pasztet z gęsi i królika

Dzisiaj proponuje wam coś z kuchni francuskiej. Danie które Francuzi potrafią przygotować z każdego mięsa, klasycznie z wieprzowiny, ale także z kaczki, gęsi, królika, zająca, a nawet z łososia. Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wiem co jem
Rillettes z gęsi

Rillettes z gęsi 1309

0
„Ten wyśmienity specjał francuskiej kuchni to doskonałe smarowidło do chleba, coś pomiędzy pasztetem a smalcem. Można go przygotować z różnego rodzaju mięsa: wieprzowiny, królika, gęsi lub kaczki a Zobacz więcej
w powstałym smalcu dusi się kawałeczki mięsa. Ważne jest dobre doprawienie rillettes ziołami i winem, które odparowuje zostawiając cały swój smak. A robiliście i jedliście już smalec z gęsi? Jeśli Zobacz więcej
W tym roku Święta były niezwykle smaczne! Na naszym stole znalazł się sum w miodzie, żur z sadzonym, przepiórczym jajem, królik, gęś i pyszny pasztet. Wśród wszystkich świątecznych potraw znalazła się Zobacz więcej
Linkus
Linkus Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczny Świat Ewy
Rillettes z łososia

Rillettes z łososia 116

1
) łososia 2 łyżki oliwy 1-2 łyżki soku z limonki 2-3 łyżki posiekanego szczypioru sól i pieprz słodka papryka kilka kropli tabasco 2 łyżeczki kaparów 1 łyżeczka musztardy dijon Filet oprószyć solą i Zobacz więcej
Mięso na święta - przepisy Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Sałatki na święta - przepisy Mięso na święta - przepisy NA ZIMNO Schab pieczony w piwie Karkówka pieczona Szynka Zobacz więcej
Rillettesto smarowidło do chleba, przypominające pasztet, ale o bardziej rustykalnej konsystencji. Klasyczne są właśnie z wieprzowiny, ale można je przygotować z kaczki, gęsi, królika lub zająca, a Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczny kąsek
Przepisy na Wielkanoc

Przepisy na Wielkanoc 710

2
Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym Pieczeń wieprzowa ze szpinakiem i ricottą Karkówka gotowana Schab z pieczarkami Rolada z kurczaka ze szpinakiem Kurczak pieczony wg. Magdy Gessler Królik w Zobacz więcej
Jestem wToskanii, jeszcze się na dobre nie zadomowiłem, nie rozkręciłem, ale myślę sobie, że wypadałoby połączyć moją codzienną kuchnię (główniefrancuską)z czymś z Włoch. Tak na dobry początek. Jakiś Zobacz więcej
konfitowane w gęsim tłuszczu kacze lub gęsie udka. Do przyrządzenia tego boskiego specjału potrzebujemy oczywiście gęsi tłuszcz. O jego właściwościach i zaletach pisałam przy okazji postu o Zobacz więcej
gr sera koziego 15 oliwek czarnych greckich gałązka tymianku oliwa extra v. sól/pieprz Rillette to smarowidło o podobnym zastosowaniu jak nasz polski smalec, z tąróżnicą,że ma większą ilość mięsa. W Zobacz więcej
gr sera koziego 15 oliwek czarnych greckich gałązka tymianku oliwa extra v. sól/pieprz Rillette to smarowidło o podobnym zastosowaniu jak nasz polski smalec, z tąróżnicą,że ma większą ilość mięsa. W Zobacz więcej
Cześć =) Rillettes, to wyśmienity specjał kuchni francuskiej i wspaniałe smarowidło do pieczywa. Coś pomiędzy pasztetem a smalcem. Można go przygotować z różnego rodzaju mięsa: z gęsi, kaczki, królika Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Pasztet z królika

Pasztet z królika 1113

1
i ostudzić. Do drugiej miski wkroić bułkę i zalać ja powstałym z duszenia sosem. Schłodzone mięso obrać od kości i zmielić na drobnym sitku razem z cebula i namoczoną bułką ( można zmielić dwa razy Zobacz więcej
ciepłej kąpieli w tłuszczyku zamienia się w coś boskiego. Jest kruchuteńka i rozpływa się w ustach. Podstawą jest dobre mięso i długie pieczenie w bardzo niskiej temperaturze. Żeby piekarnik nie Zobacz więcej
(13) cukinia(12) czekolada(5) dania bezmięsne(80) dania mięsne(90) desery(31) dipy(3) dodatki(13) domowe wędliny(3) drób(44) dziczyzna(9) grill(20) grillowanie(1) grzyby(24) gęś(8) halloween(1) Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Zupa krem z tomatillo

Zupa krem z tomatillo 251

0
) wrzesień(36) sierpień(33) lipiec(30) czerwiec(26) maj(28) kwiecień(20) marzec(15) Technologia Blogger. Zaloguj się Przyciski Listonic testowanie restauracji Credits Popularne posty Gęś pieczona Zobacz więcej
(melisa, listek świeżej mięty i kapary, które dodaje się po usmażeniu) mięso pieczone; wołowe, schab, baranina (majeranek, tymianek, rozmaryn) mięso z królika (gałka muszkatołowa, tymianek, liście Zobacz więcej
do znudzenia! Na pierwszy ogień- produkty mięsne. Zdecydowanie dozwolone są drób bez skóry (kurczak, indyk), chuda wołowina i cielęcina, można również spokojnie pałaszować mięso z zająca, królika, a Zobacz więcej