pasztet z gęsi i królika

{{headerMessage}}
Dzisiaj proponuje wam coś z kuchni francuskiej. Danie które Francuzi potrafią przygotować z każdego mięsa, klasycznie z wieprzowiny, ale także z kaczki, gęsi, królika, zająca, a nawet z łososia. Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wiem co jem
Rillettes z gęsi

Rillettes z gęsi 1341

0
{{headerMessage}}
„Ten wyśmienity specjał francuskiej kuchni to doskonałe smarowidło do chleba, coś pomiędzy pasztetem a smalcem. Można go przygotować z różnego rodzaju mięsa: wieprzowiny, królika, gęsi lub kaczki a Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Do chleba. Rillettes wieprzowe

Do chleba. Rillettes wieprzowe 175

6
{{headerMessage}}
w powstałym smalcu dusi się kawałeczki mięsa. Ważne jest dobre doprawienie rillettes ziołami i winem, które odparowuje zostawiając cały swój smak. A robiliście i jedliście już smalec z gęsi? Jeśli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W tym roku Święta były niezwykle smaczne! Na naszym stole znalazł się sum w miodzie, żur z sadzonym, przepiórczym jajem, królik, gęś i pyszny pasztet. Wśród wszystkich świątecznych potraw znalazła się Zobacz więcej
Linkus
Linkus Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczny Świat Ewy
Rillettes z łososia

Rillettes z łososia 121

1
{{headerMessage}}
, ale o bardziej rustykalnej konsystencji czyli z kawałkami mięsa lub ryby. Klasyczne są właśnie z wieprzowiny, ale można je przygotować z kaczki, gęsi, królika lub zająca, a nawet z łososia. Polecam Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Mięso na święta - przepisy

Mięso na święta - przepisy 2897

2
{{headerMessage}}
Mięso na święta - przepisy Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Sałatki na święta - przepisy Mięso na święta - przepisy NA ZIMNO Schab pieczony w piwie Karkówka pieczona Szynka Zobacz więcej
NaKoncuJęzyka
NaKoncuJęzyka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na Końcu Języka
Rillettes wieprzowe

Rillettes wieprzowe 220

0
{{headerMessage}}
ziarnisty szczypta soli morskiej 1 łyżeczka tymianku oraz koperku główkaczosnku 200 gram smalcu kilka kuleczek ziela angielskiego oraz gorczycy Do garnka wlewamy 1 litr wody dodajemy liść laurowy, Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczny kąsek
Przepisy na Wielkanoc

Przepisy na Wielkanoc 860

2
{{headerMessage}}
Makowiec japoński Makowiec z jabłkami i orzechami Wielkanocny żurek z białą kiełbasą i chrzanem Domowy makaron Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim z prawdziwkami Pierś z gęsi z suszonymi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gr sera koziego 15 oliwek czarnych greckich gałązka tymianku oliwa extra v. sól/pieprz Rillette to smarowidło o podobnym zastosowaniu jak nasz polski smalec, z tąróżnicą,że ma większą ilość mięsa. W Zobacz więcej
smakiszczescia
smakiszczescia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakiszczescia
Rillettes z kaczki

Rillettes z kaczki 301

0
{{headerMessage}}
Konfitowanie polega na tym, że przygotowujemy mięso piekąc je w tłuszczu bardzo długo w bardzo niskiej temperaturze. Mięso przyrządzone w taki sposób może być przechowywane nawet kilka miesięcy. Tą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gr sera koziego 15 oliwek czarnych greckich gałązka tymianku oliwa extra v. sól/pieprz Rillette to smarowidło o podobnym zastosowaniu jak nasz polski smalec, z tąróżnicą,że ma większą ilość mięsa. W Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gr sera koziego 15 oliwek czarnych greckich gałązka tymianku oliwa extra v. sól/pieprz Rillette to smarowidło o podobnym zastosowaniu jak nasz polski smalec, z tąróżnicą,że ma większą ilość mięsa. W Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Rillettes z gęsi

Rillettes z gęsi 319

0
{{headerMessage}}
Cześć =) Rillettes, to wyśmienity specjał kuchni francuskiej i wspaniałe smarowidło do pieczywa. Coś pomiędzy pasztetem a smalcem. Można go przygotować z różnego rodzaju mięsa: z gęsi, kaczki, Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Pasztet z królika

Pasztet z królika 1130

1
{{headerMessage}}
i ostudzić. Do drugiej miski wkroić bułkę i zalać ja powstałym z duszenia sosem. Schłodzone mięso obrać od kości i zmielić na drobnym sitku razem z cebula i namoczoną bułką ( można zmielić dwa razy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Francuzi potrafią wyczarowywać cuda z mięsa. Rillettes de porc jadłam wielokrotnie w sklepowej i restauracyjnej wersji, jednak domowe nie mają sobie równych. Słynie z nich Pays de la Loire, czyli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, 6 listopada 2013 Skorzonera – salsefia - po polsku „Salsefiaczyli czarne korzonki lub szparagi zimowe. Salsefia w smaku zbliżona jest do szparagów; jest tozimowa jarzyna, (…). Obrać ją starannie, Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Zupa krem z tomatillo

Zupa krem z tomatillo 258

0
{{headerMessage}}
(12) czekolada(5) dania bezmięsne(80) dania mięsne(90) desery(31) dipy(3) dodatki(13) domowe wędliny(3) drób(44) dziczyzna(9) grill(20) grillowanie(1) grzyby(24) gęś(8) halloween(1) indyk(8) Zobacz więcej
Sylwia Saute.pl
Sylwia Saute.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Saute.pl
Jak stosować przyprawy?

Jak stosować przyprawy? 40

0
{{headerMessage}}
(melisa, listek świeżej mięty i kapary, które dodaje się po usmażeniu) mięso pieczone; wołowe, schab, baranina (majeranek, tymianek, rozmaryn) mięso z królika (gałka muszkatołowa, tymianek, liście Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do znudzenia! Na pierwszy ogień- produkty mięsne. Zdecydowanie dozwolone są drób bez skóry (kurczak, indyk), chuda wołowina i cielęcina, można również spokojnie pałaszować mięso z zająca, królika, a Zobacz więcej