pasztet z wątróbek bez pieczenia

{{headerMessage}}
Kto nie lubi domowego pasztetu? chyba wszyscy zajadają. Jest pyszny jaki by nie zrobić i doskonale wiemy co jemy, natomiast ten ze sklepu wiele ma do życzenia. Dziś proponuję Wam pasztet bez pieczenia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pasztet z wątróbek bez pieczenia to idealne smarowidło do kanapek lub czosnkowych grzanek. Pyszny, szybki w wykonaniu, do tego wykwintny i tani! Polecam! Składniki: 500 g wątróbki szklanki oliwy z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pâté de foies de volaille – szybki pasztet z kurzych wątróbek. Bez pieczenia, bez kąpieli wodnej, bez dodatku jajek. Prosty, nieziemsko pyszny, bardzo elegancki. Pasuje zarówno na świąteczny stół, jak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Alternatywa do pasztetu pieczonego. Jest bardziej aksamitny i troche bardziej charakterny niż pieczony odpowiednik. Składniki (na małą keksówkę): 50 dag kurzych wątróbek 30 dag piersi z kurczaka 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pasztet z wątróbki drobiowej, a raczej pasta z wątróbki, czy jak to woli smarowidło z wątróbki drobiowej, nie wymagający pieczenia i idealnie nadający się do kanapek ;-) Składniki: 500g wątróbki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 400g wątróbki drobiowej, mały kawałek selera ( ja miałam po obraniu 35g), mała marchew ( ja miałam po obraniu 50g ), 1/2 cebuli, 1 łyżka masła, olej, sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: - 500g gęsich wątróbek - 3 szalotki - kolorowy pieprz - 1 łyżeczka suszonego tymianku - 200g klarowanego masła - sól - 2 ząbki czosnku - 50ml koniaku Sposób przygotowania: 1. Na 2 łyżkach Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To następna wersja przepysznego pâté z kurzej wątróbki. Niedawno pokazywałam Wam pasztecik z tymiankiem a dzisiejszy jest z borowikami i rozmarynem. Ciężko mi powiedzieć, który lepszy i smaczniejszy a Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dla smakoszy pasztetu , nie wymaga długiego przygotowywania, bez pieczenia itd. Smaczny zdrowy w tym wypadku wiemy co jemy . Domowy pasztet bez pieczenia składniki 1 kg wątróbki drobiowej 3 marchewki Zobacz więcej
Smakować
Smakować Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakować
Pasztet drobiowy

Pasztet drobiowy 908

0
{{headerMessage}}
Pasztet "na oko". Składniki: ok. 1 kg mięsa z kurczaka 300 g boczku surowego ok.30 g wątróbki 2 marchewki 1 cebula sól, pieprz Wszystkie składniki gotujemy. Mielimy przez maszynkę 3 razy. Doprawiamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
niepotrzebnie. Pierś z kurczaka podsmażyłam, następnie podgotowałam w czerwonym winie z drobiową wątróbką po czym całość zmiksowałam. Żeby trochę urozmaicić smak mojego pasztetu dodałam zielone Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pasztet - przepisy na pasztety Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Top 10 dań na Wielkanoc Pasztet - przepisy na pasztety Warzywne Pasztet z marchewki Pasztet z fasoli z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnio naszła mnie ochota na pasztet, ale nie miałam czasu na gotowanie mięsa i pieczenie.Postanowiłam więc spróbować zrobić pasztet bez pieczenia, który można łatwo rozsmarować na pieczywie. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Żeby sobie ułatwić gotowanie, przygotowujemy pasztet bez pieczenia. Wątróbki będą podsmażane, duszone, a następnie miksowane. Przepis, dla tych którzy potrzebują żelaza. Składniki 450 g wątróbek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
podsumowanie akcji "pasztety"... Zabawa dobiegła końca. Serdecznie wszystkim dziękuję za udział i świetne przepisy. A oto, co udało nam się "wspólnie" ugotować, upiec.... Pasztety bez pieczenia: Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Przepisy ze śliwkami

Przepisy ze śliwkami 506

0
{{headerMessage}}
- śliwkowy Domowy ketchup z mirabelek i dyni Knedle ze śliwkami Pieczone roladki z kurczaka z wątróbką i suszoną śliwką Pasztet z dzika Śledzie z suszonymi śliwkami Gruzińska sałatka z Zobacz więcej
AnkaGotuje
AnkaGotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AnkaGotuje.pl
Domowy pasztet

Domowy pasztet 208

0
{{headerMessage}}
do mielenia mięsa lub blenderze mielę ugotowane warzywa, mięso,kajzerkę i połowę żurawiny. Dodaję dwa jajka, sól, pieprz, majeranek, gałkę muszkatołową i resztę żurawiny. W razie potrzeby dolewam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzień dobry! Nie od dzisiaj wiadomo, że wątróbka nie jest lubianym mięsem, podobnie jak inne podroby, nie jest mile widziana na stołach. Wiadomo, każdy ma swoje preferencje smakowe, ale warto od czasu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak już pisałam wcześniej, odezwała się we mnie ochota na smarowidła. Paprykarz już był, dlatego dzisiaj prezentuję pieczony pasztet, który zjem sobie z na kanapeczce z pomidorkiem! SKŁADNIKI (cały Zobacz więcej