pasztet z fasoli mung i soczewicy

Smaczny, doskonale dający się kroić pasztet :-) Składniki: - ok 1/2 szklanki zielonej soczewicy (suchej), - ok 3/4 szklanki fasoli mung (najlepiej namoczyć dzień wcześniej), - ok 1/2 szklanki ziaren Zobacz więcej
trawy pszenicznej nadał im nie tylko niepowtarzalnych wartości odżywczych, ale również smakowych! Składniki: 6 arkuszy papieru ryżowego 4 łyżki fasoli mung 4 łyżki żółtej soczewicy 3 łyżki kaszy Zobacz więcej
z imbirem i delikatną wieprzowiną. Jestem pewna, że smak tego dania zadowoli nawet największych miłośników azjatyckich smaków. Składniki 1 opakowanie makaronu udon polędwiczka wieprzowa 1 puszka Zobacz więcej
jako świeży zielony groszek. Jak każda roślina strączkowa bogaty w białko, błonnik, witaminy. W kuchni bardzo powszechny, jednak ciężkostrawny. Cieciorka – czyli ciecierzyca pospolita. Główny powód, Zobacz więcej
Zupę „trzy strączki” gotuję w dwóch wersjach: zimowej i letniej. Jak sama nazwa wskazuje, podstawowymi składnikami tych zup są warzywa strączkowe. W zimowej wersji jest to u mnie fasola, ciecierzyca i Zobacz więcej
Na niedzielne śniadanie zazwyczaj jem kanapki, o czym pisałam już na blogu nie raz. Staram się robić je bogate i różnorodne, wykorzystując obfitość dostępnych składników, zazwyczaj sezonowych, choć Zobacz więcej
kurkumowym z ryżem; blog: rabarbarowo Pasztet: cieciorka z warzywami; blog: Pij soki wyciskane Cieciorka w ricotcie ze szpinakiem i wędzonym łososiem; blog: Gawron w rosole Pieczone faszerowane Zobacz więcej
Cottie
Cottie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Temperature
Przedświątecznie...

Przedświątecznie... 329

0
, 2-3 łyżki Czerwona fasola z puszki, 1/2 opakowania 3 pomidory Mała cebulka Garść kiełków fasoli mung Przyprawy 3 plastry wegańskiej wędliny (ja miałam o smaku szynki?) Olej Przygotowanie: Gotujemy Zobacz więcej
spaceage
spaceage Obserwuj blogaObserwujesz bloga
więcejyofu!
PASZTET z SELERA i TOFU

PASZTET z SELERA i TOFU 301

0
dania nawiązują do kuchni indyjskiej jak np. bary z czerwonej fasoli, dokla z ciecierzycy czy dosza z fasolki mung (widzę dużą inspirację książką „Kuchnia Kryszny”, ale nie jest to w żadnym wypadku Zobacz więcej
kuchennego wrzucić przestudzoną fasolę, przesmażone warzywa, przyprawy, olej, siemię lniane, natkę pietruszki oraz jajko. Po zmiksowaniu spróbować czy masa jest odpowiednio przyprawiona i przełożyć Zobacz więcej
. autorka: Daria | blog: Enjoy Your Morning... Zupa z fasolą Mung autorka: Karolaa | blog: I love cooking Wegański sos pieczeniowy. Light :) autorka: Katarzyna z Vegarnkowa | blog: vegarnkowo Zobacz więcej
Maggie_pal
Maggie_pal Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Co siedzi w garnku ?
(bez tytułu)

(bez tytułu) 423

0
(1)dorsz(2)dżem(2)ekstrakt wanilii(2)fasolka szparagowa(2)galaretka(1)garam masala(1)gałka muszkatołowa(7)goździki(2)granola(2)gwiazdka anyżu(2)imbir(7)jabłka(2)jagody(3)jajka(26)jogurt Zobacz więcej
(3)cytryna(8)czekolada biała(4)czekolada gorzka(8)czekolada w proszku(1)czosnek(37)czosnek niedźwiedzi(1)dorsz(5)dżem(2)ekstrakt wanilii(3)fasola czarna(1)fasola czerwona(3)fasola jaś(3)fasolka Zobacz więcej
autorka: zielona.kuchnia92 | blog: 365 dni dookoła kuchni. sałatka meksykańska "słoneczko" autorka: 6niebo | blog: szóste niebo klopsiki z warzywami w zalewie octowej autorka: 6niebo | blog: szóste Zobacz więcej
z nich będę dopiero publikować w nadchodzących dniach). Zdrowe przepisy świąteczne Ryba: Ryba po grecku (już niebawem na blogu) Sałatki: Klasyczna jarzynowa Gyros Śledziowa z burakami (już niebawem Zobacz więcej
, wspominając książkę Fritza-Alberta Poppa „Przekaz jedzenia, czyli co nas odżywia”. Przy okazji podaje kilka przepisów na potrawy obfitujące w biofotony, np. zupa pokrzywowa w pięciu wersjach, żurek Zobacz więcej
, wspominając książkę Fritza-Alberta Poppa „Przekaz jedzenia, czyli co nas odżywia”. Przy okazji podaje kilka przepisów na potrawy obfitujące w biofotony, np. zupa pokrzywowa w pięciu wersjach, żurek Zobacz więcej
pomarańczy DESER: Zimowe owoce gotowane w czerwonym winie KOLACJA: Placuszki serowe z tofu z jarmużem w musztardzie ŚNIADANIE: Owsianka "na bogato" CZWARTEK Zupa "gulaszowa" Fasola Jaś w sosie Zobacz więcej