pasztet z mięsa duszonego

Wszystkie dodane na tym blogu przepisy i zdjęcia są mojego autorstwa, ich kopiowanie bez mojej wiedzy i zgody stanowi złamanie prawa (USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawach autorskich i prawach Zobacz więcej
patusia
patusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak mojej kuchni
Chutney świąteczny

Chutney świąteczny 551

0
Chutney idealny do świątecznych smakołyków: pasztetów, mięs i serów. Ja zajadam go również na kanapce z plasterkiem sera lub wędliny. Polecam! Chutney świąteczny Składniki na 4 słoiczki: 200g Zobacz więcej
pokrojone mięso i dusić na wolnym ogniu do miękkości. Pod koniec duszenia mięsa włożyć pokrojony boczek, następnie zmielić w maszynce na gładką masę. Masło utrzeć , dodać kwaśną śmietanę, drobno Zobacz więcej
beetle
beetle Obserwuj blogaObserwujesz bloga
apetyt i smak
Sos śliwkowy do mięs

Sos śliwkowy do mięs 3133

1
Idealny dodatek do pieczonych lub duszonych mięs na świątecznym stole. Świetnie komponuje się z tradycyjnymi pasztetami i pieczeniami. Można go podawać zarówno na zimno jak i na ciepło. Większą ilość Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PATI197799
PASZTET WIEPRZOWY

PASZTET WIEPRZOWY 6435

1
plastry cebulę, dodać pokrojoną słoninę( 15 dag ), dusić przez ok. 15 minut, dodać wątróbki i ugotowaną wieprzowinę podlać szklanką wywaru ( z gotowania mięsa ), gotować przez 5 minut. Schłodzić, Zobacz więcej
. PO KILKUNASTU MINUTACH dodaj oliwę, sól, pieprz i musztardę, zamieszaj, w razie konieczności znowu podlej odrobiną wody. CZĘSTO MIESZAJ KONFITURĘ, aby się nie przypaliła. Kiedy uzyska ładny kolor i Zobacz więcej
Podgardle - nadaje się do wytopienia na smalec, jako dodatek do jarzyn gotowanych, a zwłaszcza kapusty, do bigosu, do gotowania jako dodatek do pasztetu. Karkówka - nadaje się do duszenia, smażenia na Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Królik duszony w pomidorach

Królik duszony w pomidorach 191

2
Królicze mięso jest bardzo chude i delikatne. Domowy pasztet z królika jest wyjątkowo smaczny i jeśli jeszcze go nie próbowaliście to najwyższa pora. Warto włączyć królika do domowego menu a z tego co Zobacz więcej
" Jak już wspominałam wcześniej, do pasztetu przygotowałam bardzo fajny dodatek - konfiturę z czerwonej cebuli. Przeglądałam różne przepisy i w efekcie powstał taki mój własny, który mogę sobie Zobacz więcej
paulinam
paulinam Obserwuj blogaObserwujesz bloga
slodkiepychotki
mały pasztet

mały pasztet 394

0
prosty przepis na pasztet. smaczny na ciepło i na zimno. idealny w towarzystwie chrzanu, ćwikły lub żurawiny. na chlebie z pomidorem lub ogórkiem kiszonym. może niezbyt urodziwy, ale taki własnie jest Zobacz więcej
Trochę Smaku
Trochę Smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trochę Smaku
Pasztet domowy

Pasztet domowy 562

0
Składniki Sposób przygotowania Boczek, podgardle, kaczkę i łopatkę podsmażamy i dusimy w krótkim sosie, następnie zalewamy wodą, dodajemy cebulę, ziele, pieprz, liść, grzyby. Całość dusimy. W połowie Zobacz więcej
wymieszać silikonowa forma 22 cm do formy włożyć pasztet i dobrze go przyklepać w formie posypać wierzch ciut tartą bułką piec w 200C około 40 minut z formy wyjąc ostudzony........SMACZNEGO!!! sól Zobacz więcej
Królik w winie i pasztet z bakłażana Poporcjowanego królika solę, pieprzę, obsypuję ziołami i smażę z każdej strony. Miażdżę ząbki czosnku, szatkuję drobno cebule i smażę na oliwie. Przesmażone mięso Zobacz więcej
agattekhh
agattekhh Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Agatka gotuje i smakuje
Domowy pasztet

Domowy pasztet 1211

1
Nic tak nie smakuje, jak pasztet domowej roboty. Jest może trochę przy nim zachodu i pracy, ale każdy sobie w upieczeniu go na pewno poradzi :-) Składniki: 1,50 kg surowego mięsa np. łopatki 1 kg Zobacz więcej
kilkanaście minut. Dodać sól, cukier, ocet balsamiczny oraz wino i dusić na małym ogniu przez ok 45 minut mieszając od czasu do czasu. Skarmelizowaną cebulę przełożyć do suchego, wyparzonego Zobacz więcej
Dzisiaj mój pierwszy pasztet :). Pasztet z wątróbek z borowikami i żurawiną (2 formy keksowe) 130 g podgardla 2 łyżki oleju 500 mięsa wieprzowego pokrojonego w kostkę 450 g wątróbki 50 g suszonych Zobacz więcej
Jest to zupełnie inna odsłona tego pospolitego warzywa.Fantastycznie współgra zesłonymi serami, jestniebanalnym dodatkiem do świątecznych mięs i pasztetów. Mimo iż po skrojeniu cebuli jest dużo, to Zobacz więcej
Często słyszę pytanie co zrobić z mięsa po rosole. U nas nie ma takiego problemu, przeważnie panieruję i smażę, ale można też poddusić jak tym razem z cebulą, przyprawy można dobierać wg gustu . Można Zobacz więcej
Alternatywa do pasztetu pieczonego. Jest bardziej aksamitny i troche bardziej charakterny niż pieczony odpowiednik. Składniki (na małą keksówkę): 50 dag kurzych wątróbek 30 dag piersi z kurczaka 2 Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
pasztet z pieczarek

pasztet z pieczarek 368

1
Pyszny pasztet z pieczarek nie tylko dla wielbicieli grzybów, został przygotowany z dodatkiem warzyw, cebuli oraz czosnku, doprawiony majerankiem oraz świeżo mieloną gałką muszkatołową. Ten pasztet Zobacz więcej