pasztet z jelenia

Pyszny ,puszysty i soczysty. Składniki 1 kg mięsa z jelenia 1/2 kg boczku wędzonego 200 g wędzonej słoniny 400 g łopatki wieprzowej 200 g marchewki pietruszka seler por (biała część) 2 cebule 4 liście Zobacz więcej
foto by katka cobytuzjesc.blogspot.com Któregoś pięknego dnia dostałam mięso jelenia a dokładniej karczek ,właściwie to karczycho bo, aż prawie 8 kg z prośbą przerobu tego mięsa na coś smacznego do Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nina w kuchni
Pasztet z jelenia

Pasztet z jelenia 809

1
Wyjątkowy pasztet z jelenia, najlepszy jaki jadłam. Po prostu wyśmienity! Widzicie na zdjęciach jaki jest kremowy? Jest odświętny i przeznaczony na specjalne okazje, takie jak Wielkanoc czy Boże Zobacz więcej
Pasztet z jelenia i królika Składniki: - 1 kg okrawków mięsa z jelenia - 0,5 kg podgardla wieprzowe, - 1 królik lub zając - 0,2kg wątróbek drobiowych, - 2-3 marchewki średniej wielkości, - 10 dag Zobacz więcej
Oto ostatnia część relacji z warsztatów z dziczyzną. Tym razem pomysł na jelenia i dzika. Zdjęcia, które możecie oglądać poniżej, dostałam od Shinju, która, jak już wiecie, partnerowała mi przy Zobacz więcej
Bardzo lubimy testować lokalne specjały, które powstały z naturalnych składników. Więc jak dopadliśmy się w ten weekend do stoisk z serami, chlebami i wędlinami to nie mogliśmy odejść. Spróbowaliśmy Zobacz więcej
z jelenia z borowikami zapiekany w cieście francuskim oraz pasztet z dzika. Przepisy podam później. Było pysznie i ciekawie. Dowiedziałam się m.in jak w warunkach domowych uwędzić mięso i poznałam Zobacz więcej
warzyw, filet z jelenia z zapiekanego w cieście francuskim oraz pasztet z dzika. Nasze grono było bardzo liczne, pełną listę blogerek możecie znaleźć u Hani. Z częścią mogłyśmy spotkać się po raz Zobacz więcej
« Pasztet z jelenia i królika Boczek solony wg. beiota Boczek solony wg. beiota Podpatrzyłem i posmakowałem specjałów z Litwy na jarmarku i na podstawie wyglądu i smaku ich słoniny zrobiłem swój Zobacz więcej
W minioną sobotę miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach organizowanym przez Makro pod tytułem "Smaki dziczyzny". W warsztatach wzięło udział 25 blogerek. Pracowałyśmy w parach - ja z Izą. W Zobacz więcej
Ja tu modzę jak wykorzystać "mojego" jelonka Ot co wymyśliłem z bulionu powstałym podczas przygotowywania pasztetu ...Kapuśniak na bulionie z jelenia...Pyszny! Składniki Bulion: 1 kg mięsa z jelenia Zobacz więcej
z aksamitnym sosem żurawinowym, - Sałatka z marynowanych warzyw z grillowanym sarnim filetem, - Zupa borowikowa, - Sum w sosie piernikowym, - Sandacz w sosie z kwaszonych ogórków, - Filet jeleni Zobacz więcej
Pasztet z dziczyzną Składniki: - 2 kg mięsa z dzika (okrawki z rozbioru: boczek, podgardle, łopatka, karkówka), - 0,5kg mięsa z jelenia, - 0,5 kg podgardla wieprzowego, - 0,5kg piersi indyczej (można Zobacz więcej
dziś zaletą dziczyzny jest fakt że jest to mięso wolne od antybiotyków, lekkie a także zawiera kolagen, kreatyny, witaminy z grupy B oraz żelazo czy magnez. Jeśli jedliście gorszej jakości mięso z Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dieta Eco
Menu wielkanocne

Menu wielkanocne 177

2
zł Schab środkowy wędzony 1 kg / 39,00 zł Baleron wiejski z własnej wędzarni 1 kg / 34,00 zł Pasztet domowy 1 kg / 35,00 zł Pasztet z jelenia na naturalnym maśle 1 kg / 59,00 zł Pasztet z gęsi Zobacz więcej
Team w akcji;) Pasztet z dzika Jeleń w cieście francuskim Jeleń w cieście francuskim z konfiturą z cebuli pan Piotr Kraśkiewicz pan Grzegorz Kazubski Ja oraz Mistrz Piotr Kraśkiewicz Pozdrowienia dla Zobacz więcej
asortymencie. Szef kuchni Grzegorz Kazubski wprowadził nas w ten staropolski temat i pod czujnym okiem i cennymi wskazówkami Pana Piotra przystąpiliśmy do działania. Naszym zadaniem było Zobacz więcej
ostrości noży. Następnym razem chyba przyjdę ze swoim przyniesionym z domu ;) Pod noże natomiast tym razem trafił dzik, jeleń i sarna. Tym samym powstał pasztet z dzika ze śliwką zawijaną w boczku, Zobacz więcej
w "realu" ;)), przygotowałyśmy jeszcze pasztet z dzika z suszoną śliwką i absolutnie pyszny filet z jelenia z borowikami, pieczony w cieście francuskim i podawany z konfiturą z czerwonej cebuli. Żeby Zobacz więcej
pomysły w niczym nas nie ograniczają. Natomiast jeśli chcemy nawiązać do kuchni staropolskiej, to dziczyzna jest jak najbardziej właściwa. W dawnych wiekach Polacy jeśli chodzi o mięso, to jadali Zobacz więcej