pasztet z kurczaka z marchewka i groszkiem

To idealny pomysł na wykorzystanie rosołu z poprzedniego dnia. Proste i niezawodne danie! No i nic się nie marnuje - ja wykorzystałam rosół z wczorajszej "produkcji" pasztetu ;-) Składniki: 2 udka z Zobacz więcej
Czyli utylizacja resztek. Do galaretek można dodać groszek zielony, jajko na twardo, ciecierzycę, warzywa z rosołu, możliwości jest wiele. Podajemy z octem balsamicznym lub winnym lub z majonezem, Zobacz więcej
do smaku. Zalewamy przygotowane mięso i warzywa płynem i wstawiamy do lodówki. Warzywa z gotowania rosołu można wykorzystać do przygotowania puree (miksujemy warzywa, dodajemy serek homogenizowany Zobacz więcej
, że możemy powiedzieć, że wiemy, co w nim jest. Tak powstałe paszteciki podajemy z barszczem lub solo, jako przystawkę. Nie muszę chyba mówić, że na dobrą sprawę można tak załatwić każdy problem - Zobacz więcej
Galaretka z kurczaka w skorupkach jajek Pierwszy raz robiłam takie cuda. Trochę pracochłonne to danie, z uwagi na to, że te maleństwa trzeba nadziać ale efekt wspaniały:) Składniki: kilka skorupek Zobacz więcej
foremki do pasztetu (mniejsze niż keksówki). Mnie wyszła jedna wypełniona do połowy, bo robiłam z tego co mi pozostało z tarty, czyli około 1/3 podanych składników. Składniki: 500g mięsa z Zobacz więcej
polecam również lekki pasztet drobiowy z pistacjami lub pasztet domowy Składniki na 7- 8 porcji 2 udka i 2 piersi kurczaka 2 marchewki groszek zielony ( u mnie z puszki, mrożony będzie miał Zobacz więcej
godzin . Wyjąć przewracając delikatnie foremkę . Udekorować świątecznie . * Resztę wołowiny , kurę , warzywa z rosołu obrane mrożę i używam po Świętach na pierogi , krokiety , pasztet , zapiekanki , Zobacz więcej
Babciagramolka
Babciagramolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Buniabaje w kuchni
Niby rosół

Niby rosół 132

0
Wywar rosołowy z warzyw i korpusów .Dobrze zrobiony - doprawiony, z lanymi kluseczkami .Nazwać go rosołem nie mam odwagi . Składniki : 0,60 kg tzw. porcji rosołowej czyli tego co zostanie po wycięciu Zobacz więcej
Krem z cukini - Zupy - W Mojej Kuchni-ak - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU W Mojej Kuchni-ak Krem z cukini (25.08.2014)Publikacja przepisu w nr 9/2014 Przyślij Przepis (22.08.2014) Zobacz więcej
dobra opcja na obiad podana z sosem pieczarkowym. Pasztet jest wilgotny, aromatyczny na bazie kaszy manny z dodatkiem pieczarek, marchewki, cebuli i czerwonej fasoli. Delikatny i bardzo smaczny. Zobacz więcej
Galaretka z kurczaka czyli wyśmienita przekąska nie tylko na święta. Smakujemy nie tylko jedzenia! Kontakt Składniki Tu jedliśmy Przepisy Dania azjatyckie Dania główne Dania dla dzieci Desery Dodatki Zobacz więcej
Narodzenia bez pasztetu, wędzonej szynki, baleronu (przepisy znajdziecie we wcześniejszych postach). Ale też nie można zamknąć się całkowicie w rutynie gotowania co roku tego samego. Warto pomyśleć Zobacz więcej
, bananem i żurawiną Quinoa z daktylami i bananem Placki, racuchy, naleśniki, gofry Razowe placki bananowe – dietetyczne, bez tłuszczu, wegańskie Placki z płatków owsianych Racuszki z Zobacz więcej
topionego Duszony bakłażan z pomidorami Pasztet z marchewki Pasztet z fasoli z kaszą manną Pasztet z grochu Pasztet z jajek Grzanki z pastą z wątróbek i konfiturą porzeczkową Jak Zobacz więcej
:) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Teraz na blogu dwa razy z rzędu był jadłospis, a więc dziś propozycje obiadowe Zobacz więcej
pannamadzia
pannamadzia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
breakfast's time!
75.

75. 172

0
curry made with greenpeas, carrots and potatoesHOTDish)- warzywa w curry: zielony groszek, marchewka i ziemniakiKabli Pilaou(Basmati rice with chickpeas an aromatic ricedish for accompanying our main Zobacz więcej
sisters
sisters Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Paleta Smaku
Pierwszy taki catering

Pierwszy taki catering 339

0
dodatek do sałatek lub szaszłyków 5. Crostini z pieczonymi w orientalnych przyprawach warzywami (marchewką, bakłażanem, cukinią i papryką) i z masłem czosnkowym 6. Crostini z listkami szpinaku, Zobacz więcej
DO PIECZYWA ZALECANE Masło, twarożek, jaja na miękko, jajecznica na parze, pasta z cielęciny, drobiu. W ograniczonej ilości margaryna miękka, miód, marmolada, chude wędliny ( szynka, polędwica, Zobacz więcej
mocno skoncentrowany) i zamrozić w formie takich małych kostek (jak lód do drinków). Z kolei ugotowane mięso można albo wykorzystać od razu na drugie danie robiąc np. potrawkę z kurczaka, albo też Zobacz więcej