pasztet wekowany

Gdyby ktoś kiedyś zapytał mnie, jakie owoce najchętniej „zamknęłabymw słoiki”, bez wahania odpowiedziałabym, że figi. Smak dżemu z fig jest uzależniający, pasuje do serów, pasztetów ale też sprawdza Zobacz więcej
ViolaPassion Dodatek do mięs , polecam do dziczyzny, pasztetów. Spotkałam się z tym produktem pierwszy raz na sklepowej półce Nie kupiłam , bo myślałam że ten smak mi najzwyczajniej w świecie nie Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
„bulion”

„bulion” 360

2
Nie używam kostek rosołowych, bulion/wywar gotuję sama. Oczywiście nie codziennie i za każdym razem gdy potrzebuję troszkę bulionu dodać do sosu. Gotuję raz na jakiś czas większą ilość i potem mrożę Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Wykwintny rosół

Wykwintny rosół 775

1
oraz jakiem przepiórczym w koszulce, Z surowym żółtkiem – najlepiej przepiórczym, Z kluskami lanymi Podać z kluskami z kaszy manny Z mięsa można zrobić pierogi, cannelloni z pora, pasztet. Można Zobacz więcej
mięso z gęsi gotowanej w bazie z gęsi do zup – ok. 0,5 kg 20 dag schabu surowego 20 dag boczku surowego 1 marchewka 1 duża cebula 4 liście laurowe 6 ziaren pieprzu 6 ziaren ziela angielskiego 2 jajka Zobacz więcej
sylwia.ss
sylwia.ss Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kierunek zdrowie
Sos żurawinowy

Sos żurawinowy 10079

1
zimę, nie tylko w okresie świąt. Składniki: 650g świeżej lub mrożonej żurawiny 350 ml soku ze świeżo wyciśniętych pomarańczy (u mnie były to 3 pomarańcze) xylitol (cukier brzozowy)lub miód (delikatny Zobacz więcej
ViolaPassion Dodatek do mięs , polecam do dziczyzny, pasztetów, ale również na słodko wtedy pamiętajmy o większej ilości cukru. Spotkałam się z tym produktem pierwszy raz na sklepowej półce Nie Zobacz więcej
ptasia78
ptasia78 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Coś niecoś
Nie całkiem tuszonka

Nie całkiem tuszonka 133

0
Rillettes wieprzowe jadłam niedawno w The Spotted Pig; to z kaczki zachwycona Mama przywiozła z Paryża (i nie rozumiała, czemu jej siedmioletnia córka nie jest pod takim samym wrażeniem). Ostatnio Zobacz więcej
Ponieważ bardzo lubię pasztety, dziś postanowiłam przygotować swój własny. Jest to danie oszczędnej pani domu, ponieważ do przygotowania tego przepisu można wykorzystać na przykład wcześniej uzbierane Zobacz więcej
Pyszny pasztet z mieszanego mięsa drobiowo wołowego z dodatkiem grzybów. Świetnie się smaruje. Tym razem zrobiłam jedną foremkę, resztę masy zamknęłam w słoikach. Ten słoikowy był zdecydowanie Zobacz więcej
tylko na świeżo (sałaty, sałatki, ciasta z kremem) i tego co można przerobić na zapasy. 2. MROŻENIE – zamrażarki to wspaniały wynalazek, możemy w nich znakomitą większość odłożyć sobie na później: Zobacz więcej
Wiosna jest już tuż tuż. Zaklinam rzeczywistość kolejną doniczką z ziołami i zagrzebuje się po uszy w ciepły koc. Pastuję baleriny i wciągam na wiecznie niedogrzane stopy druga parę skarpet. Wypatruję Zobacz więcej
będzie chyba najkrótszym ze wszystkich. Sru! Pasztet sojowy, do "zawekowania", czyli do słoja, prezentowany tu poniżej, przypomina w smaku bardzoooo taki z pudełka. Taki był mój cel. Czasem jest tak, Zobacz więcej
Bieganina po sklepach za sprawdzonym jedzonkiem staje się coraz bardziej męcząca. Mikroskopijne literki na opakowaniach - nie da się po prostu ustalić, co się kryję pod danym symbolem w składzie. Zobacz więcej
"słoiking" dbamy o więzi rodzinne i przyjacielskie. Ludzie naprawdę to lubią. Lubią dawać, dzielić się i patrzeć, gdy ich praca komuś przynosi (chociażby) chwilę radości. I kto powiedział, że ma to Zobacz więcej
natychmiast, ale nie martwić się, czy nie zawiera jakiś niezdrowych dodatków typu glutaminian. Jak widać w mojej lodówce takich “gotowców” jest zawsze całkiem sporo. Wiem, że hummus czy zupę można Zobacz więcej
za oknem za to bardzo prostego w przygotowaniu. Rillettes. W tym roku był to nasz świąteczny pasztet na wynos. Z ostrą w smaku sałatą i konfiturą z czerwonej cebuli stanowi doskonałe wypełnienie Zobacz więcej
(bez glutenu, bez cukru) Aquafaba (woda z puszki po ciecierzycy) - idealny zamiennik białka Bezglutenowe ciastka owsiane z powidłami i czekoladą Archiwum bloga 2015(129) października(19) Chutney Zobacz więcej
wekowanie weekendowe:) Mi dzielnie pomagał małżonek, dziękuję :* Składniki: Dynia 3-4 kg Około 8 słoików po 300 ml Przygotować słoiki. Najpierw dokładnie umyć –wyszorować. Następnie wyparzyć, Można Zobacz więcej
pierwsze obiadki i deserki) a drugiemu rosły w gardle, zperspektywy rodzica, którego dzieci mimo prób od samego początku na sam dźwięk słowa „brokuł“ biegną do łazienki zodruchem wymiotnym, z Zobacz więcej