pasztet wieprzowy w słoiku

Łopatka mielona ze słoika to kolejny mój przepis na domową wędlinę. Na blogu znajdziecie przepisy na wędliny ze słoików: wędlina drobiowa ze słoika Kiełbasa słoikowa Karkówka ze słoika pasztet do Zobacz więcej
Z cyklu "zrób coś z resztkami" Pasztet ten... a właściwie smarowidło do chleba, powstało całkiem przypadkiem. Często z niedzielnego obiadu zostaje dużo mięsa. Przeważnie jest to mięso rosołowe. Zobacz więcej
kuchara78
kuchara78 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
z cukrem pudrem
Domowy wyrób

Domowy wyrób 1072

0
(szynkowar) lutenica - bałkańska pasta na kanapki (ostra) mielonka ze słoika Miodowy blok drobiowy (szynkowar) pasztet, najlepszy peklowana szynka pieczona polewa czekoladowa wg Ewy powidła śliwkowe Zobacz więcej
kuchara78
kuchara78 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
z cukrem pudrem
Do chleba

Do chleba 967

2
boczek pieczony chleb faszerowany twarogiem domowa metka czosnkowa domowe masło orzechowe filet z indyka pieczony w marynacie karkówka z czosnkiem kolorowa pieczeń z mielonego mięsa kolorowa rolada z Zobacz więcej
naturalne przyprawy . 2. Pasztet Staropolski - skład : 95 % mięsa wieprzowego , słonina ze świni złotnickiej 3 % pozostałe 2 % to zioła, przyprawy naturalne i sól. 3. Kiełbasa w słoiku ze świniobicia Zobacz więcej
lubicie pasztety???ja bardzo,tylko przeraża mnie skład w tych sklepowych,więc często robię je sama, ten przepis jest super,i robi się 35 min,-i do tego jest naprawdę pyszny i tani,jak kiedyś Zobacz więcej
Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam takie domowe smarowidła na kanapki. Jednym z nich jest pasztet. Zawsze przygotowuję go w słoikach, które potem pasteryzuję i wstawiam do lodówki. Tammogęgo Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obżarciuch
Domowy pasztet

Domowy pasztet 10668

7
Domowy pasztet do smarowania, czyli wiesz co jesz Ilość: około 10 słoików 300 ml Składniki: około 2kg różnego rodzaju mięsa (ponad 1kg musi być mięsa tłustego, aby pasztet nie był suchy np. podgardle, Zobacz więcej
Pasztet smarowny Składniki: - mięso wieprzowe kl. II 1kg - wątróbki kurze 1kg - słonina 1kg - pieprz czarny 1,5g/kg - imbir 0,5g/kg - kwiat lub gałka muszkatołowa 0,5g/kg - kasz manna 50g/kg Pasztet Zobacz więcej
Gosia z Wrocka
Gosia z Wrocka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gosia gotuje
Domowy pasztet

Domowy pasztet 2488

0
Pasztet domowej roboty gości na naszym stole naprzemiennie z pieczonym karczkiem, boczkiem czy szynką. Ja i Mama należymy do mięsożerców i go uwielbiamy, Tato, co dziwne w kontekście innych mężczyzn Zobacz więcej
iziona
iziona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Izioni pyszne smaki
Domowy pasztecik

Domowy pasztecik 542

0
Przepis na ten pasztet dosyć dawno spisałam z tego miejsca i zgubiłam karteczkę, ale kilka dni temu cudem ją odnalazłam i od razu zabrałam się za robienie. Pasztet wychodzi pyszny z łatwością smaruje Zobacz więcej
, to słoiki pustoszeją w takim tempie jak pola podczas żniw Bardzo smaczny pasztet , który można długo trzymać w lodówce Składniki : 0,5 kg karkówki 0,35 kg wędzonego boczku 0,20 kg świeżej słoniny Zobacz więcej
Jeśli pasztetpiekęna Święta, to musi onbyć w klimacie światecznym. Musi pachnieć Świętami... :) Jałowiec, imbir, kolendra, rozmaryn, majeranek... a do pasztetu koniecznie trzeba podać borówkę lub Zobacz więcej
Dodajemy jajka, paprykę, gałkę, sól, rozmaryn, pieprz, a także zmielone siemię lniane i słonecznik Wszystko mieszamy i smakujemy. Pasztet nie może być dobrze przyprawiony i musi nam smakować Pasztet Zobacz więcej
, mięs czy pasztetów. Polecam - przygotować jej więcej i nadmiar przełożyć do słoika. I podjadać kiedy tylko przyjdzie ochota :) Składniki: 1 duża polędwiczka wieprzowa 2 duże cebule 1 łyżka octu Zobacz więcej
edysia79
edysia79 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przy kuchennym stole
Pasztet słoikowy

Pasztet słoikowy 1614

1
Od czasu do czasu mam ochotę na pasztet. Wtedy zamiast go kupować sięgam do lodówki po słoik z takim domowym pasztetem. Pasztet jest delikatny, kremowy, dobrze się rozsmarowuje. Właśnie taki jak Zobacz więcej
(nie podpalamy). Odlewamy powstały sos. Wątróbki myjemy i miksujemy. Dodajemy sos. Przelewamy przez sito. Wlewamy do słoików, gotujemy w temperaturze 68ºC przez 40 minut. Skóra ze świni: - 300g Zobacz więcej
lub na piknik, dobrze jest od razu wypełnić nim słoiki. A teraz słowo autopromocji. Ten przepis został opublikowany w ukraińskim kulinarnym miesięczniku pt."Liza. Smacznego" wydawnictwa Burda. Zobacz więcej
Klasyczne francuskie rilettes, to rodzaj pasztetu przygotowywanego z mięsa, na przykład wieprzowego, z kaczki lub gęsi. Mięso piecze się powoli w dużej ilości smalcu (np. gęsiego), co trwa nawet 3 Zobacz więcej
Dzisiaj kolejna odsłona domowego pasztetu. Na blogu jest już wersja do słoików, a tym razem proponuję Wam pasztet z dodatkiem żurawiny, zapiekany w piekarniku. Wilgotny, pięknie się krojący będzie Zobacz więcej