pasztet z sarniny

Mięso z dziczyzny do pasztetu może być z sarniny albo z dzika. Pasztet robiłam przy okazji imprezy kulinarnej w Opolu Żarłostacja. Ludziom bardzo smakował, więc bardzo się cieszę. Podawałam go na Zobacz więcej
Dziczyzna jest wymagająca, potrzebuje głębokiego mrożenia od jednego do trzech miesięcy, ale warto poczekać, bo jedząc dziczyznę macie pewność, że to mięso najwyższej jakości. Idealnym dodatkiem do Zobacz więcej
Wreszcie przygotowałam relację z warsztatów, w których miałam okazję uczestniczyć na początku grudnia. Tematem przewodnim spotkania zorganizowanym przez Makro i Durszlaka (któremu bardzo dziękuję za Zobacz więcej
W minioną sobotę miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach organizowanym przez Makro pod tytułem "Smaki dziczyzny". W warsztatach wzięło udział 25 blogerek. Pracowałyśmy w parach - ja z Izą. W Zobacz więcej
ostrości noży. Następnym razem chyba przyjdę ze swoim przyniesionym z domu ;) Pod noże natomiast tym razem trafił dzik, jeleń i sarna. Tym samym powstał pasztet z dzika ze śliwką zawijaną w boczku, Zobacz więcej
pierwszy. Fasola. Fasola tyczna Piękny Jaś, już sama nazwa urzeka. A jeśli dodać do niej cieniutką skórkę, aksamitny (broń boże nie mączysty!) miąższ i przygotowane z niej sałatki, pasztety, Zobacz więcej
(15 zł) chciało by się jeść bez końca bo podniebienie rozkochuje się po pierwszym kęsie w tej przystawce. Już sam wstęp, pierwsze dania na stole zapowiadają niezwykłą ucztę. A w menu robi się coraz Zobacz więcej
do szafy – wolę jako zapach do deserów 8. marmulada ze śliw i kakaa – poezyja dla żaby szerokoustnej 9. przepis na ogórki kiszone w beczce magdy gessler – kto wie, gdzie MG sprzedaje beczki? 10. Zobacz więcej
spaghetti alla bolognese z olejem rzepakowym Dziecinnie łatwe ciasto jogurtowe z truskawkami (na oleju rzepakowym) Młode ziemniaki z jajkiem sadzonym i maślanką Roladki z piersi kurczaka z cukinią i Zobacz więcej
z owocami, semifreddo czy quiche. Jeśli szukacie czegoś bardziej wykwintnego, ale nadal łatwego i szybkiego, możecie przygotować pappardelle z czarnymi truflami, czarne tagliatelle (barwione Zobacz więcej
z owocami, semifreddo czy quiche. Jeśli szukacie czegoś bardziej wykwintnego, ale nadal łatwego i szybkiego, możecie przygotować pappardelle z czarnymi truflami, czarne tagliatelle (barwione Zobacz więcej
z białym makiem Konfitura z pomarańczy Pieczenie piernika staropolskiego i masa orzechowo-makowa Śledzie z suszonymi śliwkami i winem Co zrobić, żeby karp nie smakował mułem? Pudding z chałki z Zobacz więcej
z zielonymi szparagami i boczkiem Kwiecień (12) Jogurtowe pancakes z frużeliną rabarbarową Wątróbka drobiowa z cebulą i papryką Zupa zbójecka Babka na winie musującym "Kuchenne rewolucje. Nowe Zobacz więcej
z zielonymi szparagami i boczkiem Kwiecień (12) Jogurtowe pancakes z frużeliną rabarbarową Wątróbka drobiowa z cebulą i papryką Zupa zbójecka Babka na winie musującym "Kuchenne rewolucje. Nowe Zobacz więcej
nafaszerowanej dymką, papryka i szynką Najlepiej smakuje na ciepło. Świetnie sprawdzą się jako przekąska na każdym przyjęciu. Polecam i pozdrawiam bagietka 5 plasterków szynki Henryk Kania cebula Zobacz więcej
" ze szpinakiem, fetą i ricottą Tosty francuskie (pain perdu) Wegetariański "smalec" Zupa pomidorowa z pietruszkowymi kluskami lanymi Luty (14) Jak zrobić kopytka? Rozmarynowe mini bułeczki zapiekane Zobacz więcej
rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler" Biała kiełbasa pieczona w garnku rzymskim Ćwikła z chrzanem Majonez Babka ziemniaczana z białą kiełbasą Żytni zakwas na żurek II Żurek na żytnim zakwasie Zobacz więcej
w winie z jabłkami i postrach Głodzilli Sernik z kokosem siostry Anastazji Zapiekanka ziemniaczana z mięsem z rosołu Pikantny sos pomidorowy z ziarnami kolendry Marzec (10) Kajmakowy mazurek z Zobacz więcej
i październiku? Jak wygląda spleśniały zakwas z buraków? Pieczona gęś z dyniowym farszem Rogale marcińskie krok po kroku 3 najgorsze parówki, jakie widziałam Orientalny rosół z kaczki Kaczka pieczona Zobacz więcej
... 10 godzin temu trochę inna cukiernia Ciasteczka jabłkowo-cynamonowe (bez jajek) - Ciasteczka upiekłam w zasadzie z jednego powodu: kupiłam pisaki tortowe i dzieci koniecznie chciały je wycisnąć :) Zobacz więcej