pasztet z kurczaka z marchewka i groszkiem

To idealny pomysł na wykorzystanie rosołu z poprzedniego dnia. Proste i niezawodne danie! No i nic się nie marnuje - ja wykorzystałam rosół z wczorajszej "produkcji" pasztetu ;-) Składniki: 2 udka z Zobacz więcej
Czyli utylizacja resztek. Do galaretek można dodać groszek zielony, jajko na twardo, ciecierzycę, warzywa z rosołu, możliwości jest wiele. Podajemy z octem balsamicznym lub winnym lub z majonezem, Zobacz więcej
do smaku. Zalewamy przygotowane mięso i warzywa płynem i wstawiamy do lodówki. Warzywa z gotowania rosołu można wykorzystać do przygotowania puree (miksujemy warzywa, dodajemy serek homogenizowany Zobacz więcej
, że możemy powiedzieć, że wiemy, co w nim jest. Tak powstałe paszteciki podajemy z barszczem lub solo, jako przystawkę. Nie muszę chyba mówić, że na dobrą sprawę można tak załatwić każdy problem - Zobacz więcej
Galaretka z kurczaka w skorupkach jajek Pierwszy raz robiłam takie cuda. Trochę pracochłonne to danie, z uwagi na to, że te maleństwa trzeba nadziać ale efekt wspaniały:) Składniki: kilka skorupek Zobacz więcej
foremki do pasztetu (mniejsze niż keksówki). Mnie wyszła jedna wypełniona do połowy, bo robiłam z tego co mi pozostało z tarty, czyli około 1/3 podanych składników. Składniki: 500g mięsa z Zobacz więcej
polecam również lekki pasztet drobiowy z pistacjami lub pasztet domowy Składniki na 7- 8 porcji 2 udka i 2 piersi kurczaka 2 marchewki groszek zielony ( u mnie z puszki, mrożony będzie miał Zobacz więcej
godzin . Wyjąć przewracając delikatnie foremkę . Udekorować świątecznie . * Resztę wołowiny , kurę , warzywa z rosołu obrane mrożę i używam po Świętach na pierogi , krokiety , pasztet , zapiekanki , Zobacz więcej
Babciagramolka
Babciagramolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Buniabaje w kuchni
Niby rosół

Niby rosół 133

0
Wywar rosołowy z warzyw i korpusów .Dobrze zrobiony - doprawiony, z lanymi kluseczkami .Nazwać go rosołem nie mam odwagi . Składniki : 0,60 kg tzw. porcji rosołowej czyli tego co zostanie po wycięciu Zobacz więcej
Krem z cukini - Zupy - W Mojej Kuchni-ak - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU W Mojej Kuchni-ak Krem z cukini (25.08.2014)Publikacja przepisu w nr 9/2014 Przyślij Przepis (22.08.2014) Zobacz więcej
dobra opcja na obiad podana z sosem pieczarkowym. Pasztet jest wilgotny, aromatyczny na bazie kaszy manny z dodatkiem pieczarek, marchewki, cebuli i czerwonej fasoli. Delikatny i bardzo smaczny. Zobacz więcej
wpisy Galaretka z kurczaka 25-02-2014 Galaretka z kurczaka Galaretka z kurczaka to pyszna przekąska nie tylko świąteczna.... More Pasztet 25-02-2014 Pasztet Pasztet przepis na domowy, aromatyczny i Zobacz więcej
Narodzenia bez pasztetu, wędzonej szynki, baleronu (przepisy znajdziecie we wcześniejszych postach). Ale też nie można zamknąć się całkowicie w rutynie gotowania co roku tego samego. Warto pomyśleć Zobacz więcej
, bananem i żurawiną Quinoa z daktylami i bananem Placki, racuchy, naleśniki, gofry Razowe placki bananowe – dietetyczne, bez tłuszczu, wegańskie Placki z płatków owsianych Racuszki z Zobacz więcej
Jajka faszerowane marchewką z groszkiem Jajka w sosie czosnkowym Cukinia duszona z jabłkiem i kiełbasą Makaron po chińsku z omletem Zapiekanka z jarmużem Fasolka po bretońsku Omlet z Zobacz więcej
:) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Teraz na blogu dwa razy z rzędu był jadłospis, a więc dziś propozycje obiadowe Zobacz więcej
pannamadzia
pannamadzia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
breakfast's time!
75.

75. 172

0
curry made with greenpeas, carrots and potatoesHOTDish)- warzywa w curry: zielony groszek, marchewka i ziemniakiKabli Pilaou(Basmati rice with chickpeas an aromatic ricedish for accompanying our main Zobacz więcej
sisters
sisters Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Paleta Smaku
Pierwszy taki catering

Pierwszy taki catering 355

0
dodatek do sałatek lub szaszłyków 5. Crostini z pieczonymi w orientalnych przyprawach warzywami (marchewką, bakłażanem, cukinią i papryką) i z masłem czosnkowym 6. Crostini z listkami szpinaku, Zobacz więcej
na tłuszczu, pieczone z masy mielonej w folii lub pergaminie. PRZECIWWSKAZANE Tłuste gatunki: wieprzowina, baranina, gęsi, kaczki, dziczyzna. Tłuste ryby: węgorz, łosoś, sum, tołpyga, halibut, Zobacz więcej
mocno skoncentrowany) i zamrozić w formie takich małych kostek (jak lód do drinków). Z kolei ugotowane mięso można albo wykorzystać od razu na drugie danie robiąc np. potrawkę z kurczaka, albo też Zobacz więcej