pasztet z dzikich podrobów

Mięso z dziczyzny do pasztetu może być z sarniny albo z dzika. Pasztet robiłam przy okazji imprezy kulinarnej w Opolu Żarłostacja. Ludziom bardzo smakował, więc bardzo się cieszę. Podawałam go na Zobacz więcej
An-na
An-na Obserwuj blogaObserwujesz bloga
waniliowo
Pasztet z gęsi ze smardzami

Pasztet z gęsi ze smardzami 956

1
W tym roku upiekłam na święta smakowity pasztet z gęsi. Pisząc to zdanie uśmiecham się pod nosem, bo wiecie, jak to jest z takimi pasztetami w sklepach - nazwa "pasztet z dzika" oznacza tylko tyle, Zobacz więcej
, czyli zwierzęcego. Wyrób z dodatkiem tłuszczu roślinnego nie jest już masłem, tylko mieszanką masłopodobną, masmixem, itp. 3. Łosoś norweski nie jest dobrym źródłem: - witaminy B12 - witaminy C - Zobacz więcej
Pieczywo cukiernicze Herbatniki OwoceMięso: salami, kiełbasa, parówki, pasztety, podroby, wędliny: wieprzowe,słone przekąski typu paluszki, krakersyKasze, ryż brązowy, dziki Płatki owsiane, Zobacz więcej
(8) jadłam na zaproszenie(1) jagnięcina(7) jajka(19) jeleń(2) kaczka(16) karnawał(1) kartofle(5) kluski(13) konkurs(3) kontakt(1) królik(3) kurczak(19) kwiaty(5) lody(10) makarony(10) marynaty(1) Zobacz więcej
królestwo garów :): Boczek z dzika zawijany skip to main | skip to sidebar Paste the navigation code here Główna Wielkanoc O mnie Kontakt Grillowanie Partnerzy Wigilia Mięsa i wędliny domowe WIELKANOC Zobacz więcej
(8) jadłam na zaproszenie(1) jagnięcina(7) jajka(19) jeleń(2) kaczka(16) karnawał(1) kartofle(5) kluski(13) konkurs(3) kontakt(1) królik(3) kurczak(19) kwiaty(5) lody(10) makarony(10) marynaty(1) Zobacz więcej
mojej ukochanej babci, przekazywany w rodzinie od pokoleń, przyrządzam kilka razy w roku na różne okazje i absolutnie zawsze robi furorę. (dziczyzna, wieprzowina, drób, podroby, gałka muszkatołowa, Zobacz więcej
z dzika :)) ser do posypania przyprawy: sól, pieprz Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni (grzanie góra-dół). Bakłażany myjemy i kroimy w plastry grubości ok. 1,5-2 cm. Kiełbasę kroimy w plasterki, a Zobacz więcej
(1) makaron ryżowy(2) marchewka(1) mięso(41) mleko kokosowe(1) muffinki(1) O nas(1) obiad(56) ogórki kiszone(1) owoce morza(2) paleo(70) pasztet(1) pieczarki(2) pieczenie(11) pieczony pstrąg(1) Zobacz więcej
(4) mąka kokosowa(7) mąka ryżowa(1) makaron ryżowy(2) marchewka(1) mięso(41) mleko kokosowe(1) muffinki(1) O nas(1) obiad(56) ogórki kiszone(1) owoce morza(2) paleo(70) pasztet(1) pieczarki(2) Zobacz więcej
– wołowina, wieprzowina, drób, ziemniaki Cząber – ryby,grzyby, ziemniaki Estragon – cielęcina, jagnięcina, szparagi, sałatki jarzynowe Kardamon – jagnięcina, królik, marynaty do dziczyzny, sosy Zobacz więcej
Kazik45
Kazik45 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czar kuchni i rymu
Zioła w kuchni

Zioła w kuchni 388

0
jest: kurczak, ragout, młody groszek, marchew, szparagi, musztarda ziołowa. UŻYWAJ Z WYCZUCIEM. GAŁKA MUSZKATOŁOWA – pomidorowe sosy, zupa pomidorowa, flaki, kiełbasy, ciasta:pierniki, zupy kremowe o Zobacz więcej
Pasztet domowy z owocami goji i natką pietruszki - Kuchnia świąteczna, Boże Narodzenie - LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU LEŚNY ZAKĄTEK Pasztet domowy z owocami goji i Zobacz więcej
,musztardaziołowa..UŻYWAĆ Z WYCZUCIEM. GAŁKAMUSZKATOŁOWA – pomidorowesosy, zupa pomidorowa, flaki, kiełbasy, ciasta:pierniki,zupy kremowe o smaku korzennym, bulion, nie podprawiane zupyjarzynowe, Zobacz więcej
Skąd się u mnie wzięliście we wrześniu i październiku? | Agata gotuje Agata gotuje czyli kobieta wszechjedząca Search for: Szukaj Menu główne Przeskocz do tekstu Przeskocz do widgetów Strona główna Zobacz więcej
Ekspresłówka #3 Grzeczność | Agata gotuje Przeskocz do treści Agata gotuje czyli Kobieta Wszechjedząca Menu i widgety Strona główna Zupy tradycyjne kremy nieco inaczej dodatki do zup Dania główne Zobacz więcej
Ekspresłówka #4 Mycie | Agata gotuje Przeskocz do treści Agata gotuje czyli Kobieta Wszechjedząca Menu i widgety Strona główna Przepisy Zupy tradycyjne kremy nieco inaczej dodatki do zup Dania główne Zobacz więcej
Ekspresłówka #5 Czas | Agata gotuje Przeskocz do treści Agata gotuje czyli Kobieta Wszechjedząca Menu i widgety Strona główna Przepisy Zupy tradycyjne kremy nieco inaczej dodatki do zup Dania główne Zobacz więcej
Ekspresłówka #6 Magiczne słowo | Agata gotuje Przeskocz do treści Agata gotuje czyli Kobieta Wszechjedząca Menu i widgety Strona główna Agata w kuchni – Przepisy Zupy tradycyjne kremy nieco inaczej Zobacz więcej