pasztet z galaretką

W moim domu pasztety pieczone są przyrządzane przede wszystkim przez moją mamę. Ja zazwyczaj jej pomagam. Ten pasztet to takie bardziej smarowidło, nie jest pieczony, więc wielkich umiejętności nie Zobacz więcej
Szybki, nie skomplikowany pasztet drobiowy z galaretką sherry powstał z potrzeby natychmiastowego spróbowania jak smakuje ta galaretka. Przepis na nią znalazłam na stronie Davida Lebovitza,ale Zobacz więcej
« Ogórki z kamionki 2 w jednym Aksamitny pasztet z galaretką śliwkową Pasztety przyrządzano już w starożytnym Rzymie. Współczesne receptury pochodzą z Francji gdzie od XVI w. pasztetnicy przyrządzali Zobacz więcej
Od dawna podobały mi się przepisy na pasztety przykryte dodatkowo wytrawną galaretką . Wreszcie zebrałam się i zrobiłam . Wyszedł bajeczny . Czas : 8 godzin Składniki : kg mięsa z indyka kg Zobacz więcej
Od dawna chodził mi po głowie pasztet, który u góry polany byłby galaretką. Dużo miałam pomysłów aż w końcu z okazji zbliżającej się Wielkanocy postanowiłam zrobić bardzo tradycyjny, polski pasztet - Zobacz więcej
Mialam bardzo dluga przerwe w blogowaniu. Wlasciwie bez powodu. Ot, brak weny:P To nie odznacza jednak, ze nie gotowalam, nie szperalam, nie probowalam przeroznych pysznosci. Wrecz przeciwnie! Wciaz Zobacz więcej
Bez fałszywej skromności mogę powiedzieć, że jest to jeden z najlepszych pasztetów, który nie tylko przygotowałam, ale i próbowałam. Delikatna konsystencja, subtelny aromat pomarańczy i przypraw do Zobacz więcej
Jestem wielką wielbicielką domowych wędlin i pasztetów. Po pierwsze smakują o niebo lepiej niż te sklepowe, a po drugie czerpię przyjemność z ich przygotowania. Jeżeli tylko czas mi na to pozwala to Zobacz więcej
Delikatne drobiowe mięso przyprawione gałką muszkatołową i majerankiem… Kto z nas nie lubi domowej roboty pasztetu? Świetnie smakuje ze świeżym chlebem, w towarzystwie warzyw, aromatycznych sosów, a Zobacz więcej
Witajcie:) Miałam ten wpis zrobić jutro,ale jak przysłowe mówi co masz zrobić jutro zrób dziś:) także zmobilizowałam się,usiadłam w końcu i pisze:). Pasztet jest bardzo treściwy bo aż z trzech Zobacz więcej
Pasztet bez pieczenia z galaretka grzybowa Składniki: — Wątróbki kurze — 800 g — Suszone grzyby — 30 g — Jajka — 3 sztuki, ugotowane na twardo — Cebula — 2 średnie sztuki — Masło — 2 łyżki — Ocet Zobacz więcej
Książka kucharska - Galeria przekąsek sobota, 29 grudnia 2012 11:15 Lekki pasztecik z galaretką idealnie wkomponuje się w menu Sylwestrowo-Noworoczne. Składniki: • 60 dkg wątróbki drobiowej • 2 Zobacz więcej
sobie sama ją skonsumować:) Potem już tylko żelatynę i odstawiłam do stężenia. Za pierwszym razem dodałam jej za mało, trzeba było powtórzyć i gotowe. Z pasztetem z poprzedniego postu pysznie Zobacz więcej
Pasztet z kaczki w galaretce z czarnej porzeczki gru 20, 2011 Delikatny pasztet z kaczki otoczony aromatyczną galaretką z czerwonego wina i konfitury porzeczkowej to iście królewska przystawka. Zobacz więcej
i na początek przyćmić nieco smak i strukturę wątróbki. Zrobiłem więc pasztet z kaczych wątróbek z mielonymi orzechami włoskimi, który świetnie smakuje z galaretką z wina, i w ogóle, do wina czy wina Zobacz więcej
Jesienią zbieram grzyby, które później skrzętnie mrożę, aby podać moim bliskim pasztet pachnący lasem. Pasztet jest bardzo delikatny i aromatyczny, wzbogacony smakiem winno-drobiowej galaretki z Zobacz więcej
Pasztet bez pieczenia. Efektownie prezentujący się na stole. Idealnie gładki, kremowy. Pasztet z wątróbek drobiowych z galaretką jabłkową Składniki: I wersja 25 dag wątróbek drobiowych 2 cebulki Zobacz więcej
Wiem, że o świętach każdy próbuje teraz raczej zapomnieć, ale pomyślałam, że jeszcze jeden przepis będziemy w stanie znieść, tym bardziej, że dzisiejsza propozycja nie jest typowo świąteczna, lecz Zobacz więcej
Pasztet z wątróbek gęsich z galaretką jabłkową i trawą ... Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Co na drugie śniadanie 8 Pasztet z wątróbek gęsich z galaretką jabłkową i trawą żubrową Zobacz więcej
Ciekawy przepis na nietypowe podanie pasztetu i połączenie smaków słonego, słodkiego i kwaśnego. Wymaga trochę przygotowań, ale za to zostaje dużo pysznych składników, które można później zjeść osobno Zobacz więcej