• 8
  • 2
  • 1
  • 5
  • 7
  • 9
przepisów z 5936 blogów

pasztet z soczewicy czerwonej

Potrawa z cyklu gastronomia-ekonomia. Potrzebne są warzywa z rosołu (ja miałam 3 marchewki, jedna pietruszka, trochę selera), szklanka ugotowanej czerwonej soczewicy, 2 uduszone cebule, 2 jajka. Zobacz więcej
szklanka czerwonej soczewicy 3 średniej wielkości marchewki (nie dałam)1 średnia cebula (plus sporo suszonego szczypiorku)2 ząbki czosnku 1 łyżeczka zmielonego kminku 1 łyżka koncentratu pomidorowego Zobacz więcej
« Kofty z jagnięciny po ... Calzone z serem paneer » Pasztet z czerwonej soczewicy Kolejny przepis zKuchni wegetariańskiejJenny Stacey. Ten pasztet w krótkim czasie robiłam już dwukrotnie i na tym nie Zobacz więcej
Pasztet z soczewicy to wyjątkowo wdzięczna potrawa. Mało wysiłku, duży efekt, a przy okazji można zrobić przegląd lodówki. I jak tu go nie lubić? Każdy może znaleźć swoją ulubioną wersję, bo soczewica Zobacz więcej
Składniki: 250 g czerwonej soczewicy 100 g masła 2 cebule, pokrojone w kostkę 2 średnie marchewki 1 korzeń pietruszki 1 łodyga selera naciowego 2 cm korzeń imbiru 4 ząbki czosnku 2 jajka do smaku: Zobacz więcej
Przyszedł weekend więc i czas na cotygodniowe wielkie gotowanie. :) Na pierwszy ogień idzie pasztet. Jadłam go pierwszy raz dość dawno przy okazji kulinarnych eksperymentów mojej mamy z dietą Zobacz więcej
białka i aromacie indyjskich przypraw. Po oryginał przepisu odsyłam na stronę www.tvnstyle.pl gdzie można podejrzeć receptury na dania ze wspomnianego wyżej programu: zapiekanki, dania mięsne, Zobacz więcej
Pasztet z czerwonej soczewicy Przepis pochodzi z: Wegetarianizm - przepisy kucharskie | Zwegowani.pl Pasztet z czerwonej soczewicy Dzisiaj zdrowo na pomarańczowo:) Pyszny pasztet z czerwonej Zobacz więcej
Kiedyś w ogóle nie jadłam mięsa. Pasztet z czerwonej soczewicy, który piekę stosunkowo często jest pamiątka po moich wegetariańskich czasach. Bezmięsny zew odzywa się we mnie szczególnie w okresie Zobacz więcej
, z dużą ilością aromatycznych przypraw może spokojnie zastąpić standardowe uczniowskie połączenie na drugie śniadanie: szynka+ser. Świetnie się rozsmarowuje i jest tani jak barszcz! A dodatkowo nic Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam Was na pyszny pasztet wegetariański z czerwonej soczewicy. Bardzo smaczny, wilgotny i niesamowicie aromatyczny dzięki dodatkowi przypraw na indyjską nutę. Polecam - jest przepyszny! Zobacz więcej
Cały czas staram się znajdywać roślinne zamienniki mięsa, a zwłaszcza wędlin. W ramach eksperymentów wyszedł mi całkiem udany pasztet soczewicowo-warzywny. Miękki, dość kremowy (daje się rozsmarować) Zobacz więcej
Zawsze podczas robienia tego pasztetu w domu unosi się cudowny aromat orientalnych przypraw, apetyt rośnie i domownicy niecierpliwie zaglądają do piekarnika. To chyba ulubiony pasztet Morgana. Na Zobacz więcej
Pasztet powstał w Wielki Piątek wieczorem i miał cieszyć rodzinne podniebienia w niedzielę. Niestety, nie dotrwał! Zjedliśmy go we dwoje i w sobotnie południe nie było już po nim śladu! Dobrze, że nie Zobacz więcej
Z racji tego, że nie jem mięsa, na święta kombinuję z różnymi wegetariańskimi przepisami. W zeszłym roku robiłam pasztet jajeczny, w tym postawiłam na czerwoną soczewicę. Pasztet jest bardzo smaczny, Zobacz więcej
Bardzo lubimy pasztety na święta. Choć znacznie częściej goszczą na naszym stole. Najlepszy jest z królika mojego taty. Niestety jeszcze go u mnie w Zaciszu nie ma, bo ciągle nie mam odwagi zmierzyć Zobacz więcej
Składniki: - 500 g soczewicy (suchej) - 300 g kaszy jaglanej (suchej) - 2 średnie cebule - 200 ml oleju (plus olej do przesmażenia cebuli) - 1 łyżka natki pietruszki - 1 łyżka lubczyku - 1 łyżka Zobacz więcej
Prosty i bardzo smaczny pasztet z czerwonej soczewicy, idealny do rozsmarowania na kanapce. Składniki: 250 g czerwonej soczewicy 1 duża marchewka 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 jajko natka pietruszki Zobacz więcej
Nie do końca byłam przekonana do pasztetów bezmięsnych, ale lubię próbować nowych smaków. Muszę przyznać, że pasztet z soczewicy wyszedł obłędnie :). Nie spodziewałam się takiego wyrazistego smaku. Na Zobacz więcej
Na wielkanocnym stole królują nie tylko jajka, ale również pasztety. Oprócz pasztetów mięsnych doskonałym dodatkiem do wędlin i wszelkiego rodzaju sałatek są pasztety warzywne. Pasztet z czerwonej Zobacz więcej