pasztet z podrobów wieprzowych

{{headerMessage}}
. Składniki: podroby z królika i 2 przednie nogi z królika 400 g wątróbek drobiowych od 0,5 - 1 kg płucek wieprzowych 600 g podgardla wieprzowego 4 bułki pszenne np. kajzerki 3 średnie cebule 4-5 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie ma w naszym domu świąt bez sernika, makowca i pasztetu i mojej Mamy :) Ciasta są już na blogu więc pora na pasztet z zająca SKŁADNIKI przodek i podroby z zająca 500g podgardla wieprzowego Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
pasztet z królika

pasztet z królika 1020

0
{{headerMessage}}
Pyszny domowy pasztet z królika o idealnej konsystencji i wspaniałym smaku. Pasztet pieczony z przemrożonej tuszki królika z dodatkiem wieprzowiny i jej podrobów oraz suszonych podgrzybków na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ale będzie przeskok, prosto z kuchni włoskiej do kuchni śląskiej, gdyż po pasztecie wegetariańskim pora dla odmiany na mięsny - z królika. odkrywając powoli śląskie smaki chciałam i tego dania Zobacz więcej
ola.dedio
ola.dedio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ola-w-kuchni
Domowy pasztet

Domowy pasztet 291

0
{{headerMessage}}
Pasztet mięsny zrobiony z dobrej jakości mięsa i podrobów, doskonale przyprawiony zasmakuje każdemu. Sprawdzi się na Wielkanocnym stole, jak i również na kromce domowego chleba. Moim ulubionym i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
" masy wykorzystujemy wieprzowe podgardle oraz jajka. SKŁADNIKI: 1 kaczka bez szyi i podrobów (1,5 kg) marchew korzeń pietruszki opalona cebula pieprz w ziarnkach 1 ćwiartka z kurczaka (ok. 0,5 kg) 1 Zobacz więcej
An-na
An-na Obserwuj blogaObserwujesz bloga
waniliowo
Pasztet z gęsi ze smardzami

Pasztet z gęsi ze smardzami 1026

1
{{headerMessage}}
tak jest... I to dobrze, bo dodatek gęsi jest dobrze wyczuwalny, a nazwa pasztetu pochodzi przecież od smaków dominujących... Zatem - upiekłam pasztet z gęsi ze smardzami. Tak wyszło, bo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Fakt pierwszy – ten kto zna wyłącznie smak kupnegopasztetu, nie wie co znaczy dobry pasztet. Fakt drugi – pasztet powstał jako wyrób, który miał być sposobem nawykorzystanieresztek mięsa, podrobów, Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Pasztet z zająca

Pasztet z zająca 319

0
{{headerMessage}}
prezentuję pasztet z zająca na bułce, oczywiście suchej, aby nie popsuć wspaniałego smaku i aromatu dziczyzny. Składniki: - przodek zająca z podrobami - podgardle wieprzowe - trochę słoniny - kilka Zobacz więcej
Mariola88
Mariola88 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowe ciasta
Kaczka pieczona nadziewana

Kaczka pieczona nadziewana 3321

0
{{headerMessage}}
rosołki w kostce drobiowe podroby z kaczki 200 g mięsa wieprzowego 2 małe cebule papryka czerwona sól pieprz dodatkowo: szklanki czerwonego wina do podlewania podczas pieczenia nici spożywcze i igła Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. bryndza. 8. Proces uszlachetniający czekoladę, dzięki któremu uzyskuje ona jednolitą i równomierną strukturę, aksamitność, gładkość, ładny połysk i charakterystyczny odgłos towarzyszący pęknięciu Zobacz więcej
FoodMag
FoodMag Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FoodMag
Warsztaty, gęsina i Kurt Scheller

Warsztaty, gęsina i Kurt Scheller 855

0
{{headerMessage}}
wyluzować, w jakiej temperaturze piec. Kurt Scheller zdradził nam też kilka kuchennych sztuczek, które ułatwiają pracę w kuchni, a później „zagonił” nas do gotowania :) Gęsie piersi Sposobów na gęś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wspierać dietę w niedoborach żelaza. Składniki na 6 słoiczków o pojemności 160 ml: 600 g wątróbek drobiowych (w oryginale 400) 1 szklanka mleka liście lub kwiaty szałwii 3 średnie cebule, w kostkę Zobacz więcej
PASZTET

PASZTET 441

4
{{headerMessage}}
PRZEPIS Będziemy potrzebować - kg mięsa wieprzowego (łopatka lub karkówka) - kg surowego boczku - kg wątroby drobiowej lub wieprzowej -jedna pierś z kurczaka -1 cebula -3 marchewki -1 pietruszka - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
- początkowo miałam w planach dorzucić także mielone mięso wołowe czy wieprzowe, jednak zdążyłam je zjeść dnia poprzedniego, dlatego sos bazował na samych podrobach - wyszło przepyszne! Gdybym sama Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wędlin jest wyższa, ale płaci się za faktyczną ilość mięsa bez żadnych sztucznych wypełniaczy. Bardzo dobre są kiełbasy, wędliny, pasztety, podroby, wątróbki, a także wszelkie mięso wieprzowe i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pozostałych proporcji. Jeśli jednak zdecydujecie się na wersję oryginalną, to niedługo na blogu pojawi się przepis na udka z królika. Domaradzki pasztet z królika - kuchnia podkarpacka Składniki: Zobacz więcej
6niebo
6niebo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
szóste niebo
pasta z wątróbki

pasta z wątróbki 1504

1
{{headerMessage}}
Nigdy nie robiłam pasztetu. Może niedługo się zdecyduję, wszak moja Mała bardzo lubi "pasztetowe" kanapki... Póki co jakiś czas temu znalazłam nieźle zapowiadający się przepis na pastę z wątróbki - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pasztecie dzięki specjalnemu sposobowi przygotowania i jabłkom, naturalna goryczka wątróbki nie jest wyczuwalna. Dowodem na to jest reakcja moich bliskich, gdy poprosiłam o odgadnięcie, z jakiej Zobacz więcej
Tomek gotuje
Tomek gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tomek gotuje
Duszone serca z kurczaka

Duszone serca z kurczaka 769

0
{{headerMessage}}
cielęce, bo mają mniej tłuszczu i cholesterolu. Ale wróćmy do serc. Jadłem już wieprzowe i wołowe, ostatnio moją uwagę zwróciły drobiowe. Gulasz z serc z kaszą pamiętam z dzieciństwa. Pierwszy raz Zobacz więcej