pasztet z podrobów wieprzowych

. Składniki: podroby z królika i 2 przednie nogi z królika 400 g wątróbek drobiowych od 0,5 - 1 kg płucek wieprzowych 600 g podgardla wieprzowego 4 bułki pszenne np. kajzerki 3 średnie cebule 4-5 Zobacz więcej
Nie ma w naszym domu świąt bez sernika, makowca i pasztetu i mojej Mamy :) Ciasta są już na blogu więc pora na pasztet z zająca SKŁADNIKI przodek i podroby z zająca 500g podgardla wieprzowego Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
pasztet z królika

pasztet z królika 989

0
Pyszny domowy pasztet z królika o idealnej konsystencji i wspaniałym smaku. Pasztet pieczony z przemrożonej tuszki królika z dodatkiem wieprzowiny i jej podrobów oraz suszonych podgrzybków na Zobacz więcej
część płynu odparuje dołożyć wątróbkę i dusić jeszcze 5 minut. garnek zdjąć z ognia i odsunąć mięso na bok, tak, by zmieściły się pokrojone w plastry bułki, do namoczenia w pozostałym sosie. zostawić Zobacz więcej
ola.dedio
ola.dedio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ola-w-kuchni
Domowy pasztet

Domowy pasztet 276

0
Pasztet mięsny zrobiony z dobrej jakości mięsa i podrobów, doskonale przyprawiony zasmakuje każdemu. Sprawdzi się na Wielkanocnym stole, jak i również na kromce domowego chleba. Moim ulubionym i Zobacz więcej
" masy wykorzystujemy wieprzowe podgardle oraz jajka. SKŁADNIKI: 1 kaczka bez szyi i podrobów (1,5 kg) marchew korzeń pietruszki opalona cebula pieprz w ziarnkach 1 ćwiartka z kurczaka (ok. 0,5 kg) 1 Zobacz więcej
An-na
An-na Obserwuj blogaObserwujesz bloga
waniliowo
Pasztet z gęsi ze smardzami

Pasztet z gęsi ze smardzami 1003

1
W tym roku upiekłam na święta smakowity pasztet z gęsi. Pisząc to zdanie uśmiecham się pod nosem, bo wiecie, jak to jest z takimi pasztetami w sklepach - nazwa "pasztet z dzika" oznacza tylko tyle, Zobacz więcej
Fakt pierwszy – ten kto zna wyłącznie smak kupnegopasztetu, nie wie co znaczy dobry pasztet. Fakt drugi – pasztet powstał jako wyrób, który miał być sposobem nawykorzystanieresztek mięsa, podrobów, Zobacz więcej
prezentuję pasztet z zająca na bułce, oczywiście suchej, aby nie popsuć wspaniałego smaku i aromatu dziczyzny. Składniki: - przodek zająca z podrobami - podgardle wieprzowe - trochę słoniny - kilka Zobacz więcej
rosołki w kostce drobiowe podroby z kaczki 200 g mięsa wieprzowego 2 małe cebule papryka czerwona sól pieprz dodatkowo: szklanki czerwonego wina do podlewania podczas pieczenia nici spożywcze i igła Zobacz więcej
- kaczych móżdżków - podrobów wieprzowych - mocno otłuszczonych gęsich wątróbek Tu nikt nie miał wątpliwości, że ostatnia ospowiedź jest prawidłowa. 6. Składnikiem tradycyjnej irlandzkiej zapiekanki Zobacz więcej
z musem z wątróbki – niebo w gębie :) Następna urzekła mnie zupa ugotowana na skrzydełkach, żołądkach i szyjkach gęsich oczywiście w towarzystwie warzyw i przypraw. Zupę na końcu zabielono i podano z Zobacz więcej
wspierać dietę w niedoborach żelaza. Składniki na 6 słoiczków o pojemności 160 ml: 600 g wątróbek drobiowych (w oryginale 400) 1 szklanka mleka liście lub kwiaty szałwii 3 średnie cebule, w kostkę Zobacz więcej
PRZEPIS Będziemy potrzebować - kg mięsa wieprzowego (łopatka lub karkówka) - kg surowego boczku - kg wątroby drobiowej lub wieprzowej -jedna pierś z kurczaka -1 cebula -3 marchewki -1 pietruszka - Zobacz więcej
- początkowo miałam w planach dorzucić także mielone mięso wołowe czy wieprzowe, jednak zdążyłam je zjeść dnia poprzedniego, dlatego sos bazował na samych podrobach - wyszło przepyszne! Gdybym sama Zobacz więcej
wędlin jest wyższa, ale płaci się za faktyczną ilość mięsa bez żadnych sztucznych wypełniaczy. Bardzo dobre są kiełbasy, wędliny, pasztety, podroby, wątróbki, a także wszelkie mięso wieprzowe i Zobacz więcej
pozostałych proporcji. Jeśli jednak zdecydujecie się na wersję oryginalną, to niedługo na blogu pojawi się przepis na udka z królika. Domaradzki pasztet z królika - kuchnia podkarpacka Składniki: Zobacz więcej
6niebo
6niebo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
szóste niebo
pasta z wątróbki

pasta z wątróbki 1490

1
Nigdy nie robiłam pasztetu. Może niedługo się zdecyduję, wszak moja Mała bardzo lubi "pasztetowe" kanapki... Póki co jakiś czas temu znalazłam nieźle zapowiadający się przepis na pastę z wątróbki - Zobacz więcej
lub na piknik, dobrze jest od razu wypełnić nim słoiki. A teraz słowo autopromocji. Ten przepis został opublikowany w ukraińskim kulinarnym miesięczniku pt."Liza. Smacznego" wydawnictwa Burda. Zobacz więcej
Podroby to często temat kontrowersyjny. Wielu ludzi już na samo hasło wątróbki się krzywi, a co dopiero gdy zacznie się wspominać o sercach, ozorach czy żołądkach. A szkoda, bo to naprawdę pyszne Zobacz więcej