pasztet z rosołowych skrzydełek

{{headerMessage}}
Rosół na skrzydełkach z włoszczyzną - pychotka ale co po tych skrzydełkach ? Niby dużo ale mięska na nich niewiele :( Natomiast połączone z warzywami z rosołu nabierają na ilości ;) Polecam takie Zobacz więcej
kuchniazone
kuchniazone Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchniazone
pasztet porosołowy

pasztet porosołowy 437

0
{{headerMessage}}
Kiedyś piekąc pasztet trzymałam się ściśle przepisów, teraz robię "na oko". Świąteczny cieszy się specjalnymi względami, "porosołowy" jest traktowany po macoszemu ale i tak dobry :) Przy okazji nie ma Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rosół z kaczki przygotowałam wcześniej jako bazę do kilku innych zup w znacznie większej ilości niż zazwyczaj. Porcję rosołową z kaczki (szkielet), po dwa skrzydełka i udka zalałam zimną wodą i Zobacz więcej
kuluniaola
kuluniaola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulka w kuchni!
-Co zrobisz z tym mięsem?

-Co zrobisz z tym mięsem? 112

0
{{headerMessage}}
- Wyrzucę. - Ej, to ja je zabiorę. Tak właśnie zaczęła się moja przygoda z robieniem pasztetu. U nas w domu tradycją jest sobotni ewentualnie niedzielny rosół jedzony na śniadanie. Wszyscy go lubimy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zapraszam do wypróbowania przepisu na zdrowy, domowy pasztet. Z mięsa rosołowego na ogół robię pierogi, które potem zamrażam. Jednak w sezonie zimowo wiosennym rosół i inne zupy na jego bazie je się u Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bulionetek. Jeśli gotujemy go na nóżce czy skrzydełku i dwóch marchewkach, niestety nie będzie maił tej głębi smaku prawdziwego rosołu. Jak już pisałam rosół to danie polskie, a kuchnia polska Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czy bulionetek. Jeśli gotujemy go na nóżce czy skrzydełku i dwóch marchewkach, niestety nie będzie maił tej głębi smaku prawdziwego rosołu. Jak już pisałam rosół to danie polskie, a kuchnia polska Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dużego garnka, zalewamy wrzątkiem i pieczemy ok 2 - 3 godz. w temp. ok. 180 - 100*C. Podałam z makaronem ugotowanym w mikrofalówce. Smak super, pewnie dlatego, że był bez przykrycia i część warzyw i Zobacz więcej