pasztet z wątróbki drobiowej

Pyszny, domowy pasztet drobiowy. Znakomity na poranne śniadanie. 1 kg wątróbki drobiowej 4 marchewki gotowane 1 duża cebula 1/3 kostki masła 2 szklanki mleka 2 łyżki majonezu masło do smażenia sól Zobacz więcej
Tym razem pokusiliśmy się na własnoręcznie zrobiony pasztet drobiowy. Przepis kuchni kaszubskiej zapewne posmakuje amatorom pasztetów. Delikatny w smaku i bardzo prosty w przygotowaniu. Składniki 500 Zobacz więcej
Wątróbka to doskonałe źródło żelaza, cynku, witamin z grupy B i białka. W połączeniu z chudym mięsem indyczym stanowi bardzo wartościowy posiłek. Pasztet z dodatkiem cebulki, czosnku i tymianku jest Zobacz więcej
Wątróbki usmażone można podawać w całości lub po zblendowaniu jako pasztet z wątróbek drobiowych!Do wykonania tego dania potrzebować będziemy: 400 g wątróbek drobiowych 100 g masła (oraz 100 g masła Zobacz więcej
Mój debiut więc przymknijcie oko jeśli coś nie tak wyjdzie . Wie , że wpadki niektórych najbardziej cieszą hi hi . Więc jak chcecie krytykować to krytykujcie . Wiadomo czasem wart dobra uwaga niż Zobacz więcej
Pasztet jest bardzo delikatny, aczkolwiek z wyczuwalną nutą goryczki. Aby tę goryczkę złagodzić dodałam do pasztetu majonez. Wyszedł bardzo smaczny. A inspiracja był przepisRoberta Makłowicza. Zobacz więcej
pasztet z wątróbki drobiowej Zostało mi trochę wątróbki drobiowej no i jakimś cudem mamy pasztet :-) robiłam pierwszy raz z przepisu z gazety. Wyszedł bomba! - pożarliśmy wczoraj we dwójkę całą Zobacz więcej
Szukając pomysłów na gładki pasztet postawiłam na wątróbkę drobiową. zrobiłam w dwóch wersjach Zwykły , czysty oraz drugi z rodzynkami: zielonymi Pasztet jest miękki, aromatyczny, delikatny w smakui Zobacz więcej
Pyszny, bardzo szybki w wykonaniu, bo choć pieczony to drób się bardzo szybko gotuje i w 20 minut można wkładać do piekarnika :) Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 5 drobiowych wątróbek 2 Zobacz więcej
rosołu i wkładamy do masy mięsnej. Wszystko razem dokładnie wyrabiamy ręką do połączenia się składników. Formy keksowe (ja używam silikonowych) należy wyłożyć plasterkami słoniny i nałożyć masę Zobacz więcej
Ot i taki pasztet sobie wymyśliłam. Drobiowy, ale nie suchy, bez wątróbki, bo chciałam aby był delikatny i aby nic nie zagłuszało smaku mięsa. Wymaga niewiele pieczenia, ale za to trochę gotowania i Zobacz więcej
Jeśli nie macie pomysłu na to, co zrobić z mięsem rosołowym to proponuję pasztet. Z dużą ilością przesmażanej z cebulą wątróbki. Pracy przy nim niewiele, a efekt naprawdę zadowalający. Polecam :) Zobacz więcej
Dziś gratka dla miłośników drobiowej wątróbki :-) a kto jej nie lubi będzie miał okazję do spróbowania czy w tej formie przypadkiem nie zacznie u odpowiadać :-) Nam w każdym razie bardzo ten pasztet Zobacz więcej
Tak, wiem! To będzie ryzykowny wpis :D Na fanpejdżu miała miejsce ostatnio dyskusja nt. wątróbki. Okazuje się, że wiele z Was jej nie lubi. Nieliczni nie krzywią się na myśl o wątróbce z cebulą lub Zobacz więcej
Pasztet z drobiowych wątróbek przygotowywałam podobnie jak Pâté z drobiowych wątróbek. A smak drobiowych wątróbek można wzbogacić na kilka sposobów. Polecam nadziać je suszoną żurawiną lub suszonymi Zobacz więcej
Pasztet z wątróbek drobiowych - Przekąski na Imprezę START O MNIE PRZEPISY CIEKAWOSTKI PRZELICZNIK KULINARNY POJĘCIA KUCHENNE KONTAKT Szukaj: Menu Wyszukaj na stronie Szukaj: Witam Was na moim blogu! Zobacz więcej
Do pasztetu potrzebujesz: - 500g wątróbek drobiowych - 200ml śmietanki kremówki - dużej cebuli - 2 ząbków czosnku - 2 korniszonów - pęczka natki pietruszki - soli i pieprzu - łyżeczki cukru - 100g Zobacz więcej
. Wieczorem ma czas, bez specjalnych przygotowań izapowiedzi, tak po prostu? To niebywałe. […] czytaj dalej Pieczony pasztet z wątróbek drobiowych Cieszę się, że subskrybujesz naszego bloga Tropiciele Zobacz więcej
Często robię domowe wędliny, tym razem przyszła pora na pasztet. Nie jest to jednak prawdziwy pasztet, pieczołowicie przyrządzany z duża ilością mięsa, boczku, tłuszczu, zapiekany w piekarniku. To Zobacz więcej
Delikatny, aromatyczny i szybkipasztetz drobiowych wątróbek, wędzonego boczku, z dodatkami: siekanymi pistacjami, suszoną żurawiną uatrakcyjni świąteczny stół, ale nie tylko. Zapraszamy!!! Zobacz więcej