pasztet z wątróbki po francusku

Pasztet z wątróbki należy do klasyki kuchni francuskiej. Jest to smarowidło do pieczywa o intensywnym smaku i aksamitnej konsystencji. Pasztet serwuje się w temperaturze pokojowej, aby był miękki, Zobacz więcej
To chyba najlepszy pasztet jaki jadłam, wyrazisty ale jednocześnie delikatny, do tego łatwy i bardzo szybki, bez pieczenia, spokojnie zdążycie zrobić go na jutrzejszy wieczór sylwestrowy. Nazywam go Zobacz więcej
Dawno już miałam zrobić ten francuski pasztecik i wreszcie się udało. Roboty przy nim tyle co nic, a jest naprawdę przepyszny. Kremowy, wyrazisty w smaku, smarowny. No poezja. I przy okazji tani w Zobacz więcej
Jakie macie zdanie o wątróbce drobiowej? Lubicie czy raczej omijacie szerokim łukiem? A może lubicie wątrobiane pasztety? Jeśli tak to to danie przypadnie wam do gustu. Zapraszam do przygotowania Zobacz więcej
tofka
tofka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
para w kuchni
Pasztet francuski

Pasztet francuski 1463

3
Prosty, pyszny i uwielbianych przez wszystkich krewnych i znajomych. Na pewno najlepszy na pierwszy pasztet w życiu, a na milion procent zachwyci każdego i pozwoli zabłysnąć. Pasztet francuski Zobacz więcej
klaudyna.moscicka
klaudyna.moscicka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Klaudynkowa kuchnia
Cebula

Cebula 417

0
, jest także cebula suszona, posiadająca wszystkie właściwości cebuli świeżej. To wspaniały dodatek do wszelkiego rodzaju farszów, pasztetów, zup, sosów, placków z surowych tartych ziemniaków i potraw Zobacz więcej
pieczonym sałatka z awokado i krewetkami sałatka z wątróbką sałatka z jajkiem i groszkiem pasztet z wątróbki daktyle zapiekane zapiekane tartinki z ciasta francuskiego gniazdka z ciasta filo ze Zobacz więcej
podsumowanie akcji "pasztety"... Zabawa dobiegła końca. Serdecznie wszystkim dziękuję za udział i świetne przepisy. A oto, co udało nam się "wspólnie" ugotować, upiec.... Pasztety bez pieczenia: Zobacz więcej
19 08 2011 Od gości z Francji, których miałam przed wyjazdem na wakacje dostałam kilka butelek francuskiego wina oraz typowo francuski przysmak – pasztet z kaczych wątróbek, foie gras.Wino,które do Zobacz więcej
- oj było warto! Na wynos zabraliśmy do domu Foie gras - pasztet strasburski z gęsich wątróbek i brioszkę - drożdżową maślaną babeczkę. Muszę Wam powiedzieć, że jest to duet grzechu warty. Chrupiąca Zobacz więcej
Pasztet za mną chodził. Jednak nie miałam ochoty się przepracować obgotowując mięso, mieląc je w wiecznie zatykającej się maszynce. Poszłam na łatwiznę. Zrobiłam pasztet niby francuski z wątróbek Zobacz więcej
Pâté z drobiowych wątróbek, czyli pyszny francuski pasztet. Pâté z drobiowych wątróbek to szybki, drobiowy pasztet idealny na kolację. Polecam! Potrzebne składniki: 350 g wątróbek drobiowych 1/2 Zobacz więcej
Dziś chciałam serdecznie polecić wam a'la pasztet błyskawiczny z wątróbek drobiowych. Danie w nazwie i smaku "francuskie", uzależniające i doskonale zastępujące popularny, aczkolwiek nie najwyższych Zobacz więcej
Ekspresowy pasztet bez pieczenia - wątróbkowe fantazje Jesteśmy entuzjastami wszelkich pasztetów. Piekłam je już nie jeden raz, bo wiadomo domowy najlepszy. Jednak pierwszy raz rzucił mi się w oczy Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
pasztet

pasztet 4740

10
Pasztet według źródła to potrawa przyrządzana z jednolitej masy przygotowanej z surowego, gotowanego lub pieczonego mięsa, podrobów, drobiu, dziczyzny, warzyw, grzybów, ryb, soi lub sera. W celu Zobacz więcej
Cześć =) Beef Wellington, to danie upamiętniające błyszczące oficerki Duke`a Wellingtona. Tradycyjnie jest to cała polędwica wołowa, upieczona w cieście francuskim (z dodatkiem farszu grzybowego i Zobacz więcej
Francuska „Foie de poulet”, niemiecka „Hühnerleber”, angielska „Chicken liver”, a po polsku „wątróbka drobiowa”. Tu nie ma za dużo co gadać, albo się ją lubi, albo nienawidzi. Innej opcji nie ma. Zobacz więcej
Świąteczna galantyna drobiowa Wiosenna galaretka z kurczakiem Wiosenna sałatka z groszkiem Sałatka z ryżem kurczakiem i ananasem Sałatka ziemniaczana Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i Zobacz więcej
Schab pieczony w piwie imbirowym Schab pieczony w ziołach po włosku Pieczony schab cynamonowy Boczek pieczony w przyprawach korzennych z czosnkiem Boczek pieczony Pasztet mięsny Pasztet Zobacz więcej
Pasztet z pieczonego mięsa to już u mnie wieloletnia tradycja. Po kilku latach eksperymentów z rodzajem dodawanych mięs doszłyśmy z mamą do wniosku, że najsmaczniejszy wychodzi tylko z karkówki i Zobacz więcej