy raz z przepisu z gazety. Wyszedł bomba! - pożarliśmy wczoraj we dwójkę całą Zobacz więcej
sisters
sisters Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Paleta Smaku
Pasztet z wątróbki

Pasztet z wątróbki 358

0
Pasztet z wątróbki Pamiętacie ten pasztet? Pisałam wówczas, że na Palecie Smaku pojawi się również pasztet z wątróbki, więc czas go ujawnić! Ten pasztet był zdecydowanie bardziej kremowy, a wyczuwalny Zobacz więcej
Mam w domu pasztetożercę, któremu zwykle kupowałam pasztety w puszkach. Dwa razy do roku z okazji świąt piekę specjalny pasztet i na tym kończą się moje pasztetowe przygody. Kiedy przeczytałam skład Zobacz więcej
Pyszny, bardzo szybki w wykonaniu, bo choć pieczony to drób się bardzo szybko gotuje i w 20 minut można wkładać do piekarnika :) Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 5 drobiowych wątróbek 2 Zobacz więcej
Tak, miałam wczoraj wiele mocy przerobowych i zrobiłam naprawdę wiele pyszności. Między innymi ten pasztet. Można by powiedzieć, że to bardziej wątrobianka pieczona, bo jest w nim sporo wątróbek i ten Zobacz więcej
gotowane nie cieszy się u mnie powodzeniem, toteż wykorzystuję je na różne sposoby. Czasem wykorzystując rosół robię kurczaka w galarecie, czasem porosołową pastę do pieczywa. A ostatnio miałam kilka Zobacz więcej