pasztet z głowizny

Flaki to zupa, która doprowadza wiele osób do przerażenia. Nieobce są myśli typu „jak można jeść coś takiego?”. Ja nie rozumiem tych uprzedzeń. Przede wszystkim trzeba sobie uświadomić, że flaki to Zobacz więcej
Uwielbiam pasztety, słodkie albo pikantne, z plasterkami ogórka kiszonego. Zwłaszcza te pieczone, z których mogę wyżerać ukradkiem przypieczony wierzch. Kupne ulubione miałam dwa. Jeden nazywał się „A Zobacz więcej
. Zasiadłem przy stoliku, na który ze ściany zerkała nieznana mi contessa o zaciętej minie i jasnych włosach upiętych w skromny kok. Na przystawkę wybrałaby pewnie tłustą gęsią wątróbkę, ale skoro Zobacz więcej
w chińskiej fasolce, pod beszamelem Frankfurterki w płaszczyku z buraka naciowego Frappe na upalne dni Frutti di mare z frytownicy ActiFry Frutti di mare z makaronem G Galareta z dorsza Galareta z Zobacz więcej