pasztet z pistacjami

Najlepszy pasztet, jaki upiekłam i jadłam, a piekę dużo różnorodnych pasztetów. Jest bardzo miękki, aromatyczny i chrupiący dzięki orzechom. Ładnie się kroi ukazując zielonkawe pistacje. Najlepiej Zobacz więcej
Full text „Goût de France / Good France” („Smak Francji”) Laurent Fabius, minister Spraw Zagranicznych i Rozwoju Międzynarodowego Francji i Alain Ducasse, francuski kucharz o światowej sławie, Zobacz więcej
Uwielbiam psztety i mięsne i warzywne. Ten jest przepyszny, delikatnie słodki (jak ktoś nie lubi można pominąć amaretto). Pasztet świetnie nadaje się na pikniki czy zbliżającą się Wielkanoc (mówię Zobacz więcej
Co zrobić z pozostałym po niedzielnym obiedzie mięsem z pieczonej gęsi? Można przygotować pyszny pasztet. Jeśli chociaż raz mieliście okazję samodzielnie przygotować pasztet, z pewnością przyznacie mi Zobacz więcej
Bardzo lekki pasztet, bez dodatku wątróbki i boczku, za to z dodatkiem pistacji i oleju Kujawskiego z cytryną i bazylią. Ma zwartą konsystencję i po schłodzeniu można go cieniutko kroić. Pokrojony w Zobacz więcej
Długo zbierałam się żeby zrobić wegetariański pasztet.Przepis na niego zapisałam już kilkalat temu oglądając program "Rewolucja na talerzu". Podobało mi się, że było w nim dużo ziół, chili no i te Zobacz więcej
Długo zbierałam się żeby zrobić wegetariański pasztet.Przepis na niego zapisałam już kilkalat temu oglądając program "Rewolucja na talerzu". Podobało mi się, że było w nim dużo ziół, chili no i te Zobacz więcej
Delikatność drobiowego mięsa i delikatna słoność pistacji w tym przypadku to połączenie idealne. W moim domu sprawdza się w 100 procentach. Polecam więc i dla Was taki pasztet, nie tylko na świąteczny Zobacz więcej
Jakoś z czasem ostatnio krucho, ale to pewnie jak u wszystkich. Wkoło wszystko dzieje się tak szybko, może nawet za szybko, a nam nie pozostaje nic innego jak jakoś nadążyć za światem. Jeśli chodzi o Zobacz więcej
Wielkanoc zbliza sie wielkimi krokami. Postanowilam wiec, ze w tym roku pojawi sie u mnie na blogu kilka przepisow na potrawy wielkanocne. Zacznijmy wiec od drobiowego pasztetu z dodatkiem watrobki i Zobacz więcej
Pasztet z królika z pistacjami mar 24, 2013 To delikatny, niezbyt tłusty pasztet we francuskim stylu, z ciągle niedocenianego u nas mięsa z królika. Do kupienia jest praktycznie tylko w wersji Zobacz więcej
Kris: Pasztet z selera robiłem po raz pierwszy. Miałem już okazję robić kotlety z selera i krem z selera. Jeżeli chodzi o pasztet to wcześniej robiłem jedynie pasztet z soczewicy. Do sporządzenia Zobacz więcej
U Was też domowy pasztet gości na wielkanocnym stole? Jeśli w tym roku nie robiliście to postarajcie się zrobić w przyszłym roku. Ja staram się kombinować w pasztetach ale robię nie więcej jak jeden Zobacz więcej
Mama przygotowała na te Święta fantastyczny pasztet. Soczysty, delikatny, z chrupiącymi pistacjami, wspaniały na kromce domowego żytniego chleba na zakwasie. Wielkanocny pasztet z indyka z pistacjami: Zobacz więcej
Pyszny, domowy pasztet drobiowy z dodatkiem pistacji. Kroi się idealnie, nawet na cieniutkie plasterki, nie rozpada się. Pasztet pieczony w małej keksówce, 20 cm dł. Taką keksówkę możecie nabyć w Zobacz więcej
Domowy pasztet jest pyszny, łatwy do przygotowania i bardzo aromatyczny. Lubie wegetariańskie pasztety z soczewicy i soi, jednak z dodatkiem mięsa to mój faworyt!. Wszystkie zioła i przyprawy Zobacz więcej
Chociaż nie mogę siebie nazywać wielbicielem pasztetów, to czasami mam ochotę ich skosztować !! Kiedy przychodzi mi chęć na zjedzenie pasztetu, wtedy eksperymentuję. Ten przepis to jeden z owoców Zobacz więcej
Pasztet mięsny lubię jak najbardziej. Na Święta upiekę nieco inny, niż polski, tradycyjny. Z polędwiczki wieprzowej, z pistacjami. Jest szybki i prosty w wykonaniu. Wspaniale smakuje z dodatkiem Zobacz więcej
pasztet cielęco-wieprzowy z pistacjami Postanowiliśmy upiec swój pierwszy w życiu pasztet. Stwierdziliśmy, że musimy się dobrze do tego przygotować i przedstawić Wam coś naprawdę wyjątkowego! Zobacz więcej
Ten pasztet był u mnie na święta ale gorąco namawiam do zrobienia go niezależnie od okazji. Jest lekki bo składa się głównie z drobiu i dużej ilości warzyw, ma w sobie co prawda boczekale itak nie Zobacz więcej