pasztet z sarniną

{{headerMessage}}
Mięso z dziczyzny do pasztetu może być z sarniny albo z dzika. Pasztet robiłam przy okazji imprezy kulinarnej w Opolu Żarłostacja. Ludziom bardzo smakował, więc bardzo się cieszę. Podawałam go na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziczyzna jest wymagająca, potrzebuje głębokiego mrożenia od jednego do trzech miesięcy, ale warto poczekać, bo jedząc dziczyznę macie pewność, że to mięso najwyższej jakości. Idealnym dodatkiem do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wreszcie przygotowałam relację z warsztatów, w których miałam okazję uczestniczyć na początku grudnia. Tematem przewodnim spotkania zorganizowanym przez Makro i Durszlaka (któremu bardzo dziękuję za Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W minioną sobotę miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach organizowanym przez Makro pod tytułem "Smaki dziczyzny". W warsztatach wzięło udział 25 blogerek. Pracowałyśmy w parach - ja z Izą. W Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ostrości noży. Następnym razem chyba przyjdę ze swoim przyniesionym z domu ;) Pod noże natomiast tym razem trafił dzik, jeleń i sarna. Tym samym powstał pasztet z dzika ze śliwką zawijaną w boczku, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pierwszy. Fasola. Fasola tyczna Piękny Jaś, już sama nazwa urzeka. A jeśli dodać do niej cieniutką skórkę, aksamitny (broń boże nie mączysty!) miąższ i przygotowane z niej sałatki, pasztety, Zobacz więcej
A BITE TO EAT
A BITE TO EAT Obserwuj blogaObserwujesz bloga
A BITE TO EAT
No 7. Gabinet osobliwości.

No 7. Gabinet osobliwości. 122

0
{{headerMessage}}
(15 zł) chciało by się jeść bez końca bo podniebienie rozkochuje się po pierwszym kęsie w tej przystawce. Już sam wstęp, pierwsze dania na stole zapowiadają niezwykłą ucztę. A w menu robi się coraz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wyciąg moich ulubionych haseł z września i października. Zachowałam oryginalną pisownię. Oczywiście, nie byłabym sobą, gdybym nie skomentowała. No to lecim: 1. Co zeluje dżem – nie wiem, ale wiem, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na białej kiełbasie Wątróbka z dzika w sosie śmietanowo-pomidorowym Powidła śliwkowe z czekoladą i kakao Kompot śliwkowy z cynamonem i goździkami Jak szybko zrobić kruche ciasto? Śliwki w syropie z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wyretuszowane komputerowo (nawiasem mówiąc, zdjęcie na okładce przyciąga wzrok, a więc spełnia swoje zadanie). Nie biorę udziału w dyskusjach dotyczących tego, czy propozycjom kulinarnym osób „ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wyretuszowane komputerowo (nawiasem mówiąc, zdjęcie na okładce przyciąga wzrok, a więc spełnia swoje zadanie). Nie biorę udziału w dyskusjach dotyczących tego, czy propozycjom kulinarnym osób „ Zobacz więcej
Agata gotuje
Agata gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Agata gotuje
Ekspresłówka #4 Mycie

Ekspresłówka #4 Mycie 613

0
{{headerMessage}}
zupa krem z rozmarynem Królik duszony ze śmietaną i szpinakowym tagliatelle Papryka faszerowana mięsem i ryżem Konfitury z aronii - także do mięsa Wrzesień (9) Grochówka na białej kiełbasie Wątróbka Zobacz więcej
Agata gotuje
Agata gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Agata gotuje
Ekspresłówka #5 Czas

Ekspresłówka #5 Czas 463

0
{{headerMessage}}
i ricottą Tosty francuskie (pain perdu) Wegetariański "smalec" Zupa pomidorowa z pietruszkowymi kluskami lanymi Luty (14) Jak zrobić kopytka? Rozmarynowe mini bułeczki zapiekane z serem Szpinakowe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
manną Tarta "amonit" ze szpinakiem, fetą i ricottą Tosty francuskie (pain perdu) Wegetariański "smalec" Zupa pomidorowa z pietruszkowymi kluskami lanymi Luty (14) Jak zrobić kopytka? Rozmarynowe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czosnek w Pomidorach Strona główna Kategorie chleb i bułki ciasta dania z ziemniaków desery dla dzieci drób dziczyzna kaczka królik makarony na specjalne okazje nalewki napoje i drinki owoce morza Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i owoców kluski i knedle leczo i ragoût placki i kotlety jednogarnkowe solo tarty zapiekanki i faszerowane warzywa potrawy z wieprzowiny gulasze pieczenie kotlety potrawy z wołowiny i cielęciny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i knedle leczo i ragoût placki i kotlety jednogarnkowe solo tarty zapiekanki i faszerowane warzywa potrawy z wieprzowiny gulasze pieczenie kotlety potrawy z wołowiny i cielęciny gulasze pieczenie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i knedle leczo i ragoût placki i kotlety jednogarnkowe solo tarty zapiekanki i faszerowane warzywa potrawy z wieprzowiny gulasze pieczenie kotlety potrawy z wołowiny i cielęciny gulasze pieczenie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
) Ekspresłówka #6 Magiczne słowo Młoda kapusta duszona z koperkiem Maj (7) Tagliatelle ze szparagami, groszkiem i wędzonym pstrągiem Zupa z sałaty i zielonego groszku (i o przewrotności apetytów) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
møtes igjen - Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif er svært fornøyd med Geneve-møtet om Irans atomprogram. Han mener samtalene har vært fruktbare. 1 godzinę temu ROBÓTKI EWCI przyjaciele ze Zobacz więcej