pasztet z sarny - sprawdzone przepisy kulinarne

liczba wyników: 3709

Tatar z sarny

To co kocham

Książka kucharska - Mięsny zagajnik piątek, 14 czerwca 2013 11:35 Dla mięsożerców i miłośników dziczyzny polecam tatar z sarny. Mięso jest bardzo delikatne i rozpływa się w ustach. Sposób podania również jest bardzo ciekawy. Danie pochodzi z warsztatów AEP Makro - Nowe trendy w kuchni polskiej.Składniki na 2 porcje• comber z sarny

Ciastka "kopytka sarny"

Edytka W Kuchni

Blog mojej NastolatkiKinaOstrzeżenieWszystkie zdjęcia na tym blogu są mojego autorstwa i nie zezwalam na ich kopiowanie i rozpowszechnianie. EdytkaMoje przepisyCiasta i desery(36)Na drożdżach(23)Pieczywo(21)Mięsa(18)Sałatki(16)Ciasteczka(14)Przetwory na zimę(12)Przystawki(11)Grill(9)Na obiad(9)Na śniadanie(7)Na kolację(6)Knorr(5)Ryba(5)Włoska ku...

Comber z sarny

królestwo garów

Wspaniały, delikatny… nie potrzeba nic kombinować… według mnie im prościej tym lepiej. comber sarny, czerwone wytrawne wino, gałązka tymianku, miód lub cukier, sól, Comber oczyścić z błon, umyć, osuszyć. Zalać czerwonym winem i odstawić na godzinę. 1 szklankę czerwonego wina wlać do garnka, włożyć tymianek i gotować aż odparuje ¾ objęto...

Tatar z sarny

Smakołyki z kuchni

Nazywam się Ewelina Kowalska.  Gotowanie stało się moją pasją jakiś rok temu, gotuje w domu, dla rodziny i przyjaciół. Oprócz tego chodzę do szkoły gastronomicznej w Warszawie. Ciągle uczę się nowych smaków, próbuje robić nowe połączenia, ulepszać stare przepisy. Preferuje kuchnie regionalną , włoską i oczywiście to co słodkie i tuczące czyli de...

Grzbiet sarny, czyli metrowiec.

Alfabet smaków

Ciasto bardzo popularne, choć przepisy w każdym domu odrobinę się od siebie różnią. Znane jako metrowiec, tasiemiec, grzbiet sarny. Wygląda pięknie, a cała tajemnica tkwi w krojeniu "na skos". O czym ku mojemu zaskoczeniu nie wszyscy wiedzą. Pamiętam, jak byłam mała i mama zrobiła to ciasto na komunię dla koleżanki, która kroiła je norm...

Comber z sarny po kapitańsku.

Kulinarny karnet Christophera

Roast haunch of venison. Składniki. 60 dag combra bez kości 0,5 litra mleka 100ml wina czerwonego 5 dag śliwek suszonych 2 dag rodzynek 1łyżka smalcu przyprawy: jałowiec, sól, pieprz, rozmaryn, tymianek papryka mielona, Wykonanie: Mięso umyć, zdjąć błonę, zalać mlekiem i zostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Mięso osuszyć, natrzeć przypra...

Polędwica z sarny z rozmarynem

Zdrowe Odżywianie

Dziczyzna: charakteryzuje się  wyjątkowym smakiem, często z wyczuwalnym zapachem lasu, ale także wysoką wartością odżywczą. Zawiera mało tłuszczu i cholesterolu, jest bogata w pełnowartościowe białko, witaminy i składniki mineralne, nie zawiera substancji dodatkowych, którymi wzbogaca się pasze zwierząt hodowlanych. Średnio wartość energetyczna ...

Polędwiczki z sarny z żurawiną

SuperStyler

Zwykle w szale gotowania, pieczenia i smażenia skupiamy się na wielkanocnym śniadaniu. U mnie śniadanie je się przez całą Wielką Niedzielę. Dopiero w poniedziałek mama przygotowuje obiad – zwykle również uroczysty, ponieważ przyjeżdża w odwiedziny dalsza rodzina.  Zawsze jest w stanie czymś ich zaskoczyć – tym razem na stół wjeżdża wielkanocna s...

Pieczony udziec sarny z rozmarynowymi ziemniakami

Garnki na Zielonych Wzgórzach

Pieczony udziec sarny z rozmarynowymi ziemniakami Szczęście i dobre oko myśliwego ( wielkie dzięki Adam ;) ) sprawiły, że znowu na moim blogu i w kuchni, zagościła dziczyzna, tym razem sarnina. Zadzwoniłam do Mamy (telefon do mamy jest zawsze niezawodny, ciekawe co by było, żeby obok " telefonu do przyjaciela" w popularnym programie tv,...

Pasztet

malpandom.blogspot.com

Na początek powiem, że pisze tego posta po raz drugi:) poprzedni po prostu wcięło:) No więc dziś propozycja iście wielkanocna ale nie tylko:) Uwielbiam wszelkie pasztety i do tej pory bałam się za nie zabrać. Zawsze jednak jest ten pierwszy raz więc z lekką dozą niepewności , przejrzawszy multum przepisów i mając taki a nie inny dostęp ...

Pasztet

A BITE TO EAT

Pasztet Jest i on! Mój legendarny już pasztet. W tym roku, a raczej na te święta poszalałam z kolendrową nutą. Bazę do mojego pasztetu znajdziecie klikając tu. Poniżej sam etap przyprawiania bo na Boże Narodzenie była nutka jałowca.  Przyprawy: - 2 ząbki czosnku - 1/4 szklanki burbonu - pieprz cytrynowy - kolendra - ga...

Pasztet

sqaqanqa gotuje

Dostałam dziś "uwagę do dzienniczka" blogowego....:), że mało wpisów, że się lenię...Postawiona "do pionu" spieszę z nowym/starym przepisem....na pasztet...jak zwykle prosty w wykonaniu i  pyszny :) Przepis pochodzi z kolejnej, zdobycznej książki, o wdzięcznym tytule "Śniadania”, autorstwa Kazimiery Pyszkowskiej  z 1975r, wydawnictwo WA...

Pasztet

kaczodajnia.blogspot.com

Dzięki durszlakowej akcji "Kraina pasztetów" przypomniałam sobie, że gdzieś w przepastnych czeluściach mojego komputera mam jeszcze niepublikowane zdjęcia pasztetu. Co prawda pasztet był pieczony już stosunkowo dawno, bo na święta wielkanocne, ale przecież to zdjęcia, a nie jedzenie więc się nie psują ;) Przepis, na te...

No to pasztet!

Jak cień

Bardzo lubię pasztet. W moim domu nie było jednak tradycji wypiekania pasztetu ani na święta ani na co dzień. Kiedy więc mogłam próbowałam specjałów przygotowanych przez innych.  Dawno temu mój obecny już Mąż przytaszczył do akademika cały plecak świątecznych wiktuałów z rodzinnego domu, między innymi znakomity pasztet...

Pasztet

Blog o gotowaniu

  Składniki: 3 ćwiartki z  kurczaka 1/2 kg surowego boczku 400 g wątróbki z indyka duża cebula 1 marchewka 1 pietruszka 1 kajzerka 6 jajek gałka muszkatołowa 6 ziarenek ziela angielskiego 6 ziarenek pieprzu czarnego 3 listki laurowe sól, pieprz Sposób przygotowania 1. Ćwiartki z kurczaka, boczek, wątróbkę umyć. 2. Ćwiartki z kurczaka z pokrojony...

Pasztet

Peggi w kuchni

Wielkimi krokami zbliżają się Święta. A jak Święta to nie może zabraknąć pasztetu :-) Przedstawiam Wam dziś pasztet, wg przepisu mojej mamy. Uwielbia go cała rodzina, a inne osoby mające możliwość spróbowania go również wyrażały swoje uznanie. Tak więc jeśli trafiłeś tu, a szukasz dobrego i sprawdzonego przepisu na ten mięsny w...

Pasztet

Kolorowa Kuchnia

Składniki na 3 duże keksówki: 5 dużych udek z kurczaka "tzw. ćwiartki" (można dać 1 całego dużego kurczaka)1,3 kg chudej łopatki wieprzowej700 g podgardla razem ze skórą3 duże marchewki (lub 5 średnich)2 pietruszki1 seler sól10 ziaren czarnego pieprzu6 ziaren ziela angielskiego6 liści laurowych3 bułki namoczone w wodzie5 jajek wywar z gotowania ...

Pasztet

Stoliczku, nakryj się!

Pisałam o wielkanocach szlacheckich, pisałam o wielkanocach chłopskich. Dziś napisać mogę o wielkanocy tegorocznej, a dokładniej rzecz ujmując o tym, iż tegoroczna wielkanoc mnie kompletnie zaskoczyła. Że niby już? Za tydzień? Może nie powinnam się do tego przyznawać, ale koniec karnawału zaskoczył mnie podobnie, o karnawałowych słodkościach prz...

Ostatnio wyszukiwane:

jarlsberg, kurczak z ricotą, krem sułtański z laską wanilii, quinoa z jabłkiem, "khoo rachel czekoladowy", khoo czekoladowy, przepis na cytrynowiec, khoo mus, slonina gotowana, american pan pizza, dania bezglutenowe i bez cukru, rachel khoo zupa, przysmaki, suszonu schab, mięso mielone po węgiersku, kielbasa salami, krem szyfurow, beza z serem mascapone, wiodenne płatki, kotleciki z kukurydzy wegańskie

Informujemy, że na swoich stronach Phoenix Press Sp. z o.o. Sp.k. wykorzystuje wraz z innymi podmiotami współpracującymi pliki  cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych i w celu dostosowania serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników.  Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Kliknij polityka cookies, aby dowiedzieć się więcej, w tym jak zarządzać plikami cookies.

x