Otrzymałam mięso z dzika i tym razem postanowiłam przechować je w słoikach w formie pasztetu. Składniki : 1,5 kg dziczyzny (dzik) 0,5 kg łopatki wieprzowej lub tłustego karczku (wtedy nie trzeba
Zobacz więcej
750 g karkówki z dzika, 150 g mięsa z uda kaczki, 500 g podgardla, 8 jagód jałowca, 6 owoców ziela angielskiego, 12 ziaren pieprzu czarnego, 2 listki laurowe, gałązka rozmarynu, cebula, 1 marchewka, 1
Zobacz więcej
ViolaPassionSzlacheta dziczyzna Uwielbiam. Robiłam już pasztet z Sarny ( znajdziesz na blogu ) był wspaniały. Nie miałam szczęścia żeby znaleźć mięso z Dzika w UK nie jest łatwo ale, w końcu udało
Zobacz więcej
Cześć =) Dziczyzna, to jedno z moich ulubionych mięs. Jest to związane z moim zamiłowaniem do myślistwa oraz z tym, że dziczyzna jest bardzo smaczna i zdrowa. Pasztet z dzika, to jedna z
Zobacz więcej
Książka kucharska - Mięsny zagajnik piątek, 14 grudnia 2012 14:23 Jeśli przypadkiem natknęliście się tej zimy na jakiegoś dzika, to polecam pasztet pieczony w boczku. Jeśli dzik Wam ucieknie, to
Zobacz więcej
W tym roku na świątecznym stole pojawił się pasztet z dziczyzną i od razu stał się hitem. Pomijając już, że jest pyszny, doskonale się rozsmarowuje. Z podanych składników uzyskacie 3 keksówki
Zobacz więcej
Wśród wielu rodzajów mięsa, to pozyskiwane z dziczyzny cechują wyjątkowe walory smakowe i dietetyczne. To prawdziwy rarytas w kuchni, który czyni każdą potrawę prawdziwą ucztą. Struktura mięsa dzikich
Zobacz więcej
Po 3 h jazdy rowerem pod wiatr, a wiało dzisiaj niemiłosiernie i okrutnie, najlepiej smakuje... wszystko. Po drodze zawadziłam o Almę, chcąc kupić chorizo, ale skończyło się! wrr. Nie mogłam wyjść z
Zobacz więcej
Dzien dobry! Bardzo lubię dziczyzne, przepis na ten pasztet dostałam od teściowej. Jest idealny w smaku doskonały do kanapek. Zarówno w zwykły dzień jak i od święta. Składniki: 2 kg mięsa z dziką 0,8
Zobacz więcej
Gulasz z dzika to bardzo proste i tradycyjne danie - właściwie to niemal przygotowuję się samo. Polecam do tego kluski śląskie lub kopytka. Pyszności! Gulasz z dzika z suszonymi grzybami (składniki
Zobacz więcej
Cześć =) Specjalnością naszego bloga i tym, co między innymi odróżnia nas od innych, jest spora ilość prezentowanych potraw z dziczyzny. Najlepszą porą na dziczyznę jest jesień i zima. Wtedy właśnie
Zobacz więcej
Na warsztatach w MAKRO jedną z potraw, którą przygotowywaliśmy był pasztet z dzika. Powiem Wam, że roboty wcale nie dużo a smakuje wybornie. Mięso z dzika można kupić m.in. właśnie w Makro i szukajcie
Zobacz więcej
Mięso z dziczyzny do pasztetu może być z sarniny albo z dzika. Pasztet robiłam przy okazji imprezy kulinarnej w Opolu Żarłostacja. Ludziom bardzo smakował, więc bardzo się cieszę. Podawałam go na
Zobacz więcej
Dzisiaj przepis na ostatnie danie, które przygotowywaliśmy na warsztatach kulinarnych „Smaki dziczyzny”. Bardzo łatwo się go przygotowuje i moim zdaniem wygląda bardzo efektownie. Jeśli nie uda wam
Zobacz więcej
„Pasztet z dziczyzny pieczony w boczku podawany z aksamitnym sosem jabłkowo -żurawinowym „ Pasztetowego szaleństwa ciąg dalszy. Niesamowita etiuda smaków dla koneserów wyrafinowanej kuchni. Sprawdzony
Zobacz więcej
Drugi dzień wizyty gości. Dzisiaj serwuje dziczyznę :) Dostaliśmy dzika ( już przerobionego oczywiście :))) od mojego teścia leżał sobie grzecznie w zamrażarce i czekał, aż nadarzy się okazja aby go
Zobacz więcej
Nadchodzą Święta... szukamy przepisów wyjątkowych, takich, których nie robimy na co dzień. Późna jesień i początek zimy to sezon na dziczyznę. Dzicze mięso jest doskonałe, zawiera mało tłuszczu i
Zobacz więcej
Pasztet z dziczyzny o wspaniałej konsystencji (wilgotny lecz dobrze wypieczony) - świetny. Mój mąż orzekł, że to najlepszy pasztet jaki jadł w życiu (a do tej pory krytykował wszystkie moje próby...).
Zobacz więcej
Pasztet z dzika to ostatnia pozycja z menu warsztatów Makro "Smaki dziczyzny". Dzika można zastąpić mieszanką mięsa mielonego wołowo-wieprzowego. Pasztet z dzika 500g mięsa mielonegokawałek słoniny
Zobacz więcej
Pasztet z dzika Składniki: - 1kg okrawki mięsa z dzika tzw. gulaszowe czyli II kl, - 0,5kg kg podgardla z dzika, - 0,5 fileta z indyka, - pół wątroby z dzika, - 4 marchewki średniej wielkości, - 2
Zobacz więcej