pasztet z gęsi i królika

Dzisiaj proponuje wam coś z kuchni francuskiej. Danie które Francuzi potrafią przygotować z każdego mięsa, klasycznie z wieprzowiny, ale także z kaczki, gęsi, królika, zająca, a nawet z łososia. Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wiem co jem
Rillettes z gęsi

Rillettes z gęsi 1294

0
„Ten wyśmienity specjał francuskiej kuchni to doskonałe smarowidło do chleba, coś pomiędzy pasztetem a smalcem. Można go przygotować z różnego rodzaju mięsa: wieprzowiny, królika, gęsi lub kaczki a Zobacz więcej
w powstałym smalcu dusi się kawałeczki mięsa. Ważne jest dobre doprawienie rillettes ziołami i winem, które odparowuje zostawiając cały swój smak. A robiliście i jedliście już smalec z gęsi? Jeśli Zobacz więcej
W tym roku Święta były niezwykle smaczne! Na naszym stole znalazł się sum w miodzie, żur z sadzonym, przepiórczym jajem, królik, gęś i pyszny pasztet. Wśród wszystkich świątecznych potraw znalazła się Zobacz więcej
Linkus
Linkus Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczny Świat Ewy
Rillettes z łososia

Rillettes z łososia 114

1
, ale o bardziej rustykalnej konsystencji czyli z kawałkami mięsa lub ryby. Klasyczne są właśnie z wieprzowiny, ale można je przygotować z kaczki, gęsi, królika lub zająca, a nawet z łososia. Polecam Zobacz więcej
pomarańczowo - korzennej Pieczony kurczak z sosem winogronowo-tymiankowym Kurczak z suszonymi pomidorami Filet z sarny z borowikami w cieście francuskim podany z konfiturą z cebuli Wędzony Zobacz więcej
Rillettesto smarowidło do chleba, przypominające pasztet, ale o bardziej rustykalnej konsystencji. Klasyczne są właśnie z wieprzowiny, ale można je przygotować z kaczki, gęsi, królika lub zająca, a Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczny kąsek
Przepisy na Wielkanoc

Przepisy na Wielkanoc 662

2
Makowiec japoński Makowiec z jabłkami i orzechami Wielkanocny żurek z białą kiełbasą i chrzanem Domowy makaron Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim z prawdziwkami Pierś z gęsi z suszonymi Zobacz więcej
gr sera koziego 15 oliwek czarnych greckich gałązka tymianku oliwa extra v. sól/pieprz Rillette to smarowidło o podobnym zastosowaniu jak nasz polski smalec, z tąróżnicą,że ma większą ilość mięsa. W Zobacz więcej
w tłuszczu (najlepiej gęsim) bardzo długo w niskiej temperaturze. To takie połączenie naszego smalcu i pasztetu, gdyż występuje tam zdecydowana przewaga mięsa, więc trudno to nazwać zwyczajnym Zobacz więcej
gr sera koziego 15 oliwek czarnych greckich gałązka tymianku oliwa extra v. sól/pieprz Rillette to smarowidło o podobnym zastosowaniu jak nasz polski smalec, z tąróżnicą,że ma większą ilość mięsa. W Zobacz więcej
gr sera koziego 15 oliwek czarnych greckich gałązka tymianku oliwa extra v. sól/pieprz Rillette to smarowidło o podobnym zastosowaniu jak nasz polski smalec, z tąróżnicą,że ma większą ilość mięsa. W Zobacz więcej
Cześć =) Rillettes, to wyśmienity specjał kuchni francuskiej i wspaniałe smarowidło do pieczywa. Coś pomiędzy pasztetem a smalcem. Można go przygotować z różnego rodzaju mięsa: z gęsi, kaczki, Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Pasztet z królika

Pasztet z królika 1102

1
Królika nie każdy lubi, ale ja go polecam. Jest zdrowy i smaczny. Ja zrobiłam tym razem pasztet i jestem zadowolona z efektu. Najpierw podsmażyłam mięso i boczek. Potem udusiłam i w sosie namoczyłam Zobacz więcej
właśnie z wieprzowiny, ale można je przygotować z kaczki, gęsi, królika lub zająca, a nawet z łososia. Wegetarianie i ci na diecie niech odwrócą wzrok (no chyba że ci ostatni hołdują filozofii Zobacz więcej
(13) cukinia(12) czekolada(5) dania bezmięsne(80) dania mięsne(90) desery(31) dipy(3) dodatki(13) domowe wędliny(3) drób(44) dziczyzna(9) grill(20) grillowanie(1) grzyby(24) gęś(8) halloween(1) Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Zupa krem z tomatillo

Zupa krem z tomatillo 250

0
(12) czekolada(5) dania bezmięsne(80) dania mięsne(90) desery(31) dipy(3) dodatki(13) domowe wędliny(3) drób(44) dziczyzna(9) grill(20) grillowanie(1) grzyby(24) gęś(8) halloween(1) indyk(8) Zobacz więcej
(melisa, listek świeżej mięty i kapary, które dodaje się po usmażeniu) mięso pieczone; wołowe, schab, baranina (majeranek, tymianek, rozmaryn) mięso z królika (gałka muszkatołowa, tymianek, liście Zobacz więcej
do znudzenia! Na pierwszy ogień- produkty mięsne. Zdecydowanie dozwolone są drób bez skóry (kurczak, indyk), chuda wołowina i cielęcina, można również spokojnie pałaszować mięso z zająca, królika, a Zobacz więcej