pasztet z sarniną

Mięso z dziczyzny do pasztetu może być z sarniny albo z dzika. Pasztet robiłam przy okazji imprezy kulinarnej w Opolu Żarłostacja. Ludziom bardzo smakował, więc bardzo się cieszę. Podawałam go na Zobacz więcej
Dziczyzna jest wymagająca, potrzebuje głębokiego mrożenia od jednego do trzech miesięcy, ale warto poczekać, bo jedząc dziczyznę macie pewność, że to mięso najwyższej jakości. Idealnym dodatkiem do Zobacz więcej
Wreszcie przygotowałam relację z warsztatów, w których miałam okazję uczestniczyć na początku grudnia. Tematem przewodnim spotkania zorganizowanym przez Makro i Durszlaka (któremu bardzo dziękuję za Zobacz więcej
z dzika. Dzisiaj przedstawię Wam pierwszy przepis. Comber z sarniny z marynowanymi warzywami Kawałek combra należało dokładnie oczyścić z błonek bo twardnieją w obróbce termicznej i następnie Zobacz więcej
ostrości noży. Następnym razem chyba przyjdę ze swoim przyniesionym z domu ;) Pod noże natomiast tym razem trafił dzik, jeleń i sarna. Tym samym powstał pasztet z dzika ze śliwką zawijaną w boczku, Zobacz więcej
pierwszy. Fasola. Fasola tyczna Piękny Jaś, już sama nazwa urzeka. A jeśli dodać do niej cieniutką skórkę, aksamitny (broń boże nie mączysty!) miąższ i przygotowane z niej sałatki, pasztety, Zobacz więcej
(15 zł) chciało by się jeść bez końca bo podniebienie rozkochuje się po pierwszym kęsie w tej przystawce. Już sam wstęp, pierwsze dania na stole zapowiadają niezwykłą ucztę. A w menu robi się coraz Zobacz więcej
Wrzesień (11) Faszerowane pomidory à la caprese „Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy” Julity Bator Dżem z aronii i malin z tymiankiem Ocet malinowy Chleb pszenno-żytni z kminkiem Grusztarda - Zobacz więcej
czekoladowy Mleczne rogale z czekoladą Kaszi z wędzoną makrelą Kluski kładzione Harce w wyszukiwarce - najlepsze teksty z grudnia Życzenia noworoczne 2014 (142) Grudzień (13) Makowiec zawijany z Zobacz więcej
„na językach”. We wstępie do swojej pierwszej książki „Kuchnia Haute Couture” pisze, że czuje się świetnie w swojej skórze, a pełne kształty są raczej powodem do zadowolenia niż do zmartwień. Nie Zobacz więcej
„na językach”. We wstępie do swojej pierwszej książki „Kuchnia Haute Couture” pisze, że czuje się świetnie w swojej skórze, a pełne kształty są raczej powodem do zadowolenia niż do zmartwień. Nie Zobacz więcej
z cebulą w śmietanie i ziemniaki w "mundurkach" Gulasz z sarniny z czerwonym winem i jałowcem Zupa krem z pora Pstrąg smażony z migdałami Wątróbka cielęca w winie z jabłkami i postrach Głodzilli Zobacz więcej
Ciasta i ciasteczka Wytrawne Inne przepisy Śniadaniowe Na słodko – bez pieczenia Do chleba Przetwory Przekąski i przystawki Surówki i sałatki Sosy Porady i pomysły Dygresje i przemyślenia Zobacz więcej
przepisy” Julity Bator Dżem z aronii i malin z tymiankiem Ocet malinowy Chleb pszenno-żytni z kminkiem Grusztarda - musztarda z gruszek Pesto rosso - czerwone pesto z suszonych pomidorów Domowe Zobacz więcej
zaliczają się do tematu kanapek. Można bez problemu zjeść je w każdym miescu, zapakować w plecak i w drogę:) Ale i tak o wszystkim decyduje Ania. Pozdrawiam serdecznie Karolina Jabłońska zakręcona Zobacz więcej
, czasem nawet cyfr, słów, zdań i akapitów 19. jak wymawiac slowa puree i menu – czyżby w świątecznym meni było pire? 20. kaczka nadziewana na chlebie magdy gesler – kurczak na butelce się chowa. Zobacz więcej
z serem pleśniowym i chipsami z kumpiaku "Pyszne 25. Nowa porcja przepisów" Anny Starmach Murzynek z makiem i suszonymi śliwkami Fasola po włosku i współczesna rodzina po polsku Zupa ogórkowa z kaszą Zobacz więcej
ze szparagami Omlet ze szparagami i dymką (z piekarnika) Quiche z zielonymi szparagami i boczkiem Kwiecień (12) Jogurtowe pancakes z frużeliną rabarbarową Wątróbka drobiowa z cebulą i papryką Zupa Zobacz więcej
z kumpiaku "Pyszne 25. Nowa porcja przepisów" Anny Starmach Murzynek z makiem i suszonymi śliwkami Fasola po włosku i współczesna rodzina po polsku Zupa ogórkowa z kaszą manną Tarta "amonit" ze Zobacz więcej
del tiramisù certamente più elegante e forse anche più buona! Di solito piace molto a tutti.Vai alla ricetta... 1 dzień temu Kuchnia Pięciu Przemian Weekend z dynią w Galerii Ogrodniczej ZIELONE Zobacz więcej